blue®m | Mond verzorging zonder chloorhexidine

Ik heb al eerder een artikel gemaakt met BlueM in de hoofdrol. Deze keer wil ik nog een paar items extra uitlichten daar ze voor ons gezin een echte aanwinst zijn in het poets ritueel.
Vandaag ga ik verder in op het ingrediënt chloorhexidine.

blue®m Mondwater zónder chloorhexidine

De gezonde én vooral veilige keuze voor een frisse en optimaal verzorgde mond!

Als mondwater een onderdeel uitmaakt van je dagelijkse routine, is het van wezenlijk belang om héél zorgvuldig en vooral kritisch naar de samenstelling ervan te kijken. Er zijn veel mondspoelmiddelen op de markt die negatieve bijwerkingen hebben of die je niet zomaar oneindig kunt gebruiken. Veel mensen weten dit helaas (nog) niet. Het mondwater van blue®m kan dagelijks veilig worden gebruikt, dankzij de zorgvuldig uitgekiende, chloorhexidine-vrije samenstelling.

 

Mond water, bluem, verantwoord, mond, spoelen, hygiëne,

Wat is chloorhexidine?

In feite is het een bestrijder van bacteriën en is het vrij verkrijgbaar, het zit dan ook in vele mond spoelingen. Alleen wat veel mensen niet weten is dat als ze dagelijks spoelen met mond water er ook een hoeveelheid van deze stof in hun lichaam komt. Op zich niet zo alarmerend ware het niet dat de stof chloorhexidine ook de goede bacteriën dood die er juist voor zorgen dat je mond hygiëne in balans blijft.

Wat is dan het verschil met andere mond waters?

Mondwater voor een actief verzorgende, veilige ‘boost’ na het poetsen

Het effectieve Mondwater van blue®m is vrij van chloorhexidine en zit in plaats hiervan boordevol met veilige, actieve ingrediënten voor een frisse en optimaal verzorgde mond. De synergetische combinatie van zuurstof, lactoferrine en xylitol zorgt ervoor dat de conditie van het tandvlees verbeterd wordt. Hiermee geef je je mond na het poetsen, naast een frisse adem, vooral een intense, actief verzorgende en veilige ‘boost’, die helpt om je tanden en tandvlees gezond en langdurig optimaal weerbaar tegen de slechte mondbacteriën te houden.

Vrij van alcohol en fluoride voor een langdurig ‘adem-frisse’ mond!

Aan veel mondwaters wordt alcohol toegevoegd. Dit is echter een stof die de slijmvliezen van de mond juist uitdroogt en daardoor kwetsbaarder maakt voor schadelijke bacteriën. Daarom is het Mondwater van blue®m bewust alcoholvrij. Diverse merken mondwater bevatten bovendien ook fluoride. Veel mensen weten niet dat het gebruik van fluoride geen aanrader is voor implantaten. Dat veroorzaakt namelijk corrosie aan de titanium toplaag van het implantaat. Met alle risico’s van dien. Het blue®m mondwater is daarom vrij van fluoride, maar bevat wel xylitol, een uiterst effectief ingrediënt tegen het ontstaan van gaatjes.  Daardoor is deze formule niet alleen bijzonder geschikt voor de dagelijkse verzorging van gezonde tanden en tandvlees, maar juist ook voor mensen met implantaten. Daarnaast zorgt de intens frisse smaak voor een langdurig ‘adem-frisse’ mond!

Maar er is meer… want wat als je net als ik Paradontitus hebt ?

blue®m Oxygen Fluid voor de extreem gevoelige mond

Mondwater, bluem, verantwoord, mond, spoelen, hygiëne, Chloor, chloorhexidine

Sommige mensen hebben zo’n gevoelige mond dat zij niets kunnen verdragen; soms is het poetsen van de tanden al pijnlijk. De blue®m Oxygen Fluid is speciaal hiervoor ontwikkeld. Dit unieke, zachte mondwater is vrij van kleur-, geur-, smaak- en schuimmiddelen maar bevat wel een extra hoge concentratie actieve zuurstof. Hierdoor werkt het snel en effectief bij ontstoken slijmvliezen, wonden en irritaties in de mond. De Oxygen Fluid kan gebruikt worden als een mondspoelmiddel door na het tandenpoetsen 60 seconden met het mondwater te spoelen voor een ‘boost’ van actieve zuurstof.

Mondwater, bluem, verantwoord, mond, spoelen, hygiëne, Chloor, chloorhexidine, oral, gel, paradontitus, paradontose

blue®m Oral Gel, wondermiddel bij wonden in de mond

De blue®m Oral Gel is speciaal ontwikkeld om de wondgenezing te versnellen. Door deze zuurstofgel aan te brengen wordt er lokaal zuurstof afgegeven en worden de lichaamscellen gestimuleerd. Dit zorgt voor minder pijn en een sneller herstel. Veel (tand)artsen en mondhygiënisten adviseren deze gel bij wonden en ontstekingen in de mond, maar gebruiken de gel ook zelf tijdens hun behandelingen. Een andere functie van zuurstof is namelijk dat het schadelijke bacteriën (anaëroben) doodt. Daardoor helpt het aanbrengen van blue®m Oral Gel tegen infecties en ontstekingen.

Met beschermende bodyguard Lactoferrine

Naast een hoog gehalte aan actieve zuurstof bevat blue®m Oral Gel ook het krachtige eiwit Lactoferrine. Speeksel en moedermelk bevatten van nature lactoferrine: het is namelijk een soort natuurlijk antibioticum. Lactoferrine beschermt onze mondflora tegen allerlei soorten schimmels, bacteriën en virussen. Tevens helpt het bij de aanmaak van nieuwe botcellen, waardoor Lactoferrine een waardevol ingrediënt is bij mensen met kaakbotontsteking (parodontitis).

Mondwater, bluem, verantwoord, mond, spoelen, hygiëne, Chloor, chloorhexidine, oral, gel, paradontitus, paradontose

Gemak dient de mond!

De blue®m Oral Gel kan worden aangebracht na het poetsen met blue®m Tandpasta en/of na het spoelen met blue®m Mondwater of Oxygen Fluid. Dit dient in ieder geval 2x per dag te worden gedaan, zodat het lichaam regelmatig een zuurstofboost krijgt. De gel kan hygiënisch worden aangebracht met behulp van de blue®m Oral Gel Applicator. Dit handige hulpje wordt eerst gevuld met de Oral Gel en kan vervolgens eenvoudig en nauwkeurig op de probleemplekken in de mond worden aangebracht. Met deze applicator kan de actieve zuurstof, zelfs op lastig bereikbare plekken zoals diepe pockets rondom tanden of implantaten, zijn herstellende werk doen.

Waar te koop?

De producten van blue®m zijn te verkrijgen bij tandartsen, apothekers en mondhygiënisten.
Voor consumenten zijn de producten tevens verkrijgbaar via de website met webshop: https://www.bluemcare.com/nl/

Ik heb gemerkt dat mijn tandvlees minder heftig reageert. Echter ik zal hierdoor niet genezen van Paradontitus, ik weet dat ik over een tijdje mijn tanden ga verliezen hierdoor.

Like
    Annette
    29 Oct 2019
    12:15pm

    Klinkt prima, ik kan het gelukkig allemaal af met ‘goedkope’ tandpasta van de DM 😉 ik heb ook wel eens gelezen dat mensen heel slecht op de SLS reageren in tandpasta’s en heel erg uitslag krijgen rondom hun mond. Ik vind zelf een tandpasta die licht schuimt het meest fijn.Verder elke dag flossen en raggertjes gebruiken. Tandenpoetsen is net zo’n onderdeel van mijn routine als mijn gezicht reinigen en verzorgen.

Laat een reactie achter!