Breken, splijten en vervellen van mijn nagels | De HORROR

Vandaag deel ik even een stukje over mijn horror story mbt mijn nagels.
Ik heb altijd prachtige, lange en hele sterke nagels gehad.
Geen centje pijn. Een beetje knippen, vijlen en klaar was Klara.
Tot op de dag dat ik te horen kreeg dat mijn schildklier niet meer goed functioneerde en dat is 9 maanden geleden.
Vanaf die tijd ging het helemaal mis.

Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---PROMO

Dacht ik nog een hele tijd het gaat allemaal wel snel over, zal wel een tijdelijk mankement zijn… nou het werd erger en erger en op een gegeven moment durfde ik mijn nagels niet eens meer te lakken. Bang dat het nog meer zou gaan vervellen!
Nagels groeien en in januari werd de ramp echt gigantisch.
Wat had ik toch gedaan?
Wat ging er mis?
Ik ging nadenken en bedacht mij dat ik een tijd lang met een pen van Essence (cuticle remover) mijn nagelriemen terug duwde en dan wat velletjes met een mesje dat daar voor bestemd was wegsneed.
Was dat het? Is dat het begin geweest van mijn horror story?
Was ik wellicht allergisch voor de pen? Ik dacht dat die geen kwaad kon…

Ik ben meteen gestopt. En ben online gaan zoeken naar wat hulpmiddel.
Ik stuitte op de Sally Hansen Nailgrowth Miracle lijn.
Ik had nog een waardebon van de Douglas dus hey, ik kan het nu proberen!

[ezcol_1third]Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---2[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---1[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---1b[/ezcol_1third_end]

Het doseren gaat in de vorm van een pipet, echter het werkte bij mij niet echt fijn. Soms moest ik het erin dippen en zo op mijn nagels smeren. Ik moest hard knijpen wilde ik iets eruit krijgen.
Goed ik zag dat de zwarte dop inmiddels is vervangen door een witte en verwacht dat Sally Hansen hier zelf ook al achter is gekomen! Dan is dat een pluspuntje!

Nailgrowth Miracle Serum & treatment

Ik begon met het serum, dat je twee weken lang elke dag op je nagels en riemen smeert.
Zonder lak, dus dat was al een hele uitdaging, aangezien ik ze vrijwel elke dag lakte!

Sally weet dat wonderen bestaan.. met een beetje hulp van de wetenschap. Deze baanbrekende nagel behandeling is ontworpen om snelle, natuurlijke nagelgroei te ondersteunen omdat het de nagelriemen perfectioneert. Het geconcentreerd Peptide Serum formule, verrijkt met Biotine, verbetert de natuurlijke nagelgroei zonder dat de nagels broos worden. Nagels worden bestand tegen beschadigingen terwijl ze groeien & nagelriemen zijn wonderbaarlijk zachter en gladder.

Ik merkte al snel dat dit heel fijn voor mijn nagelriemen was en dat ze in een mum van tijd herstelde.
Kijk dat was al heel fijn.
Wat ik ook merkte was dat het mijn droge nagels deed voeden.

[ezcol_1third]Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---3[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---4[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---5[/ezcol_1third_end]

In 10 dagen zag je zeer zeker een verbetering van mijn nagels en ook de nagelriemen waren niet meer zo droog.

Ik gebruikte daar wel de treatment bij die ik elke dag erop en weer eraf haalde.
Dat vind ik zelf niet zo heel prettig. Omdat remover ook niet echt fijn is (zonder aceton) voor je nagels.
Dus het was bij mij een gevoel van dweilen met een open kraan.

Ondanks dat de Keratine de nagels beschermt tegen splijten, breken en scheuren, vind ik het jammer dat dit maar een tijdelijke functie heeft gehad op mijn nagels.
Heb ik het genoeg kans gegeven? Ja, ik vind een paar weken gebruiken genoeg zeggen. Er staat immer op dat je na 5 dagen al resultaat moet boeken!

Nou dat heb ik geweten, want twee dagen later was alles weer bij het oude en braken mijn nagels en ook werd alles weer kurk en kurk droog.

Dat vond ik erg jammer, want dit kost toch per flesje 12,99.

Sally-Hansen---Miracle---nailgrowth---6

Ik kreeg nu dus het gevoel dat ik levenslang had. En dat wilde ik niet. Ik wilde wel iets wat hielp mijn nagels voor altijd te herstellen.
En dus ging ik op zoek. Ik plaatste foto’s op Instagram en ik kreeg een reactie van Merel.
Zij raadde mij de Herome nagelolie aan.
Ik struinde het net op en vond deze bij de Douglas voor 11,25 en bij het Kruidvat voor slechts 5,00.
Hier hoefde ik niet over na te denken!

Herome | Exit Damagd Nails serum

Herome-damaged-nails-yustsome

Dit is een innovatieve formule waarmee extreem beschadigde nagels direct kunnen worden hersteld. Het is daarom uitermate geschikt om te gebruiken na het verwijderen van kunstnagels of om de nagels te herstellen na verzwakking door ziekte. Herôme Exit Damaged Nails is een natuurlijk olieconcentraat dat verrijkt is met een geavanceerd vitaminecomplex A, C, E, F, Panthenol ,amandelolie en Silicium. Hierdoor worden de nagels gevoed en gehydrateerd. Daarbij helpt het vitaminecomplex het splijten van nagels te voorkomen.

De olie druppel je op je nagels en dan smeer je ze goed in, masseren is ook nog eens lief! Dus troetelen die nagels van mij!
Het doseren gaat heel gemakkelijk, daar het prettig werkt met een pipetje!

Herome-damaged-nails-yustsome2

Het smeert heerlijk en ook hier merkte ik dat het resultaat gaf!

[ezcol_1half]Herome-damaged-nails-yustsome3[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Herome-damaged-nails-yustsome4 [/ezcol_1half_end]

In twee weken zag ik dat mijn nagels er supergoed uit gingen zien. Ze groeiden voor geen meter, maar dat vond ik niet erg.
Ik smeerde er lekker op los en af en toe lakte ik voor mijn website mijn nagels.
En ik weet niet wat er toen gebeurde, maar er ging iets vreselijk mis…

Herome-damaged-nails-yustsome5

Op een dag haalde ik mijn nagellak, nou ja het viel er bijna gewoon spontaan vanaf. Het was een glitterlak en ik moest echt serieus huilen.
Zo zagen ze eruit… erg he?
Weer mijn toplaagje aan het vervellen!

Ik was pissed… verdorie kon dan niks meer goed gaan?
Nou ja.
Mijn man nam me mee naar Duitsland, beurde me op met een rondje shoppen.
En bij de DM ging ik even snuffelen in mijn favoriete rekje van Manhattan.

Manhattan | Nagelverharder

Het eerste wat mij opviel was de kleur, dit lijkt heel erg veel op de DURI Rejuvacote lak die ik jaren lang gebruikt heb.
Ik switchte ooit naar de 2 en dat was een domme zet. Ik dacht dat die Formaldehyde niet goed kon blijven voor je nagels en zonder zou een betere optie zijn… FOUT!
Die koop ik dus nooit meer de versie met de 2.
Je kunt dus beter een met hebben, want dat versterkt juist de nagels.

Manhattan-nailharner-yustsome-1

Ondertussen had ik mijn nagels helemaal kort gewiekt. Ik was het voor de zoveelste keer helemaal beu, waarom lakte ik ze nog? Pffff ik word maar weer jongen! Hoef je niks met die trut nagels!
Gewoon lekker weer in de tuin banjeren, niks om een scheurtje geven, ik ga al mijn lak in de container flikkeren… en ga zo maar door. Ja ik was des duivels!

Ik stortte me op mijn sporten en moest van mijn PT visolie gaan slikken. Ik dacht als ik toch elke morgen pillen moet slikken dan ga ik ook maar aan de BIOTINE want door mijn schildklier vielen mijn haren ook weer erg uit en bah. Ik was zo ontevreden over mijn lijf, mijn ik, mijn alles.

[ezcol_1third]Manhattan-nailharner-yustsome-2[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Manhattan-nailharner-yustsome-3[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Manhattan-nailharner-yustsome-4[/ezcol_1third_end]

En ik ben in het hier en nu beland en kan zeggen dat ik blij ben dat ik niet op gegeven heb. Door ben gegaan met mijn zoektocht.
Wellicht heb ik het EUREKA moment nog niet helemaal gehad. Maar ik moet zeggen dat de nagelverharder van MANHATTAN voor mij een goede tweede DURI is.

Ze groeien snel, ze zijn een stuk harder geworden, kunnen beter tegen een stootje en zien er weer gezonder uit.
Je mag dit slecht twee keer per week gebruiken, dus ik lak mijn nagels dan ook niet meer zo vaak. En ik denk dat dat ook niet zo verkeerd is. Ik ben ouder en merk dat mijn lijf moeite heeft met herstel. Ook mijn gestel is trager. En aangezien alles met elkaar verbonden is, liet ik mij weer testen.
En het mooie is… mijn schildklier was verbeterd. Zat ik eerst in de rode zone (slecht en traagwerkend) was deze nu in de groene beland. Ik moet wel het onder controle houden, echter ik hoef niet aan de medicatie! Dus sporten is in mijn geval gezond!

Manhattan-nailharner-yustsome-6

Of ze ooit nog zo lang kunnen worden als mijn nagels ooit waren? Ik weet het niet.
Ik ben nu al super tevreden over wat ik weer terug heb.
Een klein randje aan je nagels… een ander zou er niet zo veel om geven, maar mij geeft het toch een speciaal gevoel. Dat ik vrouw mag en kan zijn.
Door mijn nagels te gaan lakken, kreeg ik meer contact met mijn kant die ik niet meer durfde te zijn. Ik weet dat iemand dat heel goed snapt.

Het is een heel lang stuk geworden en ik hoop dat jullie mij dit niet kwalijk nemen.
Ik wilde het toch delen, zodat je niet alleen staat. Ik weet namelijk dat er meer meisjes en vrouwen kampen met dit probleem.

Wat mij geholpen heeft, wil niet zeggen dat het jou helpt. Echter ik wil laten zien dat er voor iedereen een oplossing is. Je moet er wel naar zoeken!

Handtekening

 

Like
  Babs
  1 Apr 2016
  8:07am

  Wat een goed en compleet verhaal. Ik heb ook allerhande merken geprobeerd om de conditie van mijn nagels te verbeteren en zoveel miskopen gedaan. Zeker nagelverharders zijn prijzig en sommigen drogen je nagels weer enorm uit.
  Ik denk dat je aan de conditie van je nagels goed kunt aflezen hoe je gezondheid ervoor staat.
  Mijn nagels willen niet echt lang worden, maar ze zijn beter dan een tijdje terug.
  Nu heb ik die geweldige topcoat van jou…ik ga er zeker nog over schrijven! x

   YuStSoMe
   1 Apr 2016
   7:11pm

   Ik hoop dat de topcoat je bevalt! Ben heel benieuwd! <3

  Annette
  1 Apr 2016
  11:39am

  Ik heb altijd veel baad gehad bij die van Herome. Tegenwoordig heb ik een kunstoflaagje op mijn nagels (niet zo dik als acryl) die zorgt voor mijn nagels.

   YuStSoMe
   1 Apr 2016
   7:09pm

   Oh ja dat lijkt mij ook erg fijn. Ik zal mijn nagelstyliste eens vragen of zij dat ook kan!

  Yvonne
  2 Apr 2016
  7:12am

  Mijn nagels zijn zo zwak, alleen als ik op vakantie ben in de zon groeien mijn nagels als kool en zijn ze sterk, zo jammer dat dit na enkele weken weer veranderd.

  jeapiebel
  2 Apr 2016
  11:58am

  Allergisch reactie van remover dat je gebruikt is zeker niet best. Dit is een mooi uitgebreide review. Ik doe weinig met mijn nagels dus ik heb daardoor ook minder last van. Fijn dat je toch tevreden bent. Ik snap wel het gevoel dat nagellak kan doen. Ik word er zelf vrolijk van.

  Roxanne
  17 Apr 2016
  3:19pm

  Hè bah, rot dat het allemaal zo vervelend gelopen is 🙁 Gelukkig heb je nu uitgevonden wat wel werkt voor je ♥

  Pippi
  20 May 2016
  8:15pm

  Fijn dat het nu beter gaat met je schildklier en dat je nagels in een betere conditie verkeren. Ik heb de hele winter zitten tobben met mijn nagels en het gaat nu een stuk beter nu ik weer regelmatig een nagelbalsem en olie gebruik.

   YuStSoMe
   21 May 2016
   4:37pm

   Ja het is toch raar die winter nagels.

Laat een reactie achter!