MEDEX, albapearl, hyperpigmentatie, pigment, verhelderend, huidverzorging, sproeten, ouderdomsvlekken, anti-age, veroudering, 50 plus, hulp, huid, 3a

Albapearl, de oplossing voor pigmentvlekken

Ik had het niet verwacht en eigenlijk ook weer wel. Hyperpigmentatie zit bij ons in de familie. Mijn oma heeft daar heel veel last van en mijn moeder een beetje, echter ik ontspring de dans niet en heb het best wel erg. Recent ontdekte ik Albapearl een product van Medex en heb het getest op mijn pigmentvlekken!

Albapearl | Medex

Wat zijn eigenlijk pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan doordat er plaatselijk meer melanine wordt aangemaakt in de huid. Melanine zorgt voor de gebruinde kleur (het pigment) van je huid. Wanneer de pigmentcellen in de huid in de war raken, kunnen de cellen een teveel aan pigment gaan aanmaken. Deze verstoring kan zorgen voor het ontstaan van donkere vlekjes op je huid: pigmentvlekken.

Is dat hetzelfde als hyperpigmentatie?

Nee en ja… het verschil bij hyperpigmentatie is dat je huid net als pigmentvlekken ontstaat door Melanine, echter heeft meerdere oorzaken.
Een bekend verschijnsel is het zogenaamde zwangerschapsmasker dat ontstaat door hormoonschommelingen.
Een andere vorm van hyperpigmentatie is bijvoorbeeld dat je huid donkerder kleurt na een wondje. Maar ook stofwisselingsziekten of een tekort aan vitamine B12 kunnen dit veroorzaken.

Als je last hebt van hyperpigmentatie zou je altijd een huidarts kunnen vragen wat je daarmee kunt doen, want het zou zomaar kunnen zijn dat het slikken van vitamines het probleem kan oplossen!

Goede huidverzorging

Een goede huidverzorging is zeer belangrijk bij pigmentvlekken en/of hyperpigmentatie. Denk daarbij vooral aan UV bescherming, want zoals als je nu weet kan door zonlicht het juist versterkt worden.
Heb je al grote plekken, die je liever niet wilt hebben, dan kun je ook kijken naar een product dat de huid ‘witter’ maakt. Net zoals de producten die ik je hier in dit blog ga laten zien: Albapearl & UV bescherming High Protection van Medex.

MEDEX, albapearl, hyperpigmentatie, pigment, verhelderend, huidverzorging, sproeten, ouderdomsvlekken, anti-age, veroudering, 50 plus, hulp, huid, 1a

Wat doet deze crème?

Deze crème is speciaal ontwikkeld om de huid lichter/witter te maken. Eigenlijk heel simpel gezegd: ‘het zorgt ervoor dat de Melanine ontward wordt en weer een normale functie krijgt’.

Hoe werkt dat dan?

Dit komt door de toevoeging van L Lactic Acid. Dit stofje heeft een peelende werking en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen in de epidermis (buitenste huidlaag). L-Lactic Acid is het alpha-hydroxyzuur dat de beste resultaten geeft als het gaat om het aanpakken van hyperpigmentatie van de huid.
Daarnaast zorgt Sodium L Lactate ervoor dat je huid een goede vochtbalans krijgt. Deze kleine zoutachtig molecuul heeft de eigenschap dat het water aan zich bindt en vasthoudt. 

Hoe gebruik je dit?

Sowieso altijd op een gereinigde huid. Je gaat tenslotte een soort van soft peeling inzetten. Je brengt een kleine hoeveelheid Albapearl aan en smeert dit goed uit. Dan laat je het even goed intrekken en brengt vervolgens een goede UV bescherming aan zoals de High Protection van Medex.

Tip: ga niet zonnebaden als je pigmentvlekken of hyperpigmentatie wilt bestrijden. Dit werkt averechts en zo zal de crème niet haar werk kunnen doen!

MEDEX, albapearl, hyperpigmentatie, pigment, verhelderend, huidverzorging, sproeten, ouderdomsvlekken, anti-age, veroudering, 50 plus, hulp, huid, 2
MEDEX, albapearl, hyperpigmentatie, pigment, verhelderend, huidverzorging, sproeten, ouderdomsvlekken, anti-age, veroudering, 50 plus, hulp, huid, 2
MEDEX, albapearl, hyperpigmentatie, pigment, verhelderend, huidverzorging, sproeten, ouderdomsvlekken, anti-age, veroudering, 50 plus, hulp, huid, 2

Razend enthousiast!

Normaal post ik een product na 4 weken, maar ik ben zo razend enthousiast over de resultaten na 2 weken dat ik dit wel met jullie moest delen.
Omdat ik een beetje bang was voor vlekken in mijn gezicht, pakte ik mijn nek aan als testzone.
En kijk eens naar het resultaat! Mijn huid is echt een stuk lichter geworden en de pigmentatie valt niet meer meteen op! Ik ga nu het ook inzetten op mijn gezicht waar ik een paar plekjes heb die ik nu ook weg wil hebben!

De crème is heerlijk om aan te brengen en trekt snel in. Je voelt niets van de peeling, waar ik wel eens met andere crèmes een trekkerig gevoel kreeg, blijken hier toch die vochtinbrengende stofje ook gelijk hun werk te doen!

High protection UV bescherming

Naast de Albapearl gebruikte ik ook de High Protection UV bescherming van Medex. En deze is ook erg fijn, een rijkelijke UV bescherming die ik meegenomen had naar Italië om mijzelf goed te beschermen tegen de zon.

Een klein nadeeltje van zo’n goede crème is dat het mijn make-up deed rullen. Dus niet gebruiken voordat je make-up op gaat doen. Nou ja, ik dacht laat ik het ook eens testen als een dagcrème.

  • Waterproof
  • Factor 30+
  • UVA en UVB bescherming
  • Ook geschikt voor kinderen
  • Zon gevoelige huid (UV allergie)

Waar te koop?

De producten van Medex zijn te koop bij de webshop CARE FOR SKIN.
Je betaald voor de Albapearl 32,50 en voor de High Protection 27,00

Like

Laat een reactie achter!