5.000 JAAR AYURVEDISCHE WIJSHEID IN DRIE TUBES

NIEUW: BIOLOGISCH TANDENPOETSEN

De weg naar een gezond gebit? Die is steeds vaker puur natuur. Poetsen kan namelijk helemaal biologisch, met een tandpasta die 5.000 jaar Ayurvedische wijsheid samenbrengt in een tube. Volgens de eeuwenoude kruidenleer draait het allemaal om evenwicht en balans: zonder gezond tandvlees geen mooie tanden – en daar zijn helemaal geen chemische stoffen voor nodig. Kruiden, planten en bomen uit de Himalaya hebben alle eigenschappen in zich die jouw mond nodig heeft om in topconditie te blijven.

Zo zorgt neemkruid voor schone tanden, granaatappel voor gezond tandvlees en xylitol uit berkenbomen voor sterk glazuur. Himalaya Herbals introduceert deze nieuwe manier van tandenpoetsen met drie Botanique tandpasta’s: Complete Care in de smaken Mint en Kaneel en een Whitening tandpasta met een verfrissende pepermuntsmaak.

Himalaya complete care toothpaste tandpasta simply mint pepermint cinnamon yustsome review intro

Gezonde wisselwerking

Ayurveda staat wel bekend als de wetenschap van het leven. Deze klassieke Indiase visie op gezondheidszorg bekijkt de mens als geheel en een aandoening of klacht als onderdeel daarvan. Niets staat op zichzelf, alles is met elkaar verbonden – en balans is daarom essentieel. In de Ayurvedische tandheelkunde wordt om die reden nooit gefocust op één aspect van mondverzorging, maar wordt de mond altijd in zijn totaliteit behandeld. Zo begint een gezond gebit met gezond tandvlees dat niet gaat bloeden. Mooie tanden zijn vrij van plak en tandsteen, wat er weer voor zorgt dat er geen gaatjes ontstaan. Het is een wisselwerking die volgens de Ayurvedische traditie met kruiden in stand wordt gehouden.

Voor het immuunsysteem van je mond

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar in bijna elke tandpasta zit fluoride, schuimmiddel sodium-laurylsulfaat (SLS) en zoetstoffen. Nergens voor nodig, want de Botanique tandpasta’s zijn net zo effectief en werken niet op basis van chemie, maar op basis van de natuur. Een belangrijk ingrediënt is triphala, een beroemde Ayurvedische blend van drie geneeskrachtige vruchten[1] die werkt tegen gaatjes, bloedend tandvlees en tandvleesontsteking[2]. Ook granaatappel-extract draagt haar steentje bij door micro-organismen die plak veroorzaken aan te pakken en te helpen bij tandvlees-problemen.[3] Arabische gom heeft een antibacteriële werking en zorgt dankzij haar samentrekkende eigenschappen voor een hygiënische mond.[4] Neemblad tenslotte helpt om tanden en tandvlees schoon en gezond te houden. Samen stimuleren deze natuurlijke en bewezen werkzame ingrediënten het immuunsysteem van de mond voor een sterk en gezond gebit.

Ananas en papaja voor witte tanden

Himalaya complete care toothpaste tandpasta simply mint pepermint cinnamon yustsome review 333

Er zijn drie Himalaya Botanique tandpasta’s voor een volledige verzorging van de mond. Complete Care in de smaak Mint helpt tandplak te verwijderen, geeft een frisse adem en laat de tanden stralen. Wie zin heeft in een ander smaakje bij het poetsen kiest Complete Care Kaneel. Deze tandpasta heeft dezelfde eigenschappen als de Mint, maar dan met een pittige twist. Whitening Complete Care tenslotte zorgt voor wittere tanden door de enzymen papaïne uit ananas en bromelaïne uit papaja. Uiteraard beschermt ook deze tandpasta tegen tandplak en de pepermuntsmaak zorgt voor een lekkere smaak en frisse adem.

Alle drie de tandpasta’s heb ik getest en ik vind ze goed smaken, lekker fris poetsen en vooral de Simply Cinnamon is een aangename verrassing! Ik wist niet of dit wel lekker kon zijn, maar het is lekker! Tandenpoetsen met een kaneelstok! Als mijn oma geen gebit had (of heeft ze nog haar eigen tanden) dan wist ik dat ik haar hier heel blij mee kan maken, die is dol op kaneel! Over de whitening kan ik nog niet veel zeggen, daar heb ik het te kort voor getest. De smaak is minder heftig dan de Simply Mint, die heeft echt een hele frisse boost!
Het idee dat je toch op een verantwoorde manier je tanden poetst vind ik persoonlijk altijd meegenomen en maakt het kiezen een stuk makkelijker! De prijs is wat hoger, echter voor een goed product heb ik dat wel over… ik heb mijn eigen tanden nog en dat hoop ik nog zo te houden!

Prijs & verkrijgbaarheid

De Botanique tandpasta’s van Himalaya Herbals zijn verkrijgbaar bij de natuurwinkel, drogist en online te bestellen via onder andere www.himalayaproducten.nl. De verkoopadviesprijs voor een tube van 150ml is € 7,99. De biologische tandpasta’s zijn vrij van fluoride, SLS en carrageen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Over Himalaya Herbal Healthcare

Himalaya Herbal Healthcare werd in 1930 opgericht in India en biedt een brede range aan producten van unieke planten- en kruidenextracten uit de Himalaya. Het bedrijf heeft duurzaamheid en de zorg voor samenleving, mens en milieu hoog in het vaandel. Boeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun kruiden, zodat ze kunnen werken aan hun toekomst en hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Himalaya is pionier in het gebruik van de moderne wetenschap om farmaceutisch goedgekeurde Ayurvedische producten te ontwikkelen, zodat de westerse maatschappij op eigentijdse wijze kennis kan maken met Ayurveda. De veilige en vernieuwende range helpt mensen gezonder te maken en hun leven te verrijken. De gezondheids- en persoonlijke verzorgingsproducten zijn verkrijgbaar in 90 landen wereldwijd en ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen baat heeft bij het positieve effect van kruiden op het lichaam. Zie voor meer informatie ook www.himalayaproducten.nl.

[1] Het fruit van de Emblica officinalis (Indiase kruisbes), Terminalia bellirica en Terminalia chebula
[2] Bron: Prakash S, Shelke AU. Role of Triphala in dentistry.J Indian Soc Periodontol 2014;18:132­135
[3] Kote Soumya, Kote Sunder and Nagesh Laxminarayan., Effect of Pomegranate Juice on Dental Plaque Microorganisms (Streptococci and Lactobacilli). Anc Sci Life. 2011. 31(2): 49–51.
[4] Rajvaidhya et al., A Review on Acacia Arabica – An Indian Medicinal Plant. IJPSR, 2012; 3(7): 1995-2005.
Like
  chucky1012
  4 Mar 2017
  7:25am

  Interessant!
  Klinkt goed en dit merk tandpasta ken ik niet.
  Ik ga meteen even een kijkje nemen…..

  Fijne dag Xoxo

  Charel
  4 Mar 2017
  5:59pm

  Oh wat apart! Klinkt goed hoor!

  jeapiebel
  4 Mar 2017
  6:26pm

  Alleen de naam is al heel interessant. Het lijken mij lekkere producten. Ik gebruik zelf kruiden grijs natuurlijk, tandpasta uit Thailand en Zendium. 🙂

  Bianca
  6 Mar 2017
  7:35am

  Deze producten ken ik nog niet, ik ga eerst even opmaken wat ik nu gebruik en dan hier eens naar kijken x

  Joyce
  6 Mar 2017
  12:25pm

  Dit merk kende ik nog niet! Ben benieuwd naar de smaken! Weer es wat anders!

  Yvonne
  6 Mar 2017
  6:27pm

  Heel apart, of het wat voor mij zou zijn na 100 jaar hetzelfde tandpasta merk is de vraag. Maar dat zegt meer over mij dan over het product.

  Karen
  6 Mar 2017
  6:36pm

  Ziet er interessant uit. Heb het wel eens zien staan, maar nog nooit wat van geprobeerd.

Laat een reactie achter!