2020 ga ik stoppen of moet ik wat gaan veranderen!

Ja je leest het goed! Ik was echt van plan om te stoppen en in 2020 de handdoek in de ring te gaan gooien! Niet omdat ik bloggen nou zo vervelend vind, maar meer om persoonlijke redenen. Ik leg je een en ander uit.

Stoppen in 2020?

Het leek mij een uitstekend jaar om het bloggen voorgoed, maar dan ook echt vaarwel te zeggen. En toch zegt er een stemmetje in mijn hoofd ‘Sonja, dit is jouw hobby… waarom stoppen?’ En ik moet dat stemmetje gelijk geven, waarom?
Ik kan een heleboel redenen opsommen die allemaal met mijn eigen stuk te maken hebben.

Stoppen, blog, Sonja, beautysome, yustsome, 2020

Zoals je weet heb ik PTSS, een behoorlijke… je wilt niet in mijn schoenen staan! Nee, ik ben niet zielig, het is wat het is, het is mijn recept van het leven. En daar beginnen ook de struikelblokken…

Ik ben iemand die eerlijkheid en oprechtheid hoog in het vaandel heeft, moet ook wel, was een vereiste in dat recept.

Verandering

Nu ben ik door iemand niet zo netjes behandeld en iets wat ik niet kan hebben is dat je mij ‘misbruikt’ voor eigen belang en mij dan als oud vuil aan de kant schuift. En bij elk event zie ik haar en bekruipt mij dat gevoel weer dat ik iedereen moet waarschuwen. Nu heb ik daar heel veel over gepraat met mijn NLP coach en ook met mijn moeder. Ik kan haar niet veranderen, ik kan anderen niet zeggen wat ze wel of niet mogen doen… dus moet IK een knoop doorhakken. En het meest simpele was stoppen met bloggen dus.

Maar toen dacht ik na over een paar jaar terug, toen ik daadwerkelijk stopte, omdat mijn therapeuten het niet meer konden aanzien dat een andere blogger mij behoorlijk kon raken met haar opmerkingen… wellicht leest ze het, maar mij Labielo noemen doet nog steeds pijn.

Daarom stop ik nu niet! Ik mag mijn hobby blijven uitoefenen! En dat anderen meer aandacht krijgen, meer interacties dat heeft ook wel te maken met mijn eigen grote mond! Oeps,… ik ga proberen daar ook in te veranderen.

Financiële kant

Dan heb ik nog een financieel stukje dat behoorlijk aan mij vreet. Ik koop dus veel kleding voor mijn blog zelf, helaas heb ik te weinig Instagram volgers dat ik interessant genoeg ben voor promo’s.

Terwijl ik weet dat iemand dus echt 10.000 volgers gekocht heeft! Dat is ook iets waar ik boos om kan worden! Ik heb er ooit 50 gekocht, ja ik geeft toe! En nu mag je mij fake noemen of wat dan ook… maar zij die zonder zonden zijn mogen hier de eerste steen werpen!

Dat ik veel zelf koop betekend ook dat ik echt mijn spaargeld gebruikt heb om te bloggen! Ik heb nu niks meer… ja eigen schuld Sonja, je wilde erbij horen!

En ook hier moet ik dus een streep trekken! Geen rare aankopen meer, geen bokkensprongen! Ik ben niet rijk, dus moet ik mij ook niet meer zo gedragen! Dan maar geen designer tas of andere shizzle waar een merk aan hangt.

De planning voor 2020

Ik post voortaan wanneer ik dat wil! Ik kan niet meer op vaste dagen posten, dat geeft mij al heel veel stress! Ik probeer het wel, maar je ziet via INSTAGRAM wel als ik een nieuwe blogpost heb! Dus volg mij daar of schrijf je in voor mijn MAIL notificatie!

Fashion, daar ga ik iets minder over posten op mijn blog, 2x per maand minimaal!
Beauty, dat blijft mijn hoofdthema van Beautysome/Yustsome!

Lifestyle, daar ga je meer van zien! Ik ga meer eigen geschreven artikelen posten. Onder deze noemer post ik ook recepten, schoonmaak tips, leuke webshops, etc…

 


Ik hoop dat je mijn eerlijkheid en openheid over mijn blog kunt waarderen en dat je nu ook het waarom weet.

Like
  Carolien
  4 Jan 2020
  7:30am

  Toen ik begon met bloggen gaf ik ook veel spaargeld uit aan mijn blog. Achteraf doodzonde want met een paar simpele tricks kun je geld verdienen met je blog en dat geld gebruiken om dingen te kopen. Dat is wat ik nu zo’n 4 jaar doe, beste ooit want zo kan ik precies zien hoeveel ik kan uitgeven voor de blog en ben ik bewuster van wat ik koop. He en over die outfits, iedereen draagt items toch meerdere keren? Je kunt wellicht met de items die je nu hebt nog vele outfits maken zonder iets nieuws te hoeven kopen.

  Laat je nooit meer wat aantrekken wat anderen over je zeggen. Dat iemand je zo noemt zegt meer over hun dan over jou! Lieve sonja, je bent een topper, lees je blog met veel plezier (oke ik laat dan geen reacties achter maar ik lees het wel!) En mocht ik je ergens mee kunnen helpen, let me know!

   YuStSoMe
   4 Jan 2020
   10:27am

   Oh wat een mooie reactie Carolien! Ik wil liever niet verdienen aan mijn blog, dit levert door mijn Ptss te veel ‘moeten’ op.

  debbeautygoddessnl
  4 Jan 2020
  8:23am

  Hey lieve Sonja, nog de beste wensen 🥂🍾!! Wat rot dat iemand zulke nare dingen zegt. Dat zegt inderdaad (zoals Carolien ook zegt) meer over haar dan over jou. Zo iemand komt zichzelf nog wel eens tegen is mijn overtuiging bij dat soort mensen. Maar genoeg daarover want ik ben blij met je beslissing dat je doorgaat met bloggen. Ik heb ooit ook eens overwogen om te stoppen vanwege bepaalde frustraties, maar gelukkig halen we er ook zoveel energie en plezieruit waardoor het de moeite waard blijft door te blijven gaan 💪🏻. Hoop je ook snel weer eens te zien.

   YuStSoMe
   4 Jan 2020
   10:26am

   Oh zo lief… ja soms moet je eerlijk zijn en ook in je eigen spiegel durven kijken! Maar bloggen is gewoon ook te leuk.

  An
  4 Jan 2020
  11:19am

  Lieve Sonja,
  Een heel mooi en oprecht stuk. De reden dat ik je volg en zo leuk vind is juist je eerlijkheid, oprechtheid en geen dubbele agenda. Gewoon zoals je bent, een mooi en lief mens😘💞

   YuStSoMe
   5 Jan 2020
   4:17pm

   Oh zo lief!

  Daphne - verdraaidmooi
  7 Jan 2020
  4:52pm

  Je moet doen waar je je goed bij voelt! Jij bent jij en laat een ander maar kletsen. Je kan toch nooit iets goed doen voor iedereen.

Laat een reactie achter!