Alka huid in balans ph zuur droge huid skincare yustsome review bblogger

BASISCHE ALKA® CREME ZORGT VOOR EEN HUID IN BALANS

BASISCHE ALKA® CREME ZORGT VOOR EEN HUID IN BALANS

EVENWICHT & ENERGIE UIT EEN TUBE

Droge benen, rode vlekjes in je gezicht of eczeem op je handen – je huid vraagt om hulp! Het zijn signalen om aan te geven dat de pH-waarde is verstoord. De huid vormt de barrière tussen ons en de buitenwereld en is een belangrijk kanaal om afvalstoffen kwijt te raken. Een complex takenpakket, dat niet altijd even vlekkeloos verloopt.

De huid kan te zuur worden en heeft dan ondersteuning nodig om weer in balans te komen. Voor zulke momenten is er Alka Crème. Dit unieke all-over-body product is de eerste basische crème van Nederland met een pH van 8.2; precies de waarde waarbij huidcellen zich het snelst vernieuwen. Het is ideaal als bodycrème voor bescherming, verzorging en nieuwe energie en als SOS-crème bij plekjes op je hele lichaam en in je gezicht. Eerste hulp in een tube, voor een huid in balans.

Alka huid in balans ph zuur droge huid skincare yustsome review bblogger 2

Compleet nieuwe huid

Je realiseert het je misschien niet, maar elke 15 tot 30 dagen heb je een compleet nieuwe huid. Om dat proces goed te laten verlopen is de juiste zuurgraad ontzettend belangrijk. De huidcel wordt geboren in een omgeving waar de pH-waarde tussen de 7.5 en 8.5 ligt, daar groeit hij op tot een gezonde, sterke cel. Tijdens zijn leven reist hij steeds een stukje verder omhoog, naar de opperhuid. Door zijn korte leven heen wordt het rondom hem steeds ietsje zuurder. In de lederhuid is de pH-waarde iets boven de 7 en begint de cel al dunner en droger te worden. Daarna sterft hij af en komt in de hoornlaag terecht die door afvalstoffen en dode huidcellen met een pH-waarde onder de 6 altijd een beetje zuur is. Dat is in principe geen probleem, zolang het maar niet té zuur wordt. Dan is het tijd om terug te gaan naar de basis, met behulp van een basische crème.

Alka huid in balans ph zuur droge huid skincare yustsome review bblogger 3

Huid met energie

De huid is een gevoelig orgaan dat goede verzorging nodig heeft. Basische producten helpen om de balans te bewaren en klachten als onder meer een rode huid, een droge huid, schilfers, ontstekingen te voorkomen. Alka Crème heeft een pH van 8.2, waardoor het zuur neutraliseert en zorgt voor een gezond evenwicht. De unieke formule bevat een selectie verzorgende en verzachtende bestanddelen met elk hun eigen specialiteit. Zo werkt kokosolie schimmeldodend, zorgt sheaboter voor elasticiteit, remt amandelolie jeuk en is jojobaolie ontstekingsremmend. Co-enzym Q10 en vitamine E zorgen voor een antioxiderende werking, zodat de crème diep in de huid kan doordringen. Q10 stimuleert tegelijkertijd de energieproductie in de huidcellen. Met zo’n toppakket aan ingrediënten zorgt Alka Crème voor energie gedurende de dag en bescherming tijdens de nacht.

Alka huid in balans ph zuur droge huid skincare yustsome review bblogger

Evenwichtige huid

Er gaat geen dag voorbij zonder verzuring, maar de laatste jaren raakt het evenwicht steeds vaker zoek. Luchtvervuiling, stress, een snelle ongezonde hap – het zorgt allemaal voor meer zuur. Ons lichaam kan alle afvalstoffen niet meer verwerken, waardoor ook huidproblemen toenemen. Een huid met de juiste zuurgraad straalt, is het evenwicht verstoord dan ontstaan allerlei klachten. Zo floreren huidschimmels in een zure omgeving met een pH tussen de 3.5 en 5, puistjes ontstaan als grote hoeveelheden afvalstoffen de poriën verstoppen. De ideale pH-waarde voor de huid ligt tussen de 7 en de 9 en om dat te behouden is het belangrijk basische producten te gebruik om te reinigen, verzorgen en te voeden. Zeep met een pH-waarde onder de 6,5 of juist zeer basisch met een pH-waarde boven de 10 is daarom niet geschikt voor de huid en kan die zelfs beschadigen.

Alka huid in balans ph zuur droge huid skincare yustsome review bblogger 4

Prijs & verkrijgbaarheid

Alka Crème is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels, of via de Alka® webshop (www.alka.nl). Voor een optimale houdbaarheid is de crème vacuüm verpakt in een lucht- en lichtdichte tube. Een verpakking van 200ml kost € 39,95. Alka Crème kan dagelijks worden gebruikt door zowel volwassenen als kinderen en is vrij van conserveringsmiddelen en kunstmatige geur- en kleurstoffen.


Het eerste waar ik over struikelde bij deze crème was de dop, nou ja het makkelijke doseersysteem… hihihi ik kreeg er met geen mogelijkheid wat uit. Draaien, proberen de dop eraf te halen, extra hard knijpen…  eindelijk na flink wat pompen (of verzuipen) kwam er een ‘kwak’ crème uit. Zo heb je niets, zo te veel…

Alka huid in balans ph zuur droge huid skincare yustsome review bblogger 5

Goed, dat was even wat minder, maar gelukkig deed mijn tube daarna wel wat het moest doen en dat is een mooie dosering crème geven.

Ik voelde meteen hoe rijk deze crème is en heb het in mijn gezicht gesmeerd, jeeeeh… zelfs dit nam ik meteen op, kun je nagaan hoe droog ik ben en niet alleen met mijn humor!

Wat ik teveel had gebruikte ik op mijn handen en ik pakte een paar katoenen handschoentjes zodat de crème lekker kon intrekken en ik nog wat kon internetten.

Dit is echt een heerlijke crème om in huis te hebben! Niet alleen dat het enorm voed, maar voor mij ook nog fijn is voor jeuk. Mijn huid reageert vooral op mijn armen en benen snel, vooral in de winter lijkt het meer te jeuken door de warmere kleding die ik draag.

Kortom Sonja blij, gezin ook blij… je bent toch de motor!


Over AlkaVitae®

AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit zeven producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Bad, Alka® Crème, Alka® Druppels, Alka® Tabs Original, Alka® Tabs Calcium, Alka® Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka® Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is in te winnen bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach. Zie voor meer informatie over AlkaVitae, de producten en de Alka Coach www.alkavitae.com.

Like
  Jolanda
  25 Nov 2016
  6:52am

  Haha ik moet altijd zo met je lachen! Lijkt me een goed product! Zeker nu voor de winter. Fijne review!

  Pippi
  25 Nov 2016
  7:22am

  Dat klinkt goed! Mijn huid is sinds mijn 40e alleen maar droger geworden en ik smeer me een slag in de rondte!

  jeapiebel
  25 Nov 2016
  7:40am

  Huid met energie dat klinkt interessant zeg. Ik heb gelukkig op dit moment een goed hydraterende huid. Maar deze creme lijkt mij ook echt het proberen waard. Om een mooie dosering crème te krijgen moet je ook eerst wat voor doen he. 😉

  Nancy
  25 Nov 2016
  8:05am

  Ik heb vooral vreselijk droge handen. Misschien wel geschikt daarvoor! Kom je vandaag langs bij de Fancy Friday linkup?

  Babs
  25 Nov 2016
  12:32pm

  Hahaha, dat doseersysteem! Aparte crème… ik stond laatst in de supermarkt naar een zuur-base thee ofzo te kijken. heel slim concept, de huid is inderdaad gebaat bij een goede verhouding.

  Lonneke
  25 Nov 2016
  8:26pm

  Deze creme zou ik echt heel graag willen proberen voor mijn psoriasis. Het merk kende ik nog niet. Vind altijd je reviews heel fijn, eerlijk en duidelijk.

Laat een reactie achter!