Australian, gold, factor, 50, spf, oren, face, neus, gezicht, tattoo, tatoeage, bescherming, zonnebank,

Allergie voor de zon? Mijn tip: zonnebank

Omdat ik zelf niet goed tegen de zon kan, ga ik sinds vorig jaar alvast vooraf aan het echte zomerse weer onder de zonnebank. Het heeft mij tijdens onze vakantie naar Griekenland veel positiefs gebracht.

Zon Allergie

Wat is het?
Het is een reactie op zonlicht, welke gepaard gaat met een huidreactie.

Wat zijn de symptomen?

Rode huid Enige uren na het zonnen worden die delen van de huid rood, die zijn blootgesteld aan de zon. Vaak denkt men dat je verbrand bent.

Blaasjes of bultjes Er ontstaan ontsierende blaasjes of bultjes die hevig jeuken. De huid voelt droog aan en er kunnen kleine schilfertjes ontstaan.

Gedurende de zomer treedt gewenning op en zijn de verschijnselen milder of geheel afwezig.

UV-A of UV-B?
De huisarts kan u laten testen bij een huidarts om uit te zoeken of jij overgevoelig bent voor UV-A of UV-B licht. In de meeste gevallen betreft het UV-A licht. Soms is dit belangrijk om te weten, zodat je de juiste zonbescherming kunt kopen.

Jeuk verminderen
Als je erg veel last hebt van jeuk, kan de huisarts een corticosteroïdcrème voorschrijven die de jeuk vermindert. In enkele gevallen kunnen ook tabletten worden gegeven om de jeuk tegen te gaan, bijvoorbeeld antihistaminica, die je ook voor hooikoorts slikt of een andere allergische aandoening.


Omdat ik dus zelf erg heftig reageer met de dikke bulten en ook de hevige jeuk, slik ik dus allergie tabletten maar bescherm mijn huid ook met een goede factor.


Tip 1:

Laat je huid wennen aan UV straling! Begin met 10 minuten, niet meer!
Dit kan je in de zon doen, maar zelf heb ik ervaren dat het gecontroleerder kan onder een zonnebank. Bij een goede studio zijn er diverse instellingen die je kunt regelen. De zonnebank waar ik onder ga liggen hebben goede ventilatoren en je kunt de intensiteit verlagen.

Tip 2:

Gebruik een goede zon bescherming, ook onder de zonnebank. Je wilt natuurlijk ook snel bruin worden, maar ik wil vooral veilig de zon in. Naast mijn huid zijn lippen, wangen en neus ook tere plekken.
Maar, denk jij ook aan jouw tatoeage?

 

Australian Gold | Face guard

Australian, gold, factor, 50, spf, oren, face, neus, gezicht, tattoo, tatoeage, bescherming, zonnebank,

Deze stick is echt mijn staafje van goud! Het heeft zowel UVA en UVB bescherming, factor 50 en is waterproof… ook transpireren is geen probleem. En het helpt zelfs tegen het verkleuren van tatoeages.

Australian, gold, factor, 50, spf, oren, face, neus, gezicht, tattoo, tatoeage, bescherming, zonnebank,

De stick is ideaal, klein formaat, grootse impact. Het is transparant en dus geen witte neus meer in de zon. Vergeet ook je oorschelp niet, die verbranden ook heel snel. Deze stick gaat naast een goede zon bescherming altijd mee onder de zonnebank en ik ben echt blij dat ik afgelopen jaar op vakantie kon naar het buitenland.

Ingrediënten

Australian, gold, factor, 50, spf, oren, face, neus, gezicht, tattoo, tatoeage, bescherming, zonnebank,

Tip 3:

Gaat jouw zon allergie verder dan rode bulten en jeuk en zoek je echte totale bescherming? Dan is You & UV de site die je moet bezoeken. Hier verkopen ze alles op het gebied van zonbescherming, om jou toch te laten genieten van het buitenleven. You & UV is ook de leverancier van UV Wash een wasmiddel dat jouw kleding extra bescherming geeft,… LEES MEER

You & UV

Like
    Nancy
    10 Apr 2019
    5:59am

    Ik ging inderdaad ,,vroegah,, onder de zonnebank zodat ik beter tegen de zon kon! Is af en toe in de winter ook wel lekker!

Laat een reactie achter!