De Traay | Conditioner | Natuurlijke cosmetica

NATUURLIJKE COSMETICA

Een tijdje geleden heb ik via de webshop van Secrets by Nature een nieuw merk ontdekt.
Ik had nog nooit eerder van De Traay gehoord. Echter het is een merk uit ons eigen kikkerlandje.

Vandaag laat ik jullie uit hun collectie de Bee Natural Conditioner met Calendula zien.

Traay-Conditioner-P1

Calendula

De Calendula heeft veel geneeskrachtige eigenschappen en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Maar Calendula is vooral bekend dat het snel wondjes laat genezen zonder littekens. Ook is Calendula ontstekingsremmend. Vooral bij huidontstekingen (pukkeltjes) werkt Calendula erg goed. Doordat Calendula ontstekingsremmend is en wondjes snel laat genezen ben je snel van je ontstekingen af.
BRON

In deze conditioner combineert de Traay diverse natuurlijke verzorgende en verzachtende ingrediënten zoals biologische macadamia olie, shea butter en calendula extract.

Traay-Conditioner-P4

De flinke fles van 250 ml bevat een heerlijke conditioner die bloemig ruikt, maar denk nou niet meteen aan een veld in de zomer, denk eerder aan wat ingetogenere geur, die een beetje oud aandoet. Dit komt natuurlijk door de Calendula, die is van nature niet zoetig.

Traay-Conditioner-P2

De dop is prettig en makkelijk te openen. Je doseert net genoeg om je hoofd in te masseren. Verwacht geen schuim, verwacht een crème die je haren gaat verzorgen. Zo kan ik deze conditioner het beste omschrijven, het geurtje geeft je wel een fris en verzorgend gevoel.

Traay-Conditioner-P5

 

Mijn mening:

Ik was mijn haar en masseer het in. Dit laat ik even intrekken en spoel het goed uit.
Mijn haar is direct voelbaar zacht en licht.
Omdat ik al fijn haar heb, wel veel, maar echt fijn is dit voor mij geen dagelijkse routine en doe ik dit maar 1 keer per week.
Dat is voldoende om mijn haar weer net een boost te geven en te verzorgen.
Sinds ik het gebruik merk ik dat mijn droge bos haar echt verleden tijd is.
Het neemt dan wel mijn volume wat weg, droog haar lijkt altijd wat voller te zitten.
Echter ik kies dan toch liever voor mooi glanzend haar dan een bosje stro.

Traay-Conditioner-P3

Ingrediënten:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol, Parfum, Lecithin, Cocos Nucifera Oil*, Sodium Cetearyl Sulfate, Olus Oil, Cetyl Palmitate, Calendula Officinalis Flower Extract*, Arctium Minus Root Extract*, Ascorbyl Palmitate, Equisetum Arvense Leaf Extract*, Tocopherol, Linalool**, Phytic Acid, Citronellol**, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Avena Sativa Kernel Extract, Potassium Sorbate.

* = Biologische oorsprong
** = Natuurlijk bestanddeel essentiële olie


Omdat je dus lekker zuinig (in mijn geval) met deze 250 ml fles kan doen is de prijs nog wel te doen.
Je betaald bij de webshop Secrets by Nature er 6,95 voor.
En hou de site goed in de gaten, want er komen soms leuke aanbiedingen voorbij die je niet mag missen!
Nog een tip: de Facebook pagina waar ook met regelmaat een SALE te vinden is!

Handtekening

 

Like
  chucky1012
  10 Jan 2016
  3:26pm

  Goede en duidelijke review!
  Het merk ken ik niet.
  Ik weet niet of het voor mijn kapsel geschikt is, heb namelijk een dik en droog kapsel.
  Mooie grote fles met veel inhoud.

   YuStSoMe
   10 Jan 2016
   4:12pm

   Ze hebben meerdere soorten, voor diverse types haar!

    chucky1012
    10 Jan 2016
    8:04pm

    Dank je.

  Sonja reviewt | De Traay Conditioner Calendula - Natuurlijke Cosmetica Blog
  10 Jan 2016
  6:34pm

  […] Blog Yust so me! […]

  Karen
  11 Jan 2016
  11:00am

  Ik heb de laatste tijd steeds vaker last van kleine wondjes op mijn hoofdhuid, dus volgens mij is dit product wel iets voor mij om uit te proberen. Dank voor het delen.

  Babs
  11 Jan 2016
  2:20pm

  Met conditioners heb ik altijd een haat-liefde verhouding. Ik moet echt aan de natuurlijke varianten, anders krijg ik geheid een kriebelige hoofdhuid.
  Bedankt voor de tip!

  Pippi van Merwijk
  31 Jan 2016
  3:56pm

  Conditioners gebruik ik nooit, maar dit klinkt wel goed

Laat een reactie achter!