Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-Intro-promo-review

Dr. PawPaw Original balm | review

Ik had er nog nooit van gehoord, dr. PawPaw. En toen ik het tijdens mijn online shoppen tegenkwam bij de Douglas, werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Een balm die voor diverse doelen inzetbaar is? Dat wil ik testen en zo besloot ik deze met mijn waardebonnen aan te schaffen.

In 2011 starten Johnny & Pauline Paterson met het idee om de eerste UK’s PawPaw balm te lanceren. In 2013 is het dan eindelijk zover en komt de eerste Dr. PawPaw op de consumentenmarkt.
In 2014 brengen ze nog twee andere varianten uit: de tinted Peach pink en Ultimate Red, deze hebben een tintje in de balm.In 2015 ontvangen ze een award bij de beauty awards als Highly Commended.

Columbus | Larry Hamill Photography

Columbus | Larry Hamill Photography

Wat is PawPaw?

Pawpaw is ook bekend als prairiebanaan, poor man’s banana en Indiana banana. De naam is waarschijnlijk afkomstig van het Spaanse “papaya” (papaja).
De vrucht heeft een rijke voedingswaarde met een hoog gehalte aan antioxidanten, vitamine A en C en verschillende essentiële mineralen.
In de kruidengeneeskunde wordt “triloba” (andere naam voor PawPaw) gebruikt als een remedie tegen rode huiduitslag.

Dr. PawPaw original balm

Ik koos zelf de original balm uit, omdat ik geen zin had in een tintje in de crème, leuk voor de lippen, maar ik zag mijzelf niet een rood waasje aanbrengen op mijn ellebogen of puntjes van mijn haar. Als je dat liever hebt kun je dus kiezen uit de andere varianten.

Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-Intro

Met natuurlijk gefermenteerde PawPaw! Ik moest nu dan ook wel even opzoeken wat fermenteren is, ik ken het woord wel en ook het proces, maar wist even niet hoe ik dit in mijn eigen woorden moest uitleggen en heb de hulp ingeschakeld met Google en kwam op de site van Jesse van der Velden.

Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, worden gebruikt om een voedingsmiddel te maken. Door warmte en vocht gaan de micro-organismen groeien, waarbij ze enzymen aanmaken die bepaalde voedingsstoffen (zoals koolhydraten en eiwitten) afbreken en de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product veranderen. Bij sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld Franse kaas, vindt fermentatie spontaan plaats, maar bij andere producten, zoals yoghurt, zuurkool en kefir, worden de micro-organismen bewust toegevoegd zodat fermentatie plaats gaat vinden. Eigenlijk kun je vrijwel alle soorten voeding fermenteren, maar tot de bekendste behoren zuivel, bonen, granen en groenten.

Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-1

Het is een handzame tube die altijd wel in je handtas past. Want dit wil je vanaf nu gewoon niet meer missen. Het is zo multi-functioneel in gebruik. Voor droge puntjes in je haren tot het even verzorgen van die droge plekken op je lichaam. En als lipbalm echt een aanwinst, omdat het niet plakt, bijna niet glimt en heel natuurlijk overkomt. Pluspunt, je hebt er echt heel weinig van nodig.

[ezcol_1half]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-3[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-4[/ezcol_1half_end]

Ik ben erg tevreden over de balm. Het is niet vettig en toch ook weer voedend. Bij mij trekt het goed in. Het heeft iets weg van vaseline (Petrolatum), maar veel minder ‘vettig’.
Erg blij ben ik te lezen dat het geen parfum bevat en niet getest is op dieren!
Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-2

Omdat ik een fruit allergie heb, was ik even bang dat ik hier toch een reactie op zou geven. Echter dat bleef weg. Pfiew! Mijn allergie gaat vooral om ‘vers’ fruit en dit is verwerkt dus dan is het stofje waarop ik reageer weg door verhitting.

Mijn huid is er blij mee. Mijn lippen zijn getest, mijn voetzolen en mijn nagelriemen hebben een Dr. PawPaw treatment ondergaan.

[ezcol_1half]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-5[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-6[/ezcol_1half_end]

Bij mijn voeten, merkte ik hoe droog mijn huid daar is, de crème werd goed opgenomen en trok mega snel in. Het is wel zo dat dit niet na 1 keer een magisch resultaat geeft, hier zul je toch nog wat keertjes voor moeten smeren. Ook mijn nagelriemen werden zachter. Dit is vooral aan te raden om voor het slapen gaan te gebruiken. Als ik het overdag gebruik, merk ik dat ik vaak al weer mijn handen was en dat is toch zonde.


Dr. PawPaw original Balm is te koop bij Douglas (online only) en kost 8,95.


Ben jij al bekend met Dr. PawPaw?

Handtekening

BEDANKT VOOR JOUW BEZOEKJE!

Je Naam
Like

Facebook Comments

10
Leuk dat je er bent, je mag reageren!

Leuk dat je er was... een reactie op mijn artikel is erg fijn!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Roxanne
Gast

Scheelt weer plek in je handtas, zo’n multifunctioneel product!

chucky1012
Lid

Klinkt geweldig!
Ik ga eens een kijkje nemen waar het verkocht wordt…..

Hilde
Gast

Ken het niet! Als mijn lemony flutter op is, ga ik het ook eens testen.

Wendy
Gast
Wendy

Klinkt goed Sonja..en mega functioneel! Daar hou ik van!

Esmeralda
Gast

Ik denk dat ik deze binnenkort ook maar ga kopen. Mijn handen kunnen dat wel gebruiken.

Astrid
Gast

Dit product kende ik nog niet! Lijkt me fijn voor je lippen.

Yvonne
Gast

Klinkt bijna als een wondermiddel. ik ga zeker eens kijken bedankt voor de tip.

Babs
Gast

Handig, zo een alleskunner! Ik ken dit merk ook niet…;)

Annette
Gast

Dit tubetje wil ik ook zeker nog eens gaan proberen. Lijkt me fijn.

Jolanda
Gast

Leuke tube! Ik kende het merk nog niet. Hij lijkt wel erg vet op de foto, maar des te fijner dat het toch goed intrekt.