Boots | Botanics | klei masker

Botanics
The power of plants

Vandaag laat ik een review zien van een klei masker dat ik via de facebook pagina van Boots won.
Ik deed mee om het te testen en te reviewen en daar ben ik heel blij mee.
Het is weer een leuk artikel voor mijn website!

Boots-klei-masker-botanic-yustsome-1

Wat kan ik lezen op de site van Boots:

Dit mineraalrijke masker absorbeert overtollige talgresten en zorgt voor een grondige reiniging van de huid. De speciale oceanische klei helpt de diepgewortelde onzuiverheden te verwijderen zonder de huid uit te drogen. De huid wordt helder, zachter en gladder. Botanics Shine Away met wilgenbast, voor de normale tot vette huid.
De Shine Away lijn combineert de natuurlijke voordelen van wilgenbast met een effectieve formule die helpt bij het verfijnen en verstevigen van de poriën en tegelijkertijd overtollige talgresten verwijdert. Wilgenbast bevat een natuurlijk salicylzuur, dat een ontstekingsremmende werking heeft.

Boots-klei-masker-botanic-yustsome-2

Wilgenbast:

De bladeren en bast van de knotwilg werden al lang geleden gebruikt als een soort van pijnstiller, men beweert dat dit een voorloper is van onze beter bekende pijnstiller aspirine. De bast bevat namelijk salicine, wat bij inname door het lichaam wordt omgezet in salicylzuur (pijnstillend).

In cosmetica heeft wilgenbast extract niet dezelfde werking het is milder voor de huid.  Het heeft wel een ontstekingsremmende en kalmerende werking, dankzij de gelijkenis met aspirine. Wilgenbast werkt zuiverend, dankzij looizuur, een stof die ook aanwezig is in onder andere groene thee.

Boots-klei-masker-botanic-yustsome-3

Het is geschikt voor alle huidtypen. Nu weet ik dat mijn huid ontzetten droog is en toch wilde ik deze uitdaging aan gaan.
Het gevolg kan natuurlijk zijn dat mijn SAHARA veranderd in het MAANLANDSCHAP, maar dat is mijn eigen risico.
Ja ik durf best wel een waaghals te zijn.

Waarom wil ik dit doen?
Nou weet je ik ben dan wel 45+ maar mijn huid vertoont zo nu en dan ook puistjes, onzuiverheden en dan denkt het wel nog even 18 te wezen, maar ik heb die tijd echt gehad.
En wil ik zo snel mogelijk van dat pukkel gezicht af. Ik denk dat de pubers zich hierin wel kunnen herkennen!

Klei maskers, je kent ze wel… Groen en smurrie. Ja wat kan ik er nog meer van maken!?
Het groen komt uit de de winning van Sea Silt. Het Wilgenbast extract wordt geronnen uit de tuinen van KEW Gardens te London (trouwens dat lijkt mij ontzettend mooi om eens te bezoeken, echter met mijn hooikoorts ook weer een dilemma…)

Boots-klei-masker-botanic-yustsome-4

 

Dus, zo gezegd zo gedaan en op een lamlendige dag (Oh ik had net mijn haar geverfd, dus die dag was dat!)…

[ezcol_1third]Boots-klei-masker-botanic-yustsome-5[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Boots-klei-masker-botanic-yustsome-6[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Boots-klei-masker-botanic-yustsome-7[/ezcol_1third_end]

Echt blij kijk ik niet, maar als zo’n masker er eenmaal op zit, is het ook best moeilijk voor mij om dan 10 minuten mijn mond te houden, tja ADHD en constant beppen!
Ach ja… er was rust in de tent, jammer voor mijn man want die was niet thuis 🙂

Boots-klei-masker-botanic-yustsome-8

Zo,… hallo blote bips gezicht! En ja ik heb flinke poriën bij mijn neus. En ook nog steeds donshaartjes. Ja, mijn mascara had ook nog een spoor nagelaten, kortom dit ben ik dus, niet meer – niet minder!

Ik merkte meteen dat mijn huid heel zacht aanvoelde. Echter ook trekkerig, toch vond ik dat geen minpunt, daar het ook te verwachten was bij mijn huid. Het is geen MAANLANDSCHAP geworden, pfiew… missie geslaagd. Na een goede vette crème, voelde ik mij weer lekker fris. Na een dag waren de puistjes op mijn voorhoofd (waar mijn huid dus wel vettig is, de T-Zone) verdwenen. Het heeft dus heel goed gewerkt. En daar doen we (ik) het voor!

Boots heeft een hele uitgebreide BOTANICS lijn.
Het kleimasker is via de website te verkrijgen en kost voor 100ml 8,95

Heb jij al eens kennis gemaakt met producten van BOOTS?
Ik zelf was er tijdens mijn trip naar Londen. En het is een hele fijne winkel om er te vertoeven.

Handtekening

Je Naam
Like

11 reacties

  1. Ik heb bij kleimaskers altijd het gevoel van ZO dat heeft zijn werk even gedaan, heel anders dan bij andere maskers. Leuk dat dit product gewonnen hebt, het is bij de juiste persoon terecht gekomen.

  2. Jouw huid ziet er goed uit, geen verstopte poriën zie ik.Als ik zo in zou inzoomen is het momenteel een groot kraterlandschap bij mij.
    Is dus een goed en betaalbaar masker.
    Ik heb nog nooit iets van Boots in mijn handen gehad… en ja, wat zou ik graag in Londen willen kijken, lijkt mij superleuk!

  3. Leuk dat je dit kleimasker gewonnen hebt klinkt zeker als een fijn en goed masker. Zelf gebruik ik het liefste kleimaskers. Ik moet zeggen dat jouw natuurlijk gezicht er veel beter uitziet dan mijn 32+ huidje. Ik heb overal adertjes gesprongen en pigmentvlekken… 🙁

  4. Wat fijn dat je gewonnen hebt, ik doe ook soms mee, maar nooit wat gewonnen. hahaha Ik heb ook last van puistjes, onzuiverheden wat ik niet echt heb toen ik 18 was, heel apart, maar dat kan natuurlijk. Het klinkt heel positief dit en ik zie ook geen MAANLANDSCHAP . 😉

Leuk dat je er was... een reactie op mijn artikel is erg fijn!