Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Concealer, hoe kies je die nu uit?

De vraag, hoe kies je nu de juiste concealer uit, bleef eigenlijk maar in mijn hoofd spoken. Ik ben geen pro, dus dat is eigenlijk best wel een dingetje, heb er niet voor geleerd. Echter door mijn ervaring de laatste jaren kan ik er wel iets over adviseren.

Concealer? Wat is het?

Je hebt diverse soorten concealer, de meest verkochte is die in een stick. Omdat we eigenlijk pas sinds de laatste jaren meer variaties kunnen kopen, zijn veel dames nog gewend aan het oude vertrouwde. Toch kun je beter soms een keer switchen, doordat je huid verouderd of de behoefte anders word.
Concealer gebruik je voor of na je foundation om oneffenheden te maskeren. Dit kunnen rode vlekjes zijn, puistjes, ouderdomsvlekjes of kringen onder je ogen.
Er zijn dus diverse variaties te koop en ik zal kort uitleggen waarvoor ze zijn.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Vloeibare concealer

Vloeibare concealer breng je aan na foundation en voor het afpoederen, als je gebruik maakt van deze producten in je make-up routine. Wees wel voorzichtig met het poederen. Dep het op je huid in plaats van te vegen, omdat je de concealer anders mee uitsmeert en dus ophopingen kunt krijgen.
Vloeibare concealers geven meestal een medium tot volle dekking waardoor het geschikt is voor rode plekjes en onzuiverheden. Sommige concealers drogen mat op waardoor het de hele dag op z’n plek blijft zitten. Hier zit voor de rijpere huid ook een nadeel aan omdat het dus in de rimpels gaat zitten.

Camouflage (stick) concealer

Een camouflage concealer is een goed dekkende concealer die de huid voorziet van een egaal laagje. Ideaal als je weinig geslapen hebt of een donkere huid hebt onder je ogen is dit iets voor jou. Deze concealer is het beste aan te brengen met je vinger (of een platte stevige kwast) omdat door de warmte van je vingers het kan samensmelten met je huid. Helaas is hierdoor de dekking minder en dus zul je dan toch moeten kiezen voor een kwast.

Crème concealer

Crème concealers zijn de meest romige en best dekkende concealers die er te vinden zijn. Elk puistje of rood plekje verdoezel je met deze concealer en doordat het een crème is blend het goed samen met de huid. Door de substantie is het het beste om je vingers te gebruiken wanneer je deze concealer aanbrengt. Als je acne of puistjes wilt verbergen is het beter om met een kleine kwastje de concealer aan te brengen en vervolgens de concealer rondom de plek in je huid te kloppen. Het belangrijk om het geheel goed af te poederen zodat het beter blijft zitten.

Een creme concealer word vaak ook verkocht in palettes. Hierin zitten diverse kleuren. Vaak weet je niet eens wat je er mee moet… nou even snel een uitleg.

 • Groen: perfect om rode vlekken te camoufleren. Gebruik onder een foundation of poeder.
 • Roze of Peach: perfect om je wallen mee te verdoezelen. Dep het in met je vinger.
 • Geel: Ook een kleur die je kunt gebruiken bij wallen, maar ook bij blauwe aders of plekken.
 • Blauw of paars: Dit haalt eigenlijk de gele gloed uit iemands gezicht. Dit kan vaak ideaal zijn bij een te gebruind gezicht.

[tx_heading style=”default” heading_text=”Getest: 4 merken concealer” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Van low budget tot high end merk

Her en der kreeg ik concealers om uit te testen. Ik dacht waarom maak ik er niet 1 mooi artikel van en laat ik je de diversiteit van de concealers zien. Dus zo bedacht, zo geschreven…
Dus ging ik eens er goed voor zitten en bekijken waar ik ze voor ga gebruiken en wat mij het beste bevalt.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Van links naar rechts zien we: Dr. Pierre Ricaud, Make-up Factory, Bobbi Brown en Catrice.

Dr. Pierre Ricaud | Touche O Defaut | 12,00

Een vloeibare corrector die donkere kringen, schaduwen en onvolkomenheden wist: Deze corrector verbergt kleine onvolkomenheden in het gezicht voor een perfecte teint. Het verheldert de donkere delen: rimpels, fijne lijntjes en donkere kringen.

De voordelen:

 • Corrigerend: concealer en onvolkomenheden
 • Lichtgevende actie: gebieden highlighten
 • Simpel en snel: ideaal voor het bijwerken van onvolkomenheden
 • Unieke tint: geschikt voor alle huidtinten

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Deze concealer is perfect voor onder de ogen. Ik moet zeggen dat ik al vaker van dit merk concealers gehad heb voor onder de ogen, maar deze werkt voor mij net iets fijner. Het geeft glans en maakt mij niet ouder. Ik bedoel daarmee dat het niet in de fijne lijntjes gaat zitten. Doordat het een mooi oplichtend effect heeft, zie je er direct al minder moe uit. Er is slechts 1 tint verkrijgbaar.

Zie collage foto, onderste rij.

MakeUP Factory | Real Conceal | 17,95

De concealer camoufleert op een betrouwbare manier ongelijkheid en donkere kringen. Dankzij de romige, zachte textuur met vitamine E en cafeïne, past het zich perfect aan de huidstructuur aan en biedt het maximale dekking zonder de huid te verzwaren. De prachtig zachte kussen applicator garandeert een precieze toepassing. Hoogste duurzaamheid voor een frisse, onberispelijke teint de hele dag door.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

 

Dankzij het praktische klikmechanisme is het super eenvoudig om de concealer uit je ‘pen’ te halen. Klik gewoon om te pompen totdat de crème op de applicator verschijnt. Gebruik vervolgens de applicator om het product op de gewenste delen van het gezicht aan te brengen. Zelf vind ik het fijn om dat met mijn vinger te doen, dan dep je het toch net iets beter in. Ik heb als tip om het voor de rest zo te laten en niet af te poederen, dan krijg ik juist meer rimpels, beter om een mooie glans te behouden, dit geeft een frisser en verjongend resultaat. Op de foto (bovenste rij) heb ik tint 020 aangebracht. Echter de andere tint 030 gebruik ik momenteel omdat die nu beter bij mijn huidkleur past. Er zijn in totaal 6 tinten verkrijgbaar.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Bobbi Brown | Retouching wand | 37,00

Een nieuwe vorm van dekking. De unieke, haast onzichtbare formule met gepatenteerde pigmenttechnologie verbergt oneffenheden optimaal. Voor een egale teint en een natuurlijke look. Het product biedt een ultieme dekking — mét nudelook. Gebruik de Retouching Wand om imperfecties weg te werken of breng aan op het hele gezicht zoals foundation.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

De vloeibare formule met romige maar uiterst lichte textuur is makkelijk te gebruiken, zelfs onderweg. Dankzij de handige sponsapplicator kan precies de juiste hoeveelheid product worden aangebracht. De Retouching Wand is makkelijk mee te nemen. Ideaal om altijd en overal in een oogwenk de perfecte look te creëren.

Ik moet zeggen dat ik het fijn vind om met een sponsapplicator te werken. Het is alles in 1 en je hoeft je vingers niet vies te maken! De kleur is iets te donker nu voor mij, maar in de zomer, met mijn gebruinde toet, was het ideaal.
Zelf heb ik het niet als een foundation gebruikt, ik vond het daar te duur voor, dus gebruik ik het elke dat om 1 deel van mijn gezicht te camoufleren. Mijn puntje van de neus. Ik kwam er achter dat deze Retouching Wand de ideale substantie heeft om mijn enige wat vettigere plekje op mijn gezicht perfect te retoucheren! Verkrijgbaar in 9 tinten.

Zie collage foto bovenste rij.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Catrice | Precision Concealer | 3,59

Dankzij de puntapplicator van de Catrice HD Liquid Coverage 010 Light Beige Precision Concealer werk je nauwkeurig oneffenheden weg en definieer je je wenkbrauwen en lippen. De vloeibare formule dekt goed en blijft lang mooi.

Concealer, bobbie brown, dr. pierre ricaud, catrice, makeup factory, camouflage, stick, applicator, beauty, mua, beautysome.nl

Dat is dus nieuw! Een concealer voor je wenkbrauwen (je kunt dan de lijn onder je wenkbrauwen mooi strak krijgen) en voor je lippen. Nu is het voor mijn wenkbrauwen nog niet zo interessant, bedoel daar doe ik zelf niet zo heel veel aan, beetje shapen met wat poeder. Echter voor mijn lippen vind ik het ideaal. Omdat de rand om mijn lippen vaak erg rood gekleurd is. Zo kan ik nu een perfect lijntje maken en blenden zodat de lippenstift nog mooier eruit ziet (Zie onderste rij in bovenstaande collage).

Het is een wat stuggere formule dus let daar mee op, je kunt het wel voor vlekjes gebruiken, maar bij mij was het te opvallend en ik raad het af.


Wat ik als laatste nog mee wil geven is om in de winkel wat testers uit te proberen, hoe voelt het aan op je huid, is de kleur goed en vooral geeft het voldoende dekking. Tenslotte zijn we allemaal anders en moet je het uitkiezen dan ook echt zelf doen.


#gekregen

Links

Catrice Concealer

Makeup Factory Concealer

Bobbi Brown

Dr. Pierre Ricaud

Like
  bychristiana
  11 Sep 2018
  10:35am

  Het valt me op dat iedereen het weer anders doet; de een brengt eerst concealer aan en dan foundation en de ander doet het juist weer andersom. Ik breng eerst foundation aan en dan concealer. Ik gebruik er nu een van Guerlain en die vind ik fijn. Ik ben nog zoekende naar een goede onder de ogen.

  Joyce Elise
  11 Sep 2018
  5:28pm

  Grappig dat jij eerst je concealer aanbrengt en dan pas je foundation. Ik doe het andersom haha. Bijna alle concealers zijn te donker, te oranje of te geel voor mij. Ik heb een favoriet: de Tarte Shape Tape concealer! Gebruik deze ook weleens als foundation!

  Deb
  11 Sep 2018
  6:14pm

  Wat zijn er toch veel verschillende soorten concealers. Ik kan me voorstellen dat sommigen daardoor de bomen door het bos niet meer zien. Goed dat je er uitleg over geeft. Ik heb er zelf ook al heel wat uitgeprobeerd maar blijf toch trouw aan Boi-ing van Benefit.

Laat een reactie achter!