Wilkinson scheersysteem ontharen vrouwen scheermessen tondeuse bikinilijf Bikinilijn

Bikinilijn alleen voor de zomer? Of scheer jij altijd?

Kijk de zomer is nu wel voorbij, zwemmen en zonnebaden ga je mij niet (meer) zien doen. Mits je natuurlijk nog een verlate vakantie geboekt hebt.
Dan is het nog wel raadzaam om de bikinilijn even bij te houden.
Echter, scheer jij je nu altijd?

Ik kan hier heel makkelijk over zijn,… nee. Ik merk dat ik in de winter toch wel wat minder streng ben voor mijzef wat betreft ontharen. Ik hoef niet zo nodig te ontharen. Nou niet denken dat ik dan een behaard manwijf ben, maar joh ik heb echt geluk met vrij weinig beharing en de haartjes zijn ook nog eens licht van kleur. Op mijn armen is het wat meer, dat had ik als kind al. Dat stoort mij niet.

20161005_170913

Helaas kan ik niet ‘meer’ tegen ontharingscrème daar ik allergisch ben voor een stofje dat daar in zit. Hoe het heet weet ik niet eens meer, ik vermijd het gewoon liever voor altijd. Dus ik ben aangewezen op het scheermes. Nu is dat ook geen ramp, maar het is ook geen pretje.
Ik heb vaak een rode huid, ik scheer niet altijd goed… ik beken, ik heb er een hekel aan. Grom!

Mijn favoriete mesje is eigenlijk wel het wegwerp mesje. Hoppah na een aantal keren gebruiken gewoon weggooien. Mijn man scheert zich ook met mesjes (vooral zijn hoofd, hij is niet kaal, maar scheert zijn prachtige krullen er gewoon af)… 🙁 en de baard met een Braun scheerapparaat.

Mijn favoriete scheerschuim ontdekte ik via Curvacious.nl waar verwezen werd naar een budget merk Cien, wat je dus koopt bij de Lidl.

cien-woman-rasiergel-shaving-gel

En dan nu het scheren….

Ik kreeg via een winactie van Dejlig.nl een scheersysteem van Wilkinson toegestuurd. Okay… een heel systeem nog wel. En dat betekend dus met veel mogelijkheden!

Wilkinson scheersysteem ontharen vrouwen scheermessen tondeuse bikinilijf Bikinilijn

 

Hydro Silk | Bikini

Sinds april 2016 is dit op de markt gebracht door Wilkinson. Het is een waterdichte trimmer en scheerapparaat in 1. Je kunt de trimmer instellen op 3 verschillende standen (opzetkammetje).

Wilkinson scheersysteem ontharen vrouwen scheermessen tondeuse bikinilijf

 

Dan is dit systeem nog eens voorzien van de zogenaamde ‘5-curve sensing’ mesjes… die de contouren van je lichaam beter zouden moeten volgen, je leest zou… idd ik kom er zo op terug!

Wilkinson scheersysteem ontharen vrouwen scheermessen tondeuse bikinilijf

 

Een voordeel is dat het prettig is om onder de douche te gebruiken, mede doordat het waterdicht is en de batterij goed is afgesloten en niet kan wegroesten.

Je ziet dat het serum in de kop zit van je scheermes. Doordat het in contact komt met water wordt het actief. Uhm ja… om je huid te hydrateren en zo… Snap je?
Nou ik moet zeggen dat bij mij het serum na een paar keer gebruiken was verdwenen! Ik dacht hey waar is dat goedje? Want tja, nu werd het al een stuk minder luxe!

En ik ben dan wellicht een druif eerste klas, maar ik denk dat ik bijna een heel nieuw jodelgroepje had kunnen beginnen… ik heb mij toch wat verwond. Ja sorry, serieus…. mijn huid reageerde nogal heftig hoor. Bloedens toe. Stuk huid eraf bij mijn enkels,… okay Son dat heb je al eens vaker gehad. Maar ook in de streek van schaamland heb ik gezorgd voor pijnlijke situaties.

Was het te scherp? Was het al bot? Ik durf het je niet te zeggen. Mijn man riep meteen al, je moet dat merk ook niet kopen… Ja schat, maar… En ondanks dat het mij in het begin wat pijnlijke plekjes bezorgd heeft, ben ik toch door gegaan, want een test is een test. En na een tijdje was het al wat minder (mes was dus toch te scherp, vermoed ik).

Dat het mesje meebeweegt?  in mijn geval niet hoor… althans ik kan het niet
Serum actief bij water, ja…. let wel op dat je dan niet te veel onder de douche scheert, want dan is het zo weg.

Wilkinson scheersysteem bikini

Ben ik dan zo ontevreden? Nou nee, het scheert verder prima denk ik voor huidjes die niet als een idioot op alles reageren. En het stukje tondeuse is ook fijn als je al wat langere haartjes eerst zo wilt verwijderen.

Kortom, ik kan geen echte mening zeggen, omdat het voor mij niet geschikt is. Maar dat zegt niks over jou.

Je kunt dit scheersysteem kopen bij o.a. Bol.com/Etos/Kruidvat/Trekpleister en kost rond de 15 euro.

 

Like
  Jolanda
  7 Oct 2016
  7:18am

  Die Wilkinson vind ik zo ontzettend fijn!! Bij mij gaat het het hele jaar door onder het scheermes ?

   YuStSoMe
   7 Oct 2016
   6:46pm

   Ik stond te sporten in kortere broek en zag stoppels, toen kreeg ik het wel even benauwd ?

  chucky1012
  7 Oct 2016
  7:31am

  Dit scheerapparaat ken ik niet.
  Het klinkt erg goed.
  Wat dat betreft ben ik ook een zieleknijper.
  Benen scheer ik nooit ben zo bang dat de haren erdoor veel sneller te zullen groeien.

   YuStSoMe
   7 Oct 2016
   6:45pm

   Ik denk niet dat haren sneller groeien, maar dikker zou wel kunnen.

  Yvonne
  7 Oct 2016
  10:56am

  Ik heb deze ook, vooral gekocht omdat het zo compact is.

   YuStSoMe
   7 Oct 2016
   6:44pm

   Ik vind het wel handig met tondeuse… mijn nekharen ook al mee kunnen doen!

  Lonneke
  7 Oct 2016
  2:08pm

  Wilkinson ken ik toevallig sinds deze week en ben erg erg over te spreken,

  Annette
  7 Oct 2016
  5:09pm

  Ik gebruik een scheerapparaatje van de Balea (DM dus weer :)) en die lijkt heel veel op de Venus van Gilette alleen natuurlijk een fractie van de kosten. Ja ik scheer het hele jaar.

   YuStSoMe
   7 Oct 2016
   6:42pm

   Dan ga ik morgen bij de DM ff kijken!

  Babs
  7 Oct 2016
  7:17pm

  De trimmer vind ik ideaal, die gebruik ik af en toe. Ontharingscrème werkt bij mij het best. die je maar 5 minuten hoeft te laten zitten (ik ben vrij ongeduldig wat dat betreft)

  Hilde
  7 Oct 2016
  7:23pm

  Voor mijn benen gebruik ik een epileerapparaat, maar ben best lui in de winter daarmee. Liezen moet ik harsen, met scheren krijg ik giga uitslag.

   YuStSoMe
   7 Oct 2016
   9:49pm

   Oooh, ja dat zou ik ook eens moeten proberen. Lycon heeft geweldige wax.

  Roxanne
  15 Oct 2016
  9:43pm

  In de winter ben ik ook niet zo streng met scheren. I mean, een beetje wintervacht voor deze koukleum 😛 Nee haha, zo erg is het nu ook weer niet. Mijn benen epileer ik normaal, maar bij haast scheer ik ze wel eens.
  Ik scheerde vroeger altijd met merk V maar de mesjes zijn enorm snel bot, ze zijn duur en de indicatie strip is al snel ‘op’.
  Ik ben erg tevreden over de Wilkinson mesjes, ze zijn niet snel bot, het serum is niet snel op (niet te veel en lang onder het water houden en goed laten drogen) en ze scheren fijn

Laat een reactie achter!