peschiera, vakantie, verona, venetie, italie, butterfly, camping

Camping Butterfly Perschiera Italië

Ik zit nog te wachten op foto’s van man en zoon, maar ik dacht met mijn kiekjes kan ik jullie wel nog even meenemen naar onze vakantie die begin juni plaatsvond.
We hebben 12 dagen genoten in Peschiera op Camping Butterfly in Italië.

Camping Butterfly

Mijn man had al een eerdere ervaring met deze camping Butterfly in Peschiera en wilde dus voor dit jaar met mij daar ook naartoe. Ik ben eerlijk gezegd helemaal geen camping muts en ik zal dat ook nooit worden. Maar ik dacht ach, laat ik over mijn hart strijken en het eerst maar eens afwachten hoe dat bevalt.

Met de auto

Nu het zo’n chaos op de vliegvelden is, was de keuze snel gemaakt om met de auto wederom op vakantie te gaan.
En ach, Eddy vindt het ook helemaal niet erg om een paar 1000 km te rijden op een dag.
We hadden wel afgesproken dat we genoeg zouden pauzeren.

Onverwachts ging mijn zoon Stef ook mee en gelukkig hadden we al gerekend op ‘gasten’ bij het boeken via vakantiediscounter.nl
Het was dan ook zo gepiept om hem aan te melden en kostte ons niks extra’s (alleen de toeristenbelasting later).

Vlotte reis weinig oponthoud

Omdat wij natuurlijk vroeg gegaan zijn (3:30), was het reisje naar Italië geen probleem. Af en toe een kleine rij, maar geen file’s waar we uren in moesten wachten. Ook de Gothard tunnel ging op een mooi tempo.

Na een aantal pauzes en lekker doorrijden kwamen wij rond 16:00 uur aan op de camping Butterfly. Waar het heerlijke weer ons goed gezind was!

Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 1
Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 1
Onderweg genieten van prachtige landschappen
Direct vanuit de camping zit je al aan het Gardameer
Het prachtige Peschiera, waar je heerlijk in de avond kunt vertoeven.
Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 1
Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 1

Sirmione

Een van de eerste dagen dat wij daar waren bezochten wij het stadje Sirmione. Het is een prachtige locatie waar je bij binnenkomst al wordt verwelkomt door een prachtige ‘kasteel’ achtige poort. Ik hou daar dus echt van!
Sirmione is die gekke punt in het Gardameer… lang en smal, maar o zo mooi om even te bezoeken.

Heerlijke terrasjes, mooie straatjes om door te slenteren. En echt leuke foto plekjes.

Parco delle Cascate

Op een beetje druilerige dag besloten wij om iets in de natuur te gaan doen en dat werd Parco delle Cascate. Parco Naturalistico delle Cascate-Family of Waterfall Park beslaat 80.000 vierkante meter en verbindt de valleien van Molina en Cesara.

Wat heel leuk is, de schommel, waar je naar een waterval toe gaat. We hebben dat gefilmd en het is natuurlijk voor kinderen een hele belevenis.
Ook zijn er heerlijke plekjes waar je even een broodje kunt eten en genieten van de natuur.

Venetië

Natuurlijk moesten wij ook een dagje naar Venetië toe… ik was daar dus nog nooit geweest en het stond al jaren op de planning. Dus met de auto reden wij die richting op en parkeerden buiten de stad onze auto en gingen met de bus (1,50 p.p.) naar het centrum toe.
Echt ideaal en het parkeren was ook niet heel duur (12,50).
Het is daar prachtig, we hebben zo veel mogelijk bezocht en dat ging gepaard met meer dan 10.000 stappen! Brugjes over, de weg even kwijt raken en vervolgens met de toeristen meute mee op de Rialto brug staan en het Piazza San Marco bezichtigen.

Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 1

Verona

Als je dan toch in de buurt bent, dan ga je met je zoon nog een keer naar Verona. We waren er vorig jaar ook al geweest, echter toen konden we niet spontaan binnenlopen naar het beroemde balkon van Romeo en Julliet. Dat was gelukkig nu zomaar te bezoeken en kan ik dat ook afstrepen op mijn lijst.

Echt bijzonder vond ik het niet, maar ja, het is een stukje geschiedenis. Eddy moest natuurlijk de tiet ff betasten… wahahaha! Het fabeltje gaat dat als je de borst van Julliet aanraakt je binnen een jaar de ware liefde ontmoet… maar kuch Eddy, die heb je nu toch al?

Maar het lugubere achter dit verhaal is dat beiden zelfmoord gepleegd hebben, Romeo eerst omdat hij dacht dat Julliet dood was… enfin. Het is maar een verhaal van William Shakespeare. Echter het heeft zoveel indruk op vele mensen gemaakt dat de karakters echte mensen zijn geworden.

Jarig…

Ik was trouwens die dag jarig! Hahahahaha en dit was mijn wens. Heb een ontzettend leuke dag gehad met Eddy en Stef en in de avond nog heerlijk gegeten in Peschiera!

Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 5
Het meest bekende balkon van de hele wereld staat in Verona!
Vakantie, Italie, gardameer, peschiera, camping, butterfly, reizen, reisverhaal, camperen, venetie, verona, sirmione, 1

Luieren, zwemmen en lekker eten

Ik heb denk ik op 2 dagen na alles zelf gekookt op Camping Butterfly. Dat is heel goed te doen, er is voldoende aanwezig. Ook qua eten en drinken kopen kun je daar in Peschiera terecht bij Aldi, Lidl en Familia. De prijzen liggen gunstig en ik had daar naar mijn idee meer boodschappen voor minder geld.
Je moet je wel even aanpassen, want in Italië eten ze geen Aziatisch, in ieder geval bar weinig. Maar een Hollandse pot is er goed te maken met zoete aardappelen. Wij hebben in ieder geval veel sla gegeten en pasta’s.

Een tip om te doen is de leuke marktjes bezoeken die her en der te vinden zijn zoals in Bardolino. Je kunt er natuurlijk kleding, schoenen en tassen vinden. Ik kocht voor mijn zoon een armband als herinnering aan deze vakantie.

Het strand om de hoek bij Camping Butterfly is niet heel bijzonder, het is vol kiezels. Reserveer lekker een strandstoel of zorg dat je een comfortabel luchtbed meeneemt. Je kunt er ook dingen huren als bootjes en waterfietsen met een glijbaan.

Weetjes

 • Camping Butterfly heeft een zwembad, restaurant, kinderanimatie, winkel en wasgelegenheid
 • Camping is klein, maar geeft ook rust
 • Met polsbandjes laat je zien dat je een gast van de camping bent
 • Je kunt vroeg vertrekken, laat dan voor 40 euro je caravan schoonmaken, dan heb je die rompslomp in de nacht niet
 • Auto mag je voor de caravan plaatsen
 • Er zijn ook camper plaatsen waar je gebruik mag maken van de aanwezige openbare douches.

Het Kamperen is mij niet tegengevallen. Stef (28), mijn zoon, vond het jammer dat we moesten gaan en wilde best nog langer blijven.

Ons moeder in een badpak!

Naar huis terug

De een na laatste dag hadden wij nog een ontmoeting met mijn zusje Esther en zwager Rob in Bardolino. Ik kreeg voor mijn verjaardag nog een leuk enkelbandje. We hebben op het terras natuurlijk Aperol, biertjes en theetjes gedronken en als toetje een flinke ijscoupe!

De dag daarna vertrokken wij om 5 uur in de ochtend, het huisje/caravan hoefden wij niet op te ruimen, want dat lieten wij over aan de beheerders… voor 40 euro was dat een kopzorg minder.
De reis liep iets minder vlot dan heen… veel ongelukken waardoor er natuurlijk wat meer files waren.
Al met al waren wij rond de klok van 19.00 uur thuis.

Wij kijken terug op een geslaagde vakantie!
Hebben jullie ook nog plannen?

Like
2
  Annette
  30 Jun 2022
  6:43am

  Heerlijk hoor!

Laat een reactie achter!