Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-promo

Balea | Milde reiniging voor je gezicht | review

Zoals de meeste dames (en heren) weten kom ik regelmatig bij de DM. Nu wij een flinke stap terug moeten doen financieel zal dit even minder frequent zijn. Gelukkig gaat mijn moeder om de twee weken en kan ik haar zo nu en dan ook nog wel een lijstje met producten meegeven!

Enfin, ik was met Paul weer een keer geweest, toch vliegt de tijd, want op de kassabon kijkend nam ik dit in mei al mee!
En sindsdien ben ik het aan het testen. Het is bijna leeg, dus ik kan wel stellen dat het en grondige review waardig is.

Balea

Sinds 1995 biedt de DM dit merk aan in haar drogisterij. Het is een soort van huismerk, dat budget vriendelijk is en een zeer uitgebreide range aan reinigings- en verzorgingsproducten aanbied.  Dit is ook de reden waarom de Balea producten regelmatig top ratings krijgen  in product- en prijsvergelijkingen.

Huid reinigen

Omdat ik een betere routine in mijn huidverzorging wilde starten en meer moet gaan ‘schoonmaken’, besloot ik uit 1 lijn wat mee te nemen, zodat het mooi op elkaar is afgestemd. Mijn huid is gevoelig en dus na wat wikken en wegen, wel of niet kwam deze lijn het beste uit de bus.

[ezcol_1third]Waschcreme

Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-5[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Reinigungs schaum

Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-1[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Gesichts wasser

Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-3[/ezcol_1third_end]

[ezcol_1third]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-6[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-2[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-4[/ezcol_1third_end]

De wascrème (even op zijn Nederlands) zorgt voor een milde en intensieve reiniging van de droge en gevoelige huid. Een goede voorbereiding op de volgende fase van je huid reiniging.
De milde formule helpt het evenwicht van de huid te behouden met o.a. de Hamamelis, Honingmeloen-extract en vitamine E. De toegevoegde oliën zijn een waardevolle aanvulling om de vochtigheid in balans te houden.
De crème is dermatologisch getest. Een klein kritisch puntje is de toevoeging van parfum, zonder dit zou het in mijn ogen nog beter zijn.
Het ruikt fris en van de bolletjes merk je eigenlijk vrij weinig. Het heeft geen scrubbende of exfoliërende werking.
Ik had hier wel wat ‘last’ van in de zin dat mijn huid kriebelde na gebruik. En toch wat trekkerig aanvoelde.


Dan ga ik verder met het reinigingsschuim. Wat ik overigens erg lekker vond werken. Zodra het uit de flakon komt krijg je een heerlijke schuim op je huid wat na inwrijven als een soort van creme gaat aanvoelen. Je voelt ook dat deze door de Amandel bloesem-extract veel meer mijn huid tot rust brengt. En daar doet de Provitamin B5 nog een schepje bovenop, want na het reinigen met het schuim trekt mijn huid helemaal niet. Pluspuntje van het schuim t.o.v. de crème is wel de geur, die is veel minder aanwezig en dat kan ik wel waarderen.


Om na de reiniging de puntje op de i te zetten gebruik ik het gezichtswater of ook wel tonic genoemd. Hier zit geen alcohol in en dus heel prettig voor de gevoelige huidjes onder ons.
Ook hier zit weet Amandel bloesem-extract in en dat is te merken. Het is zeer zeker een fijne tonic, het neemt nog de laatste restjes make-up mee op een hele milde wijze. De geur is prima, ook wel wat meer aanwezig, maar te doen.

[ezcol_1third]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-9[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-8[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-7[/ezcol_1third_end]

Het schuim is heerlijk in gebruik en vormt zich om naar een milde crème die mijn huid goed ontdoet van haar make-up.

Het schuim is heerlijk in gebruik en vormt zich om naar een milde crème die mijn huid goed ontdoet van haar make-up.

[ezcol_1half]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-10[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Balea-reiniging-gezicht-tonic-schuim-wascreme-yustsome-8c[/ezcol_1half_end]

Op de foto met de watten laat ik zien dat de restjes make-up nu echt verwijderd zijn. Ik heb rechts met de wascrème gedaan en links met het schuim. En daarna de tonic.
Ik moet zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar het schuim. Ik had meer een ‘schoon’ gevoel ervaring bij dit product.

Waar te koop?

Bij de DM drogisterij in Duitsland.
Waschcreme, 150 ml | 1,45
Reinigungsschaum mild, 150 ml | 1,95
Gesichtswasser, 200 ml | 0,75

Een tripje DM is echt de moeite waard!

Handtekening

Je Naam
Like

13 reacties

    • Geachte, ik ben geen webwinkel, mocht u graag een product bestellen dan doe ik dat uit beleefdheid en neem het uit Duitsland mee. Wilt u daar gebruik van maken, dan dient u rekening te houden met verzendkosten.

  1. Deze ga ik voor mijn dochters regelen, de schuim. Toevallig hadden ze het daar laatst over. Mijn vriendin gaat er binnenkort heen, dus zij kan het mooi meenemen.

  2. Het wasschuim klinkt heel goed, zeker omdat die geen trekkerig gevoel achterlaat. Het valt mij ook vaak op dat ik echt meerdere keren moet reinigen zodat mijn huid echt goed schoon is.

Leuk dat je er was... een reactie op mijn artikel is erg fijn!