Concealer, test, elf, maybelline, Catrice, rijpe, huid, rode, vlekken, donkere, kringen, beautysome

Concealer test | Wie van de 3?

Ik ga vanaf deze maand een nieuwe rubriek starten… Wie van de 3? Ik trap af met concealer!
Vaak zie je bij een blog een product en denk je dat is ideaal, maar blijkt het voor jou totaal niks te zijn. Bij wie van de drie vergelijk ik random producten, die we in onze beauty routine allemaal wel eens gebruiken.

Concealer test

Ik start mijn eerste Wie van de 3 met een concealer test. Ik denk dat veel vrouwen, waaronder ik zelf natuurlijk, steeds weer op zoek blijven naar dat ideale product dat een holy grail moet worden. Maar wat als het niet meer verkocht wordt of uit de productie is genomen?

Dan moeten we weer op zoek,… balen toch? Laat ik nou toch dit soort testjes superleuk vinden en schuif ik mijn visie niet onder stoelen of banken en wellicht bespaard het jou onnodige aankoopjes.

Concealer, test, elf, maybelline, Catrice, rijpe, huid, rode, vlekken, donkere, kringen, beautysome

Maybelline | Instant anti-age eraser

01 light

Deze concealer werd door velen beschouwd als de concealer die je in je beauty routine moest opnemen. Ik ben daar nooit zo in meegegaan, want ik had destijds zoveel rimpels onder mijn ogen dat het aanbrengen van een concealer een grote NOT DONE was.

Nu mijn huid daar door de PlexR en Fillers strakker is kan het wel weer. Nu dep ik met mijn vingers, dat blijkt toch wel de beste tool te zijn de concealer onder mijn ogen. Maar niet alleen daar, ook mijn rode wangen pak ik aan met een concealer.

Concealer, test, elf, maybelline, Catrice, rijpe, huid, rode, vlekken, donkere, kringen, beautysome

Ik kocht deze concealer recent zelf omdat het ergens spotgoedkoop was en ik toch wel erg benieuwd was. Het is een fijne manier van aanbrengen met deze applicator. Maar verder heeft het voor mij geen meerwaarde, want ik gebruik mijn vingers.

De kleur 01 Light past goed bij mijn huidskleur.

ELF | 16hr Camo Concealer

Light

Deze concealer lag al een tijdje klaar om gereviewd te worden, maar ik kwam er steeds niet aan toe, wellicht gaf mijn gevoel al iets aan.
De kleur is al te licht voor mij, terwijl ik in eerste instantie dacht dat deze juist zeer geschikt zou zijn.

Concealer, test, elf, maybelline, Catrice, rijpe, huid, rode, vlekken, donkere, kringen, beautysome

Verder vind ik de applicator niet echt fijn, beetje lomp. Over dekking etc praat ik zo even verder.

Catrice | Liquid Camouflage

020 light

Deze concealer kreeg ik in 2 tinten en de donkere tint heb ik weggegeven, die zou niet bij mij passen. Deze kleur vond ik zelf meer een match bij mijn winterhuid, ja ik zeg winterhuid, want in de zomer kleurt je huid natuurlijk donkerder en ik zie dan wel eens dat dames dan een te licht gezicht hebben ten opzichte van hun lichaam… shoot me, ik deed het recent zelf ook.

Concealer, test, elf, maybelline, Catrice, rijpe, huid, rode, vlekken, donkere, kringen, beautysome

Deze concealer komt uit een LE collectie, waarbij je door een product aan te kopen een steun geeft aan het Heartbeat project, dit om vrouwen over de hele wereld te steunen.

De applicator is wat dunner, wat ik zelf meer kan waarderen, je kunt preciezer te werk gaan. De kleur is ook een perfecte match bij mijn huid dus al 2 punten gescoord.

Concealer op mijn huid

De beste test is niet op je hand voor een kleur, maar beter nog dicht bij je gezicht in de hals. Echter je zou eigenlijk niet opgemaakt naar een goede drogist moeten gaan en dan vragen of ze samen met jou een goede match zoeken. Wil je liever zelf kiezen? Neem dan een vriendin mee, want spiegels en daglicht geven vaak een vertekend beeld.

Ik nam de drie producten en maakte strepen op mijn wang. Ik koos voor de wang omdat die rood is en ik graag dat wil verbergen.

Concealer, test, elf, maybelline, Catrice, rijpe, huid, rode, vlekken, donkere, kringen, beautysome

Je ziet gelijk dat de middelste kleur niet helemaal bij mij past, dat is die van ELF. De andere twee komen dichter in de buurt. Echter een streep op je huid egt niks en dus gaan we die wat uitsmeren.
Gelijk krijg je dan ook een beter idee hoe de concealer reageerd of beter gezegd gaat samenwerken met jouw huid.

Wat ik meteen ontdek is dat de ELF en Maybelline nog poriën laten zien en dat die van Catrice zo smooth is dat het versmelt met je huid. Prachtige finish.
Ook merk ik dat de ELF er veel te droog uitziet, dus deze ga ik niet gebruiken, erg jammer… dus als je een vettige huid hebt zal dit product beter passen dan bij een vochtarme huid.

Nu blijven de Catrice en de Maybelline nog over.En dit gaat nog niet zo makkelijk worden, want beide vindt ik erg goed hun werk doen.
De test gaat nu verder naar mijn ogen… wat doet het met een rijpere huid en het wegwerken van krijgen etc.?

Links: Maybelline Rechts: Catrice

Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen, vind beide erg goed. Ze werken beide de donkere kringen goed weg, maken mijn huid rond de ogen niet droog en blijven beide goed op hun plek zitten.

Als je dan naar de prijs kijkt, dan is die van Catrice met een prijs van 3,49 nog helemaal geen slechte aankoop. Die van Maybelline is ook niet duur en kost 7 tot 8 euro.

Nu ben ik benieuwd naar welke concealer jij gebruikt…

 

Like
  Daphne - verdraaidmooi
  1 Aug 2019
  7:18am

  Ik heb zelf hele dominante donkere kringen, waardoor veel budgetmerken niet goed genoeg zijn. Op dit moment gebruik ik een concealer van NARS en die kan het allemaal wel verbloemen.

   Ria
   1 Aug 2019
   7:36am

   Hallo hier ook fan van nars concealer.
   Qua dekking en gaat niet in lijntjes zitten op mijn toch ook wel
   Oudere vel kuch.😂
   Maar maybelline is zeker een goede tweede.
   Leuke blog heb je sonja, kom er graag.

  Laura
  1 Aug 2019
  8:30am

  Heel leuk deze rubriek!! Ik gebruik ook altijd die van CATRICE. Alleen dan niet de LE versie, mooie dop heeft ie! De kleur 010 gebruik ik, nog een tint lichter en is perfect. Ik gebruik hem ook vaak over m’n hele gezicht op m’n oneffenheden en dan geen foundation. Blendt perfect met m’n huid(skleur) mee. Die van Maybelline was ik ook altijd al benieuwd naar, maar nu toch een stuk minder gezien je ze beide even goed vind.

  Natasja
  1 Aug 2019
  10:21am

  Ben t helemaal met je eens. Deze 2 gebruik ik ook het liefst. Al heel wat geprobeerd want ja ja ook ik ben op zoek naar mn holy grail en heb m gevonden in de Maybelline one!! Tarte shapetape is een NO-GO! Maakt me jaren ouder met het benadrukken van mn lijnen, jeetje wat is tie droog terwijl bijna iedereen m perfect vind. Clinic, nog meer high-end, drugstore (die van Make-up Revolution is een dupe en gelukkig minder droog).. ze liggen allemaal te liggen in mn la.. ik stop met uitproberen en blijf bij de Maybelline 💜

  Bianca
  1 Aug 2019
  2:37pm

  Dat zijn ook twee van mijn favorieten, al gebruik ik die van Catrice iets vaker x

  Natascha - BeautyOpinie
  1 Aug 2019
  5:27pm

  Die van Maybelline valt me eigenlijk best wel een beetje tegen, als ik de prijs bekijk, koop ik liever die van Catrice 😉 Ik lees dat mijn naamgenoot Shapetape dus niets vindt maar dat is echt mijn favoriet momenteel! Heb nog steeds spijt dat ik een mini heb gekocht ipv full size 😉

Laat een reactie achter!