London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Citytrip Londen | op stap met Sanne (2)

Vandaag deel 2! Hierin bespreek ik het vervolg en ga ik meer in op ons verblijf en krijg je tips van mij die heel belangrijk zijn, maar ook in deze citytrip natuurlijk wat hotspots en aanbevelingen.

Citytrip naar Londen

Zoals ik al in deel 1 vertelde zat ik in het vliegtuig naast een prachtige dame van rond de 87 jaar met roze haar! Ze vertelde mij over haar leven in de showbizz en dat ze gewerkt had in het circus als lieftallige dame aan de trapeze! Hoe gaaf is dat? En hoe mooi ze vertelde over de kerst shows, die ik mij toevallig als kind nog zeer goed kon herinneren!

London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Ik heb wat zitten snuffelen op Internet en ik hoop dat ik een foto heb van Penny in haar jongere jaren. Sanne maakte nog een foto van ons samen en deze lieve Engel ga ik nooit meer vergeten, ze gaf mij moed, hoop en vooral een mooi verhaal om naar te luisteren tijdens de vliegreis.

 

Hotel Lucky 8

Nadat we geland waren op Stansted AirPort moesten we nog een 50 minuten met de bus, maar hoera… niks hoera 😀 er stond nog een rij van 1 uur bij de douane en dus strompelde we rustig de rij door. Godnondeknetter zeg, wat een geneuzel!
Eindelijk ook dat gehad moesten we nog 20 minuten wachten in de kou bij de bus.

Ik was het al bijna zo beu, dat ik liever meteen weer naar huis wilde gaan, maar voor Sanne hield ik vol en hield ik mij ook in. De boosheid stond nog net niet op mijn voorhoofd geschreven. Wat een bagger reis zo… nee, dan was de trein een stuk relaxter!

Maar goed, je moet alles proberen… zeggen ze!

London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Wat waren we blij dat we dan eindelijk bij het hotel aankwamen. Ondanks dat het kamertje superklein was en het uitzicht geen Instagram waardig plaatje opleverde gaven we er geen bal om, wat kon er nog meer misgaan?

Tijd om te eten, want onze reis duurde zo lang dat we niet echt goed gegeten hadden en we besloten Ilfort in te gaan en een restaurant te bezoeken.

Groeten uit India

Het eerste vegetarische restaurant uit India, nou dat klonk interessant en we gingen naar binnen. Nu weet ik hoe een buitenlander zich voelt tussen blanken. Zo,… wij werden echt bekeken! Maar ach nieuwtje is zo voorbij en we bestelden op aanraden een rijst gerecht. Een biertje lustte ik wel en Sanne nam een mango drankje. Het was echt heerlijk en de sausje erbij leken een beetje Grieks.

Nu we er toch zijn, vroegen we aan onze buurvrouw uit India wat ze als dessert kon aanraden en we bestelden gewoon alles, zo duur was het niet.

Ook dat was een fijne ervaring en we rekenden af… we liepen naar het hotel terug en we werden tot onze schrik achterna gezeten door de ober van het restaurant. Iets met vals geld?

Vals geld?

Ik liep naar binnen en werd nogal brutaal aangesproken, er werd met stift op mijn geld geklad… vals, vals, vals… je schrikt je kapot.

Dat Sanne een oud briefje van 10 pond had was nog te geloven, maar dat ik vals geld had? Om geen gedoe te krijgen pinde ik het bedrag en dacht echt ‘stik er maar in’.

Alsof die dag nog een druppel in die volle emmer moest.

We besloten te gaan Netflixen en keken een aflevering van Lucifer en toen vielen mijn luiken toch wel dicht.

 

Brand new day

Elke dag krijg je de kans om weer opnieuw te beginnen en dus startte ik met een douche… oh wat was dat lekker, ondanks dat de druk van het water niet echt je van het was, kon ik toch even genieten.

We gingen samen ontbijten en namen 2 grote plastic zakjes mee… het ontbijt was echt Engels met aardappelen, worst, witte bonen, eieren… etc. Gelukkig was er ook koffie en kon je brood roosteren. Ook was er yoghurt en cereals, dus voor mij ook wat te ontbijten.

Ik had er al rekening mee gehouden dat ik nu geen glutenvrij en lactose vrij eten zou hebben en dat maakte mij voor die 2 dagen ook niets uit, de consequenties waren bekend en die kon ik wel accepteren.

We maakten een paar extra sneetjes brood en stopten die in onze zakjes. Zo, lunchpakket was ook geregeld! Ja, dit klinkt heel vrek, maar ik wilde niet de hele dag ongezond eten.

Bellen met GWK

Voordat we vertrokken pleegde ik eerst nog een telefoontje met het GWK in Nederland. Ik wilde er zeker van zijn dat ik geen Vals Geld bij mij had. De man aan de andere kant van de lijn verzekerde mij dat dat niet mogelijk was daar hun geld van de Nederlandsche bank komt en dus gecontroleerd is. Nou dat luchtte op en kon ik met een gerust hart Londen in.

The British Museum, Library en Covent Garden

Sanne had een paar wensen om in Londen te bezichtigen tijdens onze Citytrip en natuurlijk ga je dan daar naartoe. Het was even uitpluizen hoe en met welke UNDERGROUND lijn we moesten reizen, maar uiteindelijk kregen we meer richtingsgevoel.

Het is ook geen straf om te moeten lopen in de winkelstraten van Londen, toch?

Als eerste deden we het The British museum aan, een heel groot gebouw, dat van binnen nog meer indruk op mij maakte.

Er zijn diverse tentoonstellingen die je kunt bekijken, van Afrika naar Japan en van oude munten naar een hedendaags souveniertje.

Ik kocht twee mooie kaarten die ik in een lijstje wil doen.

Duik de bibliotheek in

Omdat we diverse dingen op de to-do-list hadden konden we niet alles bekijken en moesten we na een kleine pauze weer op pad. Voordat we met onze neus in de boeken doken reisden we eerst af naar perron 9 3/4 die bekend is uit de Harry Potter boeken en film!

Dat perron zit in het Kings Cross, Pancrass en het is niet zo moeilijk te vinden. Een aanrader als je een fan bent van Harry Potter in deze citytrip.

Natuurlijk moest Sanne even op de foto bij deze legendarische plek.

Het was er zo druk dat we besloten naar de bibliotheek te gaan en daar even wat wijsheden op te snuiven.

Boeken tot aan het plafond

Jeeeee, wat een gewaarwording zeg, zoveel boeken! En dan kom je alleen in de hal al zo’n indrukwekkende kast tegen. We moesten een pas hebben voor de andere zalen, maar loop gerust even binnen tot aan het poortje want dan pas ervaar je de hoeveelheid per categorie.

Er was ook een klein boekwinkeltje en ja als je dan daar bent, dan koop je een boek! Ik en een boek? Jazeker het werd er 1 van Star Wars… hierover later nog meer!

Covent Garden

Iets wat op mijn lijst van deze citytrip stond was een bezoek aan Covent Garden, dit had ik de vorige trip niet bezocht. Mijn man is niet zo van de kunst en kultuur en ik juist wel, gelukkig was Sanne hier ook mee eens en we gingen weer met de Underground op weg.


Onderweg kwamen we dit schattige huisje tegen waarin een klein koffie kraampje gevestigd is. Of thee, of wat dan ook, want ik lette weer eens niet op.

Op de een of andere manier kwam het over als een scène uit een film, bijna ongeloofwaardig dat het daar stond.

In Covent Garden vind je heerlijke winkeltjes, maar ook diverse eetgelegenheden en wij kwamen uit bij The White Lion.

Beneden is een pub, maar boven zit dus een klein restaurant dat enkele tafeltjes heeft in een zeer oude sfeer. Hier hou ik nou van, pareltjes ontdekken, dat maakt een citytrip zo waardevol.

 

London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Favoriete plek

Omdat we geen grote honger hadden, maar meer de sfeer wilden proeven, bestelden Sanne en ik een shared plate met vis, je betaald daarvoor 16,50 pond.
Na deze welverdiende rust ging onze tocht weer verder en kwamen we in het deel dat bekend staat om diverse optredens van straatartiesten. We hadden geluk, er was een opera zangeres, een jongleur en een komiek die zogenaamd van alles deed, maar uiteindelijk niks!
De kinderen hadden in ieder geval veel pret!

 

Vriendelijke mensen

Ik kwam een klein winkeltje tegen met producten van The Ordinary en ik kreeg een fijne tip van de dame die daar werkte. Dit is echt een aanrader om te bezoeken, het sfeertje is er top, de mensen relaxed en dat geeft mij een goed gevoel.

Sanne kocht wat leuks voor haar familie en de aardige jongen van het kraampje volgen wij nu op Instagram. Ik vertelde hem dat Sanne recent jarig was en wij daarom samen op reis waren… mocht ze van hem een cadeautje uitzoeken! Zo lief! Oh en hij is vrijgezel, of ik dat wel even wilde vermelden! Bij deze dus!
De St. Paul’s church moest ik ook even bezoeken, natuurlijk ook omdat ik een kaarsje wilde branden, maar helaas was daar geen gelegenheid voor.

Moe in de voeten

Ondanks dat we al de nodige 10.000 stappen gemaakt hadden, bedachten wij dat The Big Ben bezoeken ook nog wel even kon. En oh, dan lopen we ook nog over de brug naar de Londen Eye.

Pffff, eenmaal daar was alles al vol en konden we nergens meer in. Nou ja dan even de London Eye Lounche bar dan maar bezoeken en even uitrusten!

Poehee, de prijzen van de drankjes waren om te janken zo duur (15 pond) dat we gewoon gingen zitten en verder niks.

Wat we nog meer deden?

Dat vertel ik jullie in deel 3!
En laat ik mijn aankopen zien!

Like
1
  Tessa Bowie
  6 Nov 2019
  3:56pm

  Jeetje, dan schrik je! Ik had 2 jaar geleden dat ik van het grens wissel kantoor oude ponden had gekregen die niet meer in winkels geaccepteerd werden. Gelukkig was ik op het station (in London) en kon ik ze gelijk omwisselen voor nieuwe ponden.

  Convent Garden vind ik echt geweldig. Vooral de Moomin shop

   YuStSoMe
   13 Nov 2019
   8:40am

   Oh dat is ook frustrerend zeg!
   Moomin heb ik gemist! Oeps!

  debbeautygoddessnl
  6 Nov 2019
  8:24pm

  Wat een idioot gedoe met dat geld. Voel je toch ook heel ongemakkelijk als je zo iets gebeurd. Ik vraag me af wat daar nou weer achter zat.

  ByChristiana
  12 Nov 2019
  8:24am

  He bah, wat een vervelende situatie met dat geld!! Ik vond Covent garden een van de leukste plekjes in Londen, in ieder geval van wat wij tijdens onze stedentrip gezien hebben. De mensen vond ik trouwens ook allemaal erg aardig in Londen, vriendelijk en behulpzaam, zowel in winkels als in de horeca. Ik ben een enorme Harry Potter van en wij wilden toen een tour doen, wisten wij veel dat je dat heel ver van tevoren moest boeken;-) Uiteindelijk is die tour er dus nooit van gekomen.

   YuStSoMe
   13 Nov 2019
   8:37am

   Oh wat jammer… ik zou het gewoon een keer doen!
   Ja, qua vriendelijkheid is Londen echt top!

Laat een reactie achter!