Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

Artdeco | Eyeshadow base & Setting powder

Twee producten die ik nooit vergeet tijden mijn make-up routine zijn een goede Eyeshadow base en een Setting Powder om alles te fixeren (naast een fixing spray). De laatste weken kies ik steeds voor deze 2 van Artdeco. Ik geef je hier een review over hoe ze mij zijn bevallen.

Artdeco

Eyeshadow base | 7,90

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

ARTDECO Eyeshadow Base geeft je oogmake-up extreme duurzaamheid en briljante kleurenintensiteit. Deze oogschaduw primer creëert bijna magische oogmake-up die perfect in elke situatie blijft! De ARTDECO Eyeshadow Base voorkomt niet alleen dat uw oogschaduw zich in uw plooien nestelt, maar verbetert ook de duurzaamheid van eyeliners omdat deze perfect uw oogleden voorbereidt op make-up. Dit is een reden dat professionele make-upartiesten zweren bij een oogschaduwprimer.

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

Vroeger in mijn jeugd had je nog geen primers, basis voor oogschaduw en andere luxe zaken om je make-up er langer en intensiever uit te laten zien. Ik gebruik een oogschaduw basis eigenlijk nog maar vrij kort. Drie jaar… mijn eerste was die van Essence die ik bij Vera Camilla zag op haar blog. Ik dacht, wauw dat moet ik ook hebben. En ik kan je zeggen dat er toen een wereld voor mij open ging.

Had ik dat vroeger als jonge meid ook maar gehad, dan hadden we in onze disco periode of punk style er nog blitser uitgezien.

Wat doet deze basis?

Ten eerste is het product van Artdeco een romige crème die je met een kwastje of vingertop aanbrengt op je oogleden en ook op de huid daarboven. Je depot het in je huid en dat laat je even zitten. Ik spreek altijd in termen als voorstrijk, maar zo kun je het wel zien. Zonder voorstrijk op een betonnen muur, is de kans groot dat je kleur in de muur trekt, het niet kan hechten, en je dus voor niks gewerkt hebt. Dito met oogschaduw alleen nu spreek ik over hechting van de kleur op je huid, maar ook de intensiteit. Je kleuren komen nog beter uit.

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

Het beste kan ik dit natuurlijk laten zien met een Swatch, bedoel ik kan wel jou lekker maken met woorden, maar zelf ben ik ook het type ‘eerst zien, dan geloven’.

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

Ik denk dat je echt wel kunt zien waar de eyeshadow base van Artdeco zit en waar niet. Het voordeel is dat als je een keer per ongeluk in je oog wrijft je oogschaduw nog steeds als een huis zit.


Setting powder | 16,90

Het transparante, compacte poeder van Artdeco met zijn ultratransparante afwerking mattert de huid en finishes jouw make-up, zonder de kleur zelfs maar enigszins te veranderen. Het vermindert de poriën en verbergt fijne lijntjes voor een airbrushed, onberispelijke afwerking. Het fijn gemalen poeder voelt extreem zacht aan op je huid.

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

 • Fijngemalen compact poeder, doorschijnende afwerking.
 • Stelt je make-up in en mattert je teint.
 • Airbrush-effect: poriën en fijne lijntjes worden zichtbaar gewist.
 • Geeft een ultratransparante afwerking en voelt zijdezacht aan.
 • Geschikt voor alle huidtinten.
 • Vrij van parabenen Olievrij

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

In mijn leven had ik ook nooit een Setting Powder nodig toch? Wij hadden een poederdoos, blush, mascara, lipstick en dat was al heel wat. Ik geloof dat ik ook nog een oogpotloodje had om je ogen lekker zwart te maken.

Een Setting Powder, wat moet je daar nou toch mee? En wat deze boerin niet kent… tot ik toch wel eens wat meer wilde weten over dat poeder waar iedereen het over heeft.

Eyeshadow, base, basis, primer, Artdeco, poeder, setting, transparant, make-up, beautysome

Verwar een Setting Powder niet met een Finishing Powder… want een Setting Powder is wat we beschouwen als het klassiek poeder; het gaat na je foundation op je gezicht om van de glans af te komen en het zo te “plaatsen” dat het lang meegaat. Finishing Powder wordt over het algemeen gebruikt na de Setting Powder om fijne lijntjes en poriën te vervagen, waardoor je een extra perfecte look krijgt.

Nu hoeft dat gepoeder in diverse lagen voor mij niet zo en ik hou het bij een Setting Powder om na de foundation alles te fixeren. Gelukkig heeft dit poeder ook de eigenschap om fijne lijntjes te verdoezelen en geeft het je inderdaad een satijn achtige look.


Waar te koop?

Notino

 

 

Like
  Bianca
  4 Jul 2019
  9:20am

  De eyeshadow base van Artdeco gebruik ik dagelijks (heb er inmiddels 3 haha) 🙂

  Daphne - verdraaidmooi
  8 Jul 2019
  12:58pm

  Die vind die eyeshadow base van Artdeco echt geweldig! Ik ben hem zelf ook aan het testen en het verschil is echt duidelijk te zien.

Laat een reactie achter!