Foundation | Stay matte but not flat

De zoektocht naar de perfecte foundation heb ik toch maar weer voortgezet. Niet dat ik ontevreden was over wat ik al gekocht en getest had, echter ik heb het idee dat er toch 1 foundation in de wereld moet zijn die alles heeft wat ik wil, niet dan?

Vandaag test ik de foundation van NYX, aangezien de lipsticks geweldig zijn wilde ik meer van dit prachtige merk. En dus viel de keuze op de matte foundation. Risico met mijn droge huid is dat het als een plakaat eruit kan komen te zien… laten we het eens bekijken!

NYX Stay matte but not flat yustsome review shade 02 light skin tone

Voordat ik start met smeren, gebruik ik een gezichtsolie en dan komt daar nog een dagcrème overheen. Ja, deze Sahara huid heeft dat echt nodig.

Het beloofd een volledige dekking! En aangezien mijn huid nog steeds rood is en snel als een rode biet eruit ziet… is dat wel prettig. Ik wil alleen niet een masker gevoel krijgen dus ik heb wel de zenuwen hoor.

Eerst maar eens op mijn hand kijken hoe het uitpakt.

[ezcol_1half]NYX Stay matte but not flat yustsome review shade 02 light skin tone Swatch[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]NYX Stay matte but not flat yustsome review shade 02 light skin tone Swatch face[/ezcol_1half_end]

Het lijkt nu een hele andere foundation, maar vertrouw mij maar dat dit door het licht komt. De een is genomen met een lichtbox en de andere voor het raam, daglicht.

Ik schrok best wel van de kleur, oei, bruiner dan ik in gedachte had tijdens het bestellen. Ik deed dit online en dat is echt gokken. Toch ben ik blij dat ik niet voor 01 gekozen heb, dat zou mij nog bleker gemaakt hebben en dit geeft een iets meer ‘gezondere’ blik.

NYX Stay matte but not flat yustsome review shade 02 light skin tone Ingrediënts

De foundation is dus op waterbasis, ik moet dan altijd aan verf denken… haha, terpetinebasis roept ons pap altijd, niet op waterbasis meenemen!

Goed, dat even als anekdote. Wat is het verschil dan? Op olie basis is meestal geschikt voor de droge en rijpere huid. Op waterbasis is vrijwel altijd met een matte finish en eerder geschikt voor gemengde tot vettige huid.

Oeps,… dus ik had beter een oliebasis kunnen nemen?

NYX Stay matte but not flat yustsome review shade 02 light skin tone

De schade viel nog best mee, mijn huid is droog, echter ik heb ook best plekjes waar ik glim. En als ik zorg voor een goede basis…

Gisteren deelde ik deze foto, ik draag hier allemaal NYX producten, behalve de mascara!

NYX Stay matte but not flat yustsome review shade 02 light skin tone Instagram

 

Dank jullie wel voor de mega lieve reacties! Nee ik loop niet langs mijn schoenen nu… wel heel blij! Het meisje dat vroeger gepest werd, mag nu stralen! ?

Kortom, het is een fijne foundation, maar ik zet de foundation zoektocht nog lekker door, wellicht een NYX op oliebasis! Morgen kan ik het testen in Amsterdam! Yes!

Je koopt NYX in de store te Amsterdam, via Douglas of bij de DM drogist in Duitsland (check vooraf even de website) voor 7,65

 

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

Je Naam
Like

11 reacties

  1. Ja, mooi mens! Met en zonder make-up!
    Goede tip van die olie en dagcrème. Ga ik ook een keer doen, mijn huid ziet er vaak ook kurkdroog uit met foundation. (zie je echt alle rimpels dubbel zo goed)
    als het maar niet te vet wordt… ben benieuwd!

Leuk dat je er was... een reactie op mijn artikel is erg fijn!