Jurk, HM, ruit, blauw, fashion, over50, beautysome, mode, 50 plus, 4a, vleermuismouwen, maxi, dress

50 plus mode | de geruite jurk

Een jurk meer of minder in je kast, kan nooit kwaad… ik heb in vele printen jurken in mijn kast hangen, maar ik had nog geen geruite jurk. Omdat ik vaak te horen krijg dat blauw mij zo mooi staat, werd het eens tijd om in die kleur een geschikt exemplaar te vinden.
Dus computer aan en op zoek naar die ene geruite jurk.

De geruite jurk

De geruite jurk kun je in vele soorten ruit verkrijgen, diverse kleuren en uitvoeringen. Vaak is een blouse makkelijker te verkrijgen dan een jurk en het werd dus nog een hele zoektocht.
Ik zag zat leuke jurkjes in zwart wit ruitje, rood met blauw, maar echt 1 die volledig blauw uitgevoerd is, was er maar bar weinig.

Jurk, HM, ruit, blauw, fashion, over50, beautysome, mode, 50 plus, 12

Links: Omoda mode
Midden: Berben fashion
Rechts: Bonprix

Jurk, HM, ruit, blauw, fashion, over50, beautysome, mode, 50 plus, 13

Links: Asos
Midden: Jantinna
Rechts: Esproit

En daarbij had ik mijn zinnen gezet op een wat langere jurk. Een blousejurk, met knoopjes en eventueel een strikceintuur. En ook nog een beetje apart.
Zoals je hierboven al ziet, was het geen makkelijk lijstje wat ik mijzelf had opgelegd.

Dagen gingen voorbij

Ja, dagen gingen voorbij en ik bleef maar surfen op dat internet. Ik ging kijken bij mijn favoriete webshop WEHKAMP, maar ook daar kon ik niet echt slagen. Tot mijn man een jasje bestelde bij de H&M, voor heel weinig en in een ruitpatroon. Ik dacht, verhipt, daar ben ik nog niet gaan kijken!

Dus daar ging moeders, die eigenlijk al de wanhoop nabij was, toch maar eens online koekeloeren bij de Hennes.

Missie geslaagd

En Yes, je had het natuurlijk al geraden bij het lezen van mijn kopje, dat mijn Missie eindelijk geslaagd was toen ik eenmaal daar de jurk die ik zocht aantrof.

stof, geruit, blauw, patroon, yustsome

Okay, ik hoor je al denken… dit heeft iets van een theedoek weg! En ja, dat dacht ik in eerste instantie ook hoor… maar toen ik de jurk in haar geheel zag werd ik toch wel gecharmeerd van die luxe theedoek met mouwen!

Oh, ff tussendoor… ik heb wel vaker kleding gedragen waarvan ik opmerkingen kreeg… zoals een hemdje dat ik ooit maakte en mijn moeder de ‘dweil met stijl’ noemde. Of een jasje dat ‘de bolletjestrui van de toer’ werd genoemd. Weet je, je kunt je daar heel veel van aantrekken, maar als jij het mooi vind en met trots draagt, dan is de ongein snel verdwenen!
Alhoewel we thuis nog wel eens kunnen lachen om die dweil met stijl van mijn moeder!

Jurk met vleermuismouwen

Deze jurk is gemaakt met vleermuismouwen, dit werd vroeger ook al veel gedragen en voor mij is dit een hele fijne pasvorm. Vooral omdat ik dus gespierde armen heb, zijn wat dikker dan die van een ander, en heb veel moeite met mouwen. Dit is dus ideaal!

Jurk, HM, ruit, blauw, fashion, over50, beautysome, mode, 50 plus, 4a, vleermuismouwen, maxi, dress

Verder is deze tot op mijn kuiten en noem ik het een maxi dress. De geruite jurk heeft geen kraagje en dat vindt ik zelf erg fijn, ik hou eigenlijk niet zo van kragen, dit staat mij altijd een stuk mooier.
Je kunt het helemaal gesloten dragen, echter een knoopje op 2 open geeft vaak een slanker makend silhouet.

Jurk, HM, ruit, blauw, fashion, over50, beautysome, mode, 50 plus, 4a, vleermuismouwen, maxi, dress

Combineren met boots of…

Ik combineerde mijn look dit keer met mijn blauwe Oxmox boots en een legging van mijnleggings.nl
De oorbellen van Sieratas en verder geen poespas. Ja, ik had net mijn haren gefohnt en mijn make-up gedaan… dat is de opsmuck zeg maar!

Jurk, HM, ruit, blauw, fashion, over50, beautysome, mode, 50 plus, 4a, vleermuismouwen, maxi, dress

Echter wat ook heel leuk is, om dit meer een Western Look te geven door er mooie laarzen van BOETIES.nl eronder aan te trekken, een sjaaltje in je haren of om je hals en een mooie tas erbij voor die boodschappen die je nog moest halen!

In ieder geval is mijn missie geslaagd en dan komt nu de klapper op de vuurpijl… ik betaalde slechts 12,99 voor deze jurk! Whooop Whooop!

 

 

Like
1

Laat een reactie achter!