Natuurlijke cosmetica | Terra Naturi | Müller huismerk

Zoals jullie wellicht weten (en anders bij deze weer een beetje meer geïnformeerd) woon ik niet zo ver van de Duitse grens.
Daar kom ik toch regelmatig. Soms elke maand (ik doe daar ook boodschappen).

Ik duik dan meestal ook de drogisten binnen zoals de DM en de Müller. Als ik naar mijn oma ga dan ben ik in de buurt van een Rossmann.

Deze keer zocht ik niet iets speciaals. Gewoon een beetje kijken en wat haarverf kopen.
Die daar overigens super goedkoop is!
Verder liep ik de DM binnen en kocht daar nog een nagellak, die ik volgende week laat zien.

index

Terra Naturi

Ik zag al vaker dit schap en ja ik had nog zoveel make-up (ja ik durf dat openlijk te zeggen) 😉
Echter nu bleef ik toch eens wat langer kijken. Mmmmmm het ziet er niet verkeerd uit en voor die prijs…

Ik koos drie dingen uit, waarvan ik nu de concealer en de foundation toon.

Concealer

Omdat mijn andere van Essence op was, moest ik wel een nieuwe hebben. Tja ik heb hier en daar wat ouderdoms vlekjes weg te werken.
En dus voor het schap kwam dan ook het ‘O jaaah, dat moest ik nog hebben’…

TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome7

Ik koos voor de kleur 03 Beige Rosé. ik vond die persoonlijk het beste bij mij passen.
Het is altijd in een winkel toch weer anders kijken dan bij je thuis of in het buiten licht. Als de lampen te geel zijn kan een andere kleur daar perfect kijken en eenmaal thuis is het bagger.
Gelukkig had ik dat met de concealer van Terra Naturi niet!

TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome8

Thuis op mijn hand ziet het er gelukkig ook heel goed uit en vind het perfect matchen.
Alleen,… nu komt het… het product is zo droog als de huid van een olifant!
Tjeminee het lijkt wel een krijtje. Serieus ik dacht eerst dit is volgens mij heel oud! Nu kan ik nergens een datum vinden, maar dat als je over je huid gaat gewoon ook een geluidje hoort, is toch wel vreemd!

TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome9

En doet het ook nog iets? Mmmmmm… Ik heb al een droge huid (zie foto) en ik bracht het aan een beetje op mijn wang. Waar ik rode vlekken heb.
Veel doet het niet, het vervaagd iets. Dat had ik met een Action stift van Max & More nog beter voor elkaar.

Conclusie: Niet kopen!

Nou na deze teleurstelling ging ik met lood in mijn schoenen de foundation uitproberen.

Foundation

Als ik ergens een hekel aan heb is dat je foundation niet de juiste kleur is… ik wil geen zonnebank gezicht en ik wil er ook niet bijlopen als Pierrot.
En dus waarom ik eigenlijk deze kocht is mij nog steeds een vraag, want ik heb twee fijne foundations hier staan.
Goed ik denk dat het meer koopdrang was.

TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome2

Ik koos voor de kleur 04 Soft Sand. Ja, omdat mijn achternaam ook iets met Sand(e) heeft… en ik vroeg mijn man nog (niet meer doen Sonja, mannen hebben er geen verstand van!) of het de goede kleur zou kunnen zijn, waarop ik een ja kreeg, maar volgens mij heeft hij niet eens gekeken! Pruttel!

[column-half-1]
TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome5
[/column-half-1]
[column-half-2]
TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome6
[/column-half-2]

Zo… dat is toch ff anders dan in de winkel (ik zei het toch!). En ik vind het ook weer een droge toelie!
Niet tijdens het smeren, dan is het wel aangenaam, maar zodra het op je huid zit, lijkt het wel erop geplakt.Het ruikt ook wel iets naar bloemen, welke precies dat weet ik niet… denk de zonnebloem!

Wat zit er dan in?
Aqua (Water), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Talc, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum (Essential Oils), Palmitic Acid, Stearic Acid, Hydrogenated Palm Glycerides, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Euterpe Oleracea Fruit Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Sorbitol, Hydrogenated Lecithin, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Lactic Acid, Lauryl PCA, Sodium Anisate, Galactoarabinan, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxides ), CI 77491 (Iron Oxides), [+/- CI 77499 (Iron Oxides)

Ik heb nooit geen natuurkunde of biologie gestudeerd en daar moet je mij ook niet naar vragen, want ik snap dus echt niks van al die moeilijke woorden!
Ik herken wel de Jojoba en de Aloe… als ik dan weer Titanium Dioxide* zie ben ik gelijk in paniek, want dat klinkt zo eng.

*Titanium(IV)oxide of titaandioxide is een oxide van titanium. Het komt in de natuur voor als de mineralen rutiel, anataas of brookiet. Titanium(IV)oxide wordt gebruikt als pigment en wordt dan titaanwit genoemd. (Met dan k aan Wikipedia)!

TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome4

Wat vind ik er van?

Eerlijk? Ik koop het dus nooit meer. Ik had geen reacties, huuu hooo dat is 1 ding dat wel heel belangrijk is. Maar het viel mij ondanks de lage prijs toch wel tegen dat het voor mijn droge huid, nog eens een druppel op een gloeiende plaat is.

[column-half-1]
ei
[/column-half-1]
[column-half-2]
TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome10
[/column-half-2]

Het smeer goed uit, maar heeft ondanks dat ik mijn eitje van Ebelin gebruikt heb, vind ik het te vlekkerig opdrogen.
Wat ik recent wel gedaan heb is nog een keer getest en met een vermenging van een dagcrème het al weer een stuk beter eruit zag.

Pluspunten: ruikt wel lekker, smeert goed uit, vegan, fijne pompflacon.
Minpunten: was niet mijn kleur, niet geschikt voor droge huidjes, droog.

Tja, ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er nu mee moet… weggooien is ook zo zonde.
Dus als iemand denkt dat wil ik wel een keer proberen? Geef maar een gil!

Verkoop:

Terra Naturi Abdeckstift Beige Rosé: 2,25
Terra Naturi Liquid Make-up Soft Sand: 3,75

Bedankt voor het lezen! En ze zeggen altijd: ‘Wat er ook gebeurd, altijd blijven lachen!’

TerraNaturi---Abdeckstift---liquid---makeup-yustsome11

Like
  chucky1012
  19 Feb 2016
  6:10am

  Jammer dat de concealer niet was wat je ervan verwacht had.
  Zo handig dat je de boodschappen net over de grens doet.
  Ik hoor het veel dat het daar goedkoper is.
  Ook beatyproducten etc. in de drogisterijen.
  Goed artikel met zeer duidelijke foto’s.

  Xoxo

   Yustsome
   19 Feb 2016
   4:37pm

   Ja heerlijk, begrijp dat het voor niet iedereen is weggelegd. Maar als je ooit iets wilt,…

  Pippi
  19 Feb 2016
  6:48am

  Jammer dat de producten tegenvielen! Bijzonder duur was het allemaal niet, maar toch….. Zeker bij een Duitse drogist kan je voor dat geld spullen kopen waar je wel blij mee bent.
  Ik ben benieuwd naar het lakje!

  jeapiebel
  19 Feb 2016
  8:41am

  Ik vind natuurkunde of biologie ook zo oninteressant en zelf saai al wil ik wel perfect product vinden. Haha. Anders dan heb ik het wel erg goed kunnen vinden met de foundation van dit merk. Zo zie je maar weer. Helemaal mee eens gewoon blijven lachen. Mooie foto van je. 🙂

   Yustsome
   19 Feb 2016
   4:34pm

   Dank je ❤️

  Babs
  19 Feb 2016
  9:07am

  Te droog… ik heb ook altijd gedoe met foundations. Soms meng ik het ook met dagcrème, maar dan wordt het vaak te dun, te doorzichtig.
  Ik heb nogal een pierrot hoofd…(leuke benaming!) en dan is het zo lastig. Je wilt niet met een wit/geel hoofd lopen, maar wel een beetje een gezonde kleur… mijn quest gaat ook verder, zoekende naar een mooie foundation.
  Jammer, maar gelukkig is het niet te pijnlijk voor je knip.

   Yustsome
   19 Feb 2016
   4:35pm

   Nee,… En ach, je leert er weer van!

  Terra Naturi | Naturkosmetik | eyeschaduw palette |
  20 Mar 2016
  6:22am

  […] voor naar Duitsland rijden. Maar is het wel iets, ben ik er tevreden over? Je kon al een keer een artikel lezen over de foundation en concealer, dat was een fiasco… wat doet dit oogschaduw palette voor […]

  Terra Naturi | Naturkosmetik | oogschaduw palette |
  20 Mar 2016
  9:04am

  […] voor naar Duitsland rijden. Maar is het wel iets, ben ik er tevreden over? Je kon al een keer een artikel lezen over de foundation en concealer, dat was een fiasco… wat doet dit oogschaduw palette voor […]

Laat een reactie achter!