CELZOUTEN: VOOR EEN HUID IN TOPCONDITIE

MOOI VAN BINNENUIT

Het voelt heerlijk om je huid te koesteren in de zomerzon, maar je velletje heeft ook best wat te verduren tijdens warme dagen. Na de zomer wordt het misschien wel weer eens tijd voor wat herstelwerkzaamheden. De komende maanden zijn ideaal om extra aandacht te besteden aan de opbouw, conditie en elasticiteit van je huid. Niet alleen van buitenaf, maar juist ook van binnenuit. Mineralen kunnen je hierbij helpen, want dat zijn de bouwstoffen van een mooie en gezonde huid. Celzouten zitten bomvol mineralen en laten je huid weer stralen van gezondheid. Bijvoorbeeld met een combinatie van Schüsslerzouten 1 en 11:  de optimale schoonheidsmix die je ook gewoon aan je favoriete crème kunt toevoegen.

[ezcol_1third]natrium-chloratum-nummer-8-met-houten-schep-lr[/ezcol_1third] [ezcol_1third]vermalen-van-poeder-in-fabriek[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

[/ezcol_1third_end]
Meer mineralen

Mineralen reguleren de pH-waarde (zuurgraad), hydratatie en stofwisseling in de cellen. Het is dan ook niet zo gek dat je een gebrek aan mineralen meteen ziet aan de huid. Is je huid droog en komen er snel meer rimpels bij? Of heb je last van couperose met kleine gesprongen adertjes in het gezicht? Doe je alles tegen acne, maar zitten de puistjes er nog steeds? Of is rosacea, een vorm van couperose gecombineerd met acne, het probleem? Het zou kunnen dat je een tekort aan mineralen hebt. Zo is een calciumgebrek te herkennen aan rimpels en droogheid. Te weinig natrium kan puistjes, oedeem, roodheid en mee-eters tot gevolg hebben. Gelukkig kunnen celzouten uitkomst bieden.

Schüsslerzout Nr. 1: voor een sterke huid

Voor de elasticiteit van de huid is Schüsslerzout Nr. 1 (Calcium fluoratum) uitermate geschikt. Het helpt bij de vorming van keratine en is daarmee belangrijk voor de opbouw van huid, haren en nagels. Nr.1  voorkomt of verbetert brokkelige en scheurende nagels, breekbaar haar en rimpels. Voor gebruik kunnen  2-3 x daags 2 tabletten, worden opgezogen. Maar ook uitwendig is een optie als “smeersel” of 3 tabletten toevoegen aan je favoriete crème.

Schüsslerzout Nr. 11:  het schoonheidszout

Schüsslerzout Nr. 11 (Silicea) is de minerale ondersteuning voor de bindweefselcellen van de huid. Bij een tekort verliest het bindweefsel zijn structuur en wordt de huid slap. Als we ouder worden hebben we meer nodig om rimpelvorming te verminderen, maar ook om haar en nagels sterk te houden. Vandaar dat Schüsslerzout nr. 11 Silicea  ook wel het  schoonheidszout wordt genoemd. Hiervoor 2-3x daags 2 tabletten nemen.. Ook dit kan uitwendig worden toegepast zoals bij Schüsserzout-Nr. 1. De combinatie van de Schüsslerzouten 1 en 11 is de optimale “schoonheidsmix”.

schussler-review-pillen-zouten-natuurlijk-cel-vernieuwing-schoonheid-jeugdigheid-verjonging-puistjes-couperose-littekens-rimpels4

Schüsslerzouten voor een stralende gezonde huid

Huidklacht                         Aanbevolen Schüsslerzout(en) met functie(s)

Acne                                   Nr. 3  + 9  (ontsteking,  ontzuring, weefsel)

Couperose                         Nr. 1 + 4 + 11 (elasticiteit, vaten, bindweefsel)

Littekens                           Nr. 1 + 8 + 11 ( elasticiteit,  spanning, vochthuishouding, bindweefsel)

Mee-eters                         Nr. 9 + 11 (ontsteking, vetstofwisseling, bindweefsel)

Rimpels                             Nr. 1 + 11 (elasticiteit, bindweefsel)

sfeerfoto-van-tabletten 

Support voor de cellen

Ons lichaam is sterk. Het is een complex geheel van miljarden piepkleine cellen, elk met een eigen taak en functie. Wat alle cellen gemeen hebben is de behoefte aan minerale verbindingen zoals die van nature in het lichaam voorkomen. Aan het einde van de 19e eeuw ontdekte Dr Schüssler dat deze celzouten essentieel zijn om gezond en fit te blijven. Hij ontwikkelde een serie van twaalf basis celzouten die los van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden. Zijn onderzoek wijst uit dat toediening van de juiste zouten verlichting kan bieden bij gezondheidsproblemen. Bijna anderhalve eeuw later is het gebruik van celzouten relevanter dan ooit. Door het jachtige leven draaien de cellen overuren en kan hun herstellend vermogen wel wat support gebruiken.

Hoe te gebruiken?

Voor alle Schüsslerzouten geldt dat je ze langzaam in de mond kunt laten smelten, zodat de werkzame ingrediënten door het mondslijmvlies worden opgenomen. Het is tevens mogelijk een mix van tabletten op te lossen in water en hiervan te drinken. Het beste is de tabletjes een kwartier voor de maaltijd in te nemen, maar gedurende de dag op benodigde tabletten te zuigen of van een oplossing drinken kan geen kwaad. Celzouten die je gebruikt voor de huid zijn daarnaast uitermate geschikt om aan de dag- of nachtcrème toe te voegen voor een minerale schoonheidsbehandeling.


REVIEW

natrium-chloratum-nummer-8-lr

[ezcol_1half]schussler-review-pillen-zouten-natuurlijk-cel-vernieuwing-schoonheid-jeugdigheid-verjonging-puistjes-couperose-littekens-rimpels2[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Ik ben nu een week met de tabletjes bezig, ik heb even gewacht tot de zomer voorbij was. En natuurlijk kan ik na die paar dagen nog geen effect constateren!
Daarom wil ik een after review plaatsen dat ik post als ik mijn potjes leeg heb! Dan heb ik een goede ervaring gehad met de werking.

Wat ik nu kan zeggen over de tabletjes is het volgende: Ze smelten goed in de mond. Er zit geen smaak aan dus ik denk dat iedereen deze kan gebruiken.

[/ezcol_1half_end]

De set die ik kreeg opgestuurd is speciaal gericht op de huid met couperose. Aangezien ik dat heb, lijkt het mij erg fijn om daar een vermindering in te gaan ontdekken!
Wat kan ik ontdekken over de zouten? Ik ben een leek op dit gebied en moet net als jullie de site (www.celzouten.nl) raadplegen om er achter te komen wat de nummers betekenen.

Nummer 1: Elasticiteit en flexibiliteit van weefsels  zoals bijv. pezen en banden, bindweefsel, vaten en spieren. Beschermende en begrenzende kwaliteit van weefsels als bijv, de huid, tandglazuur en het botoppervlak. Het vermogen tot bescherming door passende begrenzing. Standvastig of juist flexibel kunnen zijn binnen de realiteit van de omstandigheden. Duidelijkheid en stabiliteit in de balans tussen verharden en vervagen/verslappen.

Nummer 4: Specifieke eiwitvorming, binding en opbouw van vezels in het lichaam. Slijmvlies- en klierwerking. Het vermogen verbindingen aan te gaan. Echtheid, ook in de emoties.

Nummer 11: Structuur van o.a. bindweefsel , huid haren en nagels. Geleidend vermogen van o.a. de zenuwbanen. Het vermogen om te kunnen afstemmen, selecteren en structureren in overeenstemming met het eigen ‘bouwplan’ . Harmonie in de balans tussen over structurering en chaos. Bij herstel van de structuur van het bindweefsel kunnen gebufferde zuren vrijkomen.

Het heeft een informatieve kant, maar ik lees in de regels ook een emotionele kant. Het zou mij dus ook kunnen helpen om emotioneel wat te groeien. Ik heb wel wat harmonie nodig in mijn chaotisch hoofd. En dan begrenzing… o komt u maar! Daar heb ik mijn grootste struikelblok aan het been! Als dit helpt, ben ik superblij!

Na wat research online vond ik persoonlijk nog een site met betere uitleg, uitgebreider en daar kun je, indien je meer duidelijkheid wilt ook kijken: celzouten.com


Prijs & verkrijgbaarheid

Voor persoonlijk advies – ieder lichaam is tenslotte anders – kun je terecht bij de winkel en/of de celzout consulenten. Zie voor meer informatie over celzouten www.celzouten.nl. Celzouten, van o.a. Pflüger zijn verkrijgbaar bij de betere drogist, apotheek en reformzaak. Verkoopprijs celzouten per zout: 100 tabletten voor € 5,95, 400 tabletten voor € 10,95 en 1.000 tabletten voor € 18,95.

Like
  chucky1012
  23 Sep 2016
  5:44am

  Interessant!
  Nooit geweten.
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat…..
  Xoxo

  Jolanda
  23 Sep 2016
  6:50am

  Heel apart! Ik ben nooit zo’n fan van tabletten laten smelten in je mond. Maar als dit geen smaak heeft zal dat wel reuze meevallen

  Astrid
  23 Sep 2016
  7:25am

  Wat interessant! Ben reuzebenieuwd naar je na-artikel. Ik heb ook roodheid in mijn gezicht. Lijkt me heel interessant als dit daar een oplossing voor is. De prijs valt ook reuze mee.

  Hilde
  23 Sep 2016
  10:38am

  Ben benieuwd of het gaat helpen voor je! Ik hou je site in de gaten voor het resultaat!

  Annette
  23 Sep 2016
  11:31am

  Ik had geen idee 🙂 thanks voor het uitgebreide verhaal. Zo leer je nog eens wat op je oude dag haha

  Yvonne
  23 Sep 2016
  12:45pm

  Mijn roodheid verdoezel ik met make-up maar ik ben erg benieuwd naar je ervaring na langere tijd.

  Babs
  23 Sep 2016
  9:43pm

  Ik ken ze, ik heb ze weleens gekocht… Maar volgens mij was dat een nummer voor mijn spieren, om meer te ontspannen.
  Ik denk zeker dat ze heilzaam kunnen werken, wat je zegt… onze cellen draaien inderdaad overuren.
  Ben heel benieuwd of het voor je werkt!

  Sabine
  24 Sep 2016
  10:56am

  Klinkt goed, ben wel een voorstander van heilzame natuurlijke producten etc. Ik ga mij hier eens even in verdiepen!

  Natasja
  28 Sep 2016
  9:47am

  Wat een hoop info. Benieuwd of het wat voor je gaat doen!

  Esmeralda
  28 Sep 2016
  2:55pm

  Ik ben erg benieuwd naar je volgende artikel hierover! Klinkt interessant.

  Nicole
  29 Sep 2016
  5:09pm

  Wat een interessant en informatief artikel 🙂

  Daniëlle
  19 Aug 2019
  9:07am

  Hoi heb je nog een update over deze celzouten? Je slikt ze inmiddels al weer een tijdje☺ Groetjes Daniëlle

Laat een reactie achter!