ALKA® SCRUB MAAKT ZUUR WEER BASISCH

HET GEHEIM VAN ZOUT EN OLIE

Zout en olie. Het zijn deze twee ingrediënten die aan de basis liggen van een volledig vernieuwde huid. Het klinkt simpel, zeker als je kijkt naar het diepwerkende effect van zo’n ontzurende scrubbeurt. De basische formule van Alka Scrub bestaat dan ook puur uit de beste ingrediënten. Het is een unieke combinatie van ongeraffineerd Himalayazout en natriumbicarbonaat om zure afvalstoffen te neutraliseren en vijf natuurlijke oliën om de huid te voeden, te verzachten en te herstellen. Zo werkt saffloerolie kalmerend, arganolie ontstekingsremmend en amandelolie hydraterend. Jojobaolie beschermt de huid en zonnebloemolie helpt tegen uitdroging. Deze weldadige scrub met een basische pH-waarde van 7.6 ondersteunt de gezonde zuurgraad van de huid en is geschikt voor het gehele lichaam.

Een klein stukje over verzuring

Het menselijk lichaam bestaat bij geboorte voor 30% uit vaste structuren als mineralen en spoorelementen en voor maar liefst 70% uit water. Tenminste, in de ideale situatie. Daarom ruikt een baby’tje zo heerlijk – maar al snel slaat de verzuring toe. Het lichaam van een vijftienjarige bestaat nog voor 60% uit water, zure afvalstoffen hebben dan al 7,5% ingenomen. Dat verzuren gaat door: rond de veertig staat de teller op 50% zure afvalstoffen. Mensen gaan daardoor niet alleen steeds zuurder ruiken, de cellen worden ook steeds minder actief en dat leidt onder meer tot vermoeidheid, problemen met de huid en stijfheid van spieren en gewrichten. Tijd om te ontzuren – hoe eerder hoe beter -, want hoe minder zuur, hoe beter het lichaam functioneert. Het beperken van stress, roken, ongezond eten, medicijngebruik en overmatige spierbelasting is goed, maar niet altijd makkelijk.

Natuurlijke energie

Verzuring is iets van elke dag en voor iedereen. Van vervuiling tot stress en van ongezond eten tot overmatige beweging – bijna alles wat we doen zorgt voor de afzetting van zure afvalstoffen in ons lichaam. Op zich geen probleem, we kunnen deze zuren in principe zelf afbreken, maar soms lukt dat niet volledig. Dan blijven er zuren achter die de pH-waarde van ons lichaam verstoren en problemen veroorzaken. Langzaamaan worden we zo steeds een beetje zuurder, met alle vervelende klachten van dien. Vermoeidheid, pijn, stijfheid, huidproblemen: allemaal tekenen van verzuring. Gelukkig kunnen we ons lichaam een handje helpen bij het herstellen van het evenwicht. Door het gebruik van de basische Alka Scrub kan de huid weer ademen en worden zure afzettingen geneutraliseerd. Zo komt de pH-waarde weer in evenwicht en krijgt je lichaam haar natuurlijke energie terug.

Alka-zuur-base-in-balans-scrub-body-huid-verzorging-yustsome-Intro

Glans van gezondheid

Alka Scrub is anders dan andere scrubs. Het is de enige zout-en-olie formule met natriumbicarbonaat – ook wel bekend als zuiveringszout – en ongeraffineerd zout uit de Himalaya. Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof die werkt als een zuurbuffer. De fijne korrels in de scrub zorgen voor het neutraliseren van zure afvalstoffen die door de huid worden uitgescheiden.

Alka-zuur-base-in-balans-scrub-body-huid-verzorging-yustsome-1b

Het roze zout uit de Himalaya bevat meer dan tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben door de huid worden opgenomen. Ze dringen diep door in de cellen, houden daar de vochthuishouding op peil en stimuleren de celdeling. De huid kan zich sneller vernieuwen, afvalstoffen worden beter afgevoerd en door de scrubwerking van het zout worden dode huidcellen verwijderd. Het resultaat is een geheel vernieuwde huid die glanst van gezondheid.

Schoonheidsmix

De schoonheidsmix van vijf oliën en Vitamine E zorgt ervoor dat de huid opgelucht adem kan halen. Saffloerolie zit vol antioxidanten en werkt kalmerend en herstellend. Doordat het ontstekingen remt, helpt het bij de genezing van wondjes. Arganolie heeft een positief effect op acne, eczeem en psoriasis en helpt tevens tegen striae. De huid wordt weer zacht, elastisch en gezond. Verzachtende amandelolie heeft een jeukremmende werking, is sterk vochtinbrengend en geeft de huid een boost.

Alka-zuur-base-in-balans-scrub-body-huid-verzorging-yustsome-2

Jojobaolie fungeert als een natuurlijke factor 4 zonbescherming, is voedend en rijk aan essentiële vetzuren. Wat dat betreft doet ook zonnebloemolie een flinke duit in het zakje. De absorptie van vetten in de huid wordt gestimuleerd, waardoor vochtverlies wordt voorkomen. Een rijke mix van olie in een basische scrub die de zuurgraad van de huid weer op peil brengt. En dat is wel zo mooi.

De scrub is heerlijk in gebruik, nu moet ik zeggen dat ik dat wel bij veel scrubs ervaar. Deze scrub zorgt er echter voor dat mijn huid zeker 3 dagen lang zacht heeft aangevoeld en wat ik ook erg prettig vond om vast te stellen de vochtbalans na je scrub behandeling niet tijdelijk is. Mijn huid voelde een keer niet droog aan. En dat is iets waar ik last van heb.
Fijn is dat er een spatel bijgeleverd word, bij andere staat er altijd een lepel op de badkamer in het rekje.

Na het douchen dep ik mij droog en heb zelfs geen bodybutter of zo nodig om mijn benen in te smeren!

Prijs & verkrijgbaarheid

Alka® Scrub is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels en in de Alka®  webwinkel voor € 24,95 (pot van 625gr).

Alka® Scrub is vrij van dierlijke producten, aluminium, parabenen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, siliconen en minerale oliën.


Over AlkaVitae®

AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit negen producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Bad, Alka® Crème, Alka® Scrub, Alka® Druppels, Alka® Tabs, Tabs Calcium, Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka® Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is in te winnen bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach. Zie voor meer informatie over AlkaVitae, de producten en de Alka Coach: www.alkavitae.com.


Dit product is mij ter review toegestuurd en heeft geen invloed gehad op mijn ervaring.
Like
  Lonneke
  7 Feb 2017
  8:40am

  Wat een interessant artikel ik wist dat helemaal niet van de zuren. Nu ik dit gelezen heb wil ik gelijk gaan ontzuren.

   YuStSoMe
   7 Feb 2017
   7:04pm

   Terwijl je geen zuurpruim bent ?

  Yvonne
  7 Feb 2017
  5:04pm

  Klinkt heel prettig vooral als je het gevoel hebt dat je huid nog zacht is na een aantal dagen.

   YuStSoMe
   7 Feb 2017
   7:04pm

   Ja echt… babybillen in het kwadraat!

  jeapiebel
  8 Feb 2017
  9:35am

  Door mijn droge huid ontwijk ik zout scrub. Maar je geeft aan dat na het gebruik je huid niet meer uitdroogt. Dit lijkt mij een prima product.

  Joyce
  8 Feb 2017
  11:06am

  Dit lijkt mij zo ontzettend lekker! Pak eigenlijk niet snel naar scrub, zou het vaker moeten doen. Ben wel heel benieuwd naar deze scrub!

Laat een reactie achter!