Poets jij al groen?

Ik bedoel met groen of je al bewust poetst… en dan denk ik aan natuurlijke producten en een tandenborstel die gemaakt is van gerecycled materiaal.
Vandaag laat ik jullie kennismaken met twee producten die mij al een tijdje aanspraken, echter waar ik nog steeds niks mee gedaan had.
Het event van Lavera heeft mij doen besluiten om toch aan de ‘groene’ tandpasta te gaan.

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-1

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groenpromo

 

Lavera

Natuurlijke tandpasta

Ik poets al weer enkele jaren met een vast merk tandpasta, echter ik merk dat het geen ‘zoden aan de dijk’ zet. M.a.w. of ik nu met zus of met zo merk poets, mijn tanden worden er niet witter en mooier van. Ik heb echt een hekel aan mijn gebit. Ik haat het al vanaf dat ik kind ben. Het begon al vroeg, dat mijn tanden zo rot waren dat de tandarts destijds zei dat ik al heel jong een gebit zou hebben. Dat heeft er in gehakt. En hij had het fout, ik heb ze nu nog allemaal. Alleen het gaat niet goed, ik heb parandontitus en dus kunnen mijn tanden uit gaan vallen doordat mijn pockets al 10 mm diep zijn. Niet zo’n fraai beeld… echter ik hou moed en ga 4 keer per jaar naar de mondhygiëniste om alles netjes schoon te maken. Ondertussen hou ik mijn gebit goed in de gaten!

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-3

Ik geloof niet meer in de beloftes van een tandpasta, maar ik geloof wel in welke je gebruikt en beter is voor je tandvlees.
Daarom besloot ik om van het merk Lavera twee varianten aan te schaffen via BigGreenSmile. Dit is een webwinkel met allemaal ‘groene’ producten!

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-4

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-2

Mint

De mint versie beloofd mij te beschermen tegen gaatjes en dat ik wittere tanden ga krijgen met natuurlijk een frissere adem. Daarbij verwijdert het niet alleen mijn plak, maar door de sodium fluoride wordt ook mijn tandglazuur versterkt. De plantaardige extracten beschermen mijn tandvlees… kijk dat moeten we hebben! En ik hoop dat dit mijn mondhygiëne een stuk aangenamer kan maken.

Classic

Ook kocht ik deze classic variant… en die zal in principe nog meer gaan doen voor mijn mond en tandvlees want deze tandpasta is ontwikkeld voor gevoelige tanden en tandvlees die zijn blootgesteld (door optrekkend tandvlees). Kamille en Hamamelis (ook wel Toverhazelaar) kalmeren en beschermen en versterken het tandvlees, door goed te zorgen voor de mondflora (bacteriën). Natuurlijk kiezelzuur verwijdert tandplak effectief zonder beschadiging van het tandglazuur en beschermt zo tegen gaatjes.

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-7

Ik heb met beide tandpasta’s gepoetst en de mint is fris (zoals een goede kauwgom)… de classic deed me denken aan de Paradontax tandpasta. Een beetje zoutig van smaak. Maar dat vind ik dan weer juist erg lekker.

Preserve

Zoals je ziet kocht ik ook bij deze webwinkel een ‘groene’ tandenborstel. Groen?
Ik leg het je uit…

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-5

In principe is er niks groens aan, het blijft weer een stukje plastic met nylon… echter is dit plastic gemaakt van gerecyclede yoghurt bakjes. Kijk en dan word het al weer een stukje groener.

 • Gemaakt van 100% gerecycled polypropyleen #5 plastic
 • Verpakt in een herbruikbare verpakking van gerecycled plastic: De verpakkingen kun je ook gebruiken als een bewaarhoesje voor de tandenborstel. Er zitten kleine luchtgaatjes in zodat de tandenborstel kan drogen.
 • De tandenborstels van Preserve hebben een schuin design waardoor je optimaal je tanden poetst.

Dan nu de schuine borstel… hij heeft echt niet te veel moppen getapt hoor… maar het design is zo dat je makkelijker bij je achterste kiezen kan. En ik kan nu met klem zeggen dat ze van mij alle borstels zo mogen maken. wat een fijn ding zeg. Nou ik moet normaal altijd *piep* als ik te ver naar achteren ga met mijn elektrische borstel en ik beken dat ik daar dus een stuk minder goed poets. Met deze borstel had ik totaal geen *piep* neiging en kon ik nu eindelijk voelen dat mijn kiezen ook schoon waren!

lavera-tandpasta-biologisch-vegan-mint-natriumfluroide-yustsome-review-groen-preserve-6

Ik dacht in eerste instantie dat ik nu wel een vermogen kwijt zou zijn aan deze ‘groene’ producten, maar ik stel je even gerust…

Lavera tandpasta  75 ml | classic | 2,20
Lavera tandpasta  75 ml | mint | 2,39

Preserve tandenborstel | 4,00


Hoe poets jij?


Bedankt voor je bezoekje en ik hoop dat ik binnenkort een positief geluid kan laten horen m.b.t. mijn tandpasta en de keuring bij de mondhygiëniste!

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

 

Like
  Wendy
  12 Nov 2016
  2:24pm

  Ik ben een elektrieke poetser ?! En ik blijf hoop houden dat ik een whitening tandpasta van, die ook daadwerkelijk mijn tanden een paar tintjes witter maakt. I know…pure chemische rommel…!

  Annette
  12 Nov 2016
  3:47pm

  Als ik in Duitsland ben ga ik ook eens even bij deze tandpasta kijken. Klinkt niet verkeerd.

  Esmeralda
  12 Nov 2016
  3:49pm

  Ik gebruik ook altijd een vast merk tandpasta met een whitener erin, maar iets doen doet het volgens mij echt niet. Groen poetsen doe ik nog niet, zal er eens naar kijken.

  Babs
  15 Nov 2016
  9:54pm

  Wat klinkt dat geweldig, gemaakt van plastic yoghurtbakjes! Zo wordt de wereld weer een stukje mooier!
  Ik denk dat deze tandpasta net zo goed, zo niet beter is dan als die whitening merken. Die leggen meestal een dun optisch laagje over je tanden and that’s it.
  De vormgeving is zeker slim.
  Ik poets elektrisch , ik ben daar zo aan gewend. (al doe ik wel te kort, maar wel 3 tot 4 keer per dag, lekker fris ;))

  Schoonmaken met ‘groene’ producten! | | YuStSoMe
  16 Nov 2016
  4:04am

  […] week kon je al een bericht lezen over je gebit reinigen met natuurlijke tandpasta. Ik blijf een beetje in het ‘groene’ hangen en laat jullie […]

Laat een reactie achter!