aanvullend, verzekeren, rekening, dokter, ziekenhuis, tandarts, pil, vrouw, man, student, de Friesland

Ben jij op de hoogte van jouw aanvullende verzekering?

Het leven wordt steeds duurder, de zaken die je ervoor terugkrijgt steeds minder. Het is belangrijk om zo nu en dan eens goed te kijken naar jouw financiële status.
Zijn je verzekeringen nog wel goed op orde? Betaal je te veel, of juist te weinig? Heb jij een goede aanvullende verzekering?

Aanvullende verzekering is dat nodig?

Waarom heb je een aanvullende verzekering nodig? Ten eerste om datgene te verzekeren dat niet in je basispakket zit. Een zorgverzekeraar heeft aanvullende verzekeringen, maar ook voor je woonhuis of eigendom kun je je nog aanvullend verzekeren.

Een grote fout die gemaakt wordt bij het aanvullend verzekeren is dat men er vanuit gaat dat je niet zo ziek zal worden, maar kijk eens wat er met ons gebeurd is de afgelopen tijd! Opeens was er Corona en moesten we ons laten testen, werden we meegevoerd in plotselinge ziekenhuis opnames etc.
Voor hen die zich hier goed voor verzekerd hadden was de klap nog niet zo groot, maar als jij niet datgene in je pakket had waar je op dat moment zo veel behoefte aan had, kwam naast het ziek zijn ook nog een flinke scheur in je financiën.

Wat moet je zeker aanvullend verzekeren?

Wat ik zelf zeer belangrijk vindt is het verzekeren voor fysiotherapie. In het basis pakket zit tegenwoordig geen fysiotherapie en als 50 plusser merk ik dat mijn bewegingsapparaat zoals ze dat zo mooi noemen regelmatig wat klachten heeft. Je kunt je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld 9 behandelingen, maar vaak heb ik daaraan niet genoeg en pak ik minimaal 20 behandelingen.

Voor jonge meiden is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je de pil vergoed, ben je nog geen 21, dan zit je goed met een basis pakket, echter betaal je wel hierover eigen risico.
Vanaf je 21e is de pil vergoed uit je aanvullende verzekering, dit kan al met een instap pakket!

Tandzorg is vaak een aparte aanvulling op je verzekering, let hier ook goed op! Je wilt niet straks met een mond vol tanden staan als er een kies gevuld moet worden en jij de rekening daarvan moet betalen!

Ontzorgen

Als je ziek bent wil je niet bezig zijn met de rekening, maar wil je genezen… een goede zorgverzekeraar kan je die zorgen uit handen nemen. Een mooi voorbeeld is De Friesland die op haar site jouw wegwijs kan maken in welke zorg jij nodig hebt en welk pakket daarbij past.

Of je nu een bril nodig hebt, of dat je specialistische zorg nodig hebt als Alternatieve geneeswijze, dan ben je al snel toe aan een aanvullende verzekering. Jij bepaald natuurlijk wat je maandelijks daaraan wilt besteden, tenslotte is iedere beurs anders.

Wil jij jezelf ontzorgen? Zorg dan dat je goed verzekerd bent!
Like

Laat een reactie achter!