De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

De wondere wereld van Tea Tree oil

Steeds vaker grijpen wij mensen terug naar onze oerproducten, zonder chemische toevoegingen, die voortkomen uit de natuur. We zijn wijzer aan het worden en zuiniger op onszelf, maar ook zeer zeker voor de natuur. Biologische producten zijn een grotere rol aan het spelen in onze maatschappij.

[tx_heading style=”default” heading_text=”OORSPRONG” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]
De bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom hebben allerlei heilzame werkingen. De Australische mens ontdekte dat deze Bladeren konden worden fijngewreven en vervolgens worden toegepast om bijvoorbeeld huidaandoeningen te behandelen. Later werd ontdekt dat als je deze bladeren op een bepaalde manier verwerkt, het zogenaamde stoomdistillatie, je etherische oliën eraan kunt ontrekken. Zo gebeurt het nu nog.

De naam is voortgekomen uit de tijd dat Engelsen Australië bezochten en het blad van de boom associeerden met thee. Ze trokken hier ook thee van dat zeer heilzaam was.

[tx_heading style=”default” heading_text=”VOOR HET GEBRUIK” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Hoewel teatree-olie een mild werkend middel is, dat in principe niet giftig of irriterend is, is het verstandig hier zorgvuldig mee om te gaan.

 • De huid kan gevoelig reageren op onverdunde teatree-olie. Het is goed daarom eerst een kleine huidtest te doen: een paar druppels een paar uur op de rug van je hand te laten inwerken. Als er sprake is van irritatie, kun je nog een testen met een verdunde substantie.
 • Als teatree te geconcentreerd is kun je deze verdunnen met gedestilleerd water of alcohol.
 • Laat teatree-olie nooit in contact komen met de ogen. Spoel direct!
 • Teatree-olie moet alleen uitwendig gebruikt worden.
 • Teatree-olie heeft een sterke werking. Tijdens de zwangerschap en bij baby’s (tot 18 maanden) alleen verdund gebruiken.
 • Ook bij huisdieren de teatree alleen verdund gebruiken.
 • Let bij de aanschaf van teatree erop dat je goede kwaliteit koopt. Mindere kwaliteit kan goedkoper zijn, maar ook minder effectief.
 • Teatree mag bij gebruik geen vlekken achterlaten. Als dat wel gebeurt, dan heb je waarschijnlijk geen zuivere teatree-olie.

Een Tea Trea olie die ik recent getest heb is die van Holland & Barrett.

 

Eind 2016 heeft De Tuinen haar naam veranderd naar Holland & Barrett. Dat betekend dat de naam “De Tuinen” eigenlijk niet meer bestaat.

De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

[tx_heading style=”default” heading_text=”DE TUINEN AROMATHERAPIE” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Van de fabrikant:

De Holland & Barrett Tea Tree olie is de olie met de meeste toepassingen. Bijvoorbeeld bij infecties, schimmelnagels, zwemmerseczeem, likdoorns, psoriasis, acné en roos. Ook bij spier- en gewrichtspijn is deze olie uitstekend te gebruiken evenals bij inhalatie bij bijholteontsteking.

Veel mensen hebben een flesje Tea Tree in hun geneesmiddelenkastje staan, vanwege de ontsmettende en ontstekingremmende werking. Ook werkt het bacterie- en schimmeldodend.

De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

Het flesje heeft mijn goedkeuring gekregen vanwege de zeer goede afsluiting. Het is niet makkelijk open te krijgen voor kinderhandjes, iets wat ik als zeer prettig gevoel ervaar.

De druppels komen ook fijn uit het doseer dopje en je knoeit er niet mee, top!

[tx_heading style=”default” heading_text=”HOE KAN IK TEA TREE GEBRUIKEN?” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Kijk, die vraag zat ook gelijk in mijn hoofd. Want ik was persoonlijk wat verward door het etiket. Ik heb diverse keren op de site moeten kijken of ik wel de juiste Tea Tree gekocht had. Een tip voor het volgende label om er meer aandacht op te vestigen dat dit niet alleen een olie is voor aromatherapie! 

Wat kan het dan nog meer?

Verdamping
Aromalampje: doe 5 à 6 druppels olie in het waterbakje boven het waxinelichtje. Zorg dat er altijd voldoende water in het bakje staat. De geur zal door de ruimte verspreid worden.

In het bad
Badolie: los 10 tot 15 druppels op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het volle bad. Heerlijk om je lichaam en geest te ontspannen en te verkwikken.

Op de huid
Massage-olie: Los 10 tot 15 druppels op in neutrale huid- of massage-olie. Zeer geschikt voor de stimulering van de bloedsomloop.

Stomen
Doe ongeveer 6 tot 12 druppels in een kom heet water. Buig met een handdoek over het hoofd over de damp en inhaleer diep.

De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

Omdat ik het wilde proberen in een waxbrander, heb ik daar water ingedaan en wat druppels Tea Tree olie. Mijn man rook in eerste instatie niks, maar een tijdje later was de geur beter verspreid. Hij vind het vies ruiken, bah… ik zei: ‘zo ruikt nou de natuur’. Want al is het even een raar geurtje, het deed mij wel denken aan een stukje groen. Wel een beetje muffig stukje bos met oud rot hout.

Heeft het dan meerwaarde? Als je het vermengt wel… enkele tips zijn:

 • Aroma: In geurbrander of schaaltje heet water enkele druppels
 • Bad: Een aantal druppels in het badwater
 • Begieting: Enkele druppels in een beker
 • Crème: Voeg wat teatree toe aan je eigen verzorgende crème
 • Haarwater: Meng enkele druppels met alcohol
 • Inhaleren: Doe enkele druppels in een bak heet water
 • Kompressen: Giet wat teatree op een natte doek
 • Massage: Vermeng de teatree met plantaardige olie
 • Mondspoeling: Doe enkele druppels in een glas water. Spoelen, niet inslikken!
 • Lotion: Meng enkele druppels toe aan water of alcohol.
 • Shampoo: Meng enkele druppels met je eigen shampoo (heilzaam voor onder andere roos).

Wil je het kant-en-klaar? Dan heeft Holland & Barrett ook nog een prachtige lijn, waar ik zelf het masker van gekocht heb.

[tx_heading style=”default” heading_text=”TEA TREE MASKER” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

Ik koos dit masker uit, omdat mijn huid wat onzuiver is. Vooral op mijn kin en neus, de vettigste delen van mijn gezicht.

Van de fabrikant:

Het Holland & Barrett Tea Tree Masker is grondig reinigend en een zeer zuiverend masker. Normaliseert de onzuivere huid. In Australië gebruiken de Aboriginals tea tree bladeren al eeuwenlang als er extra intensieve hygiëne nodig is. De intense geur verraadt de krachtige, zuiverende invloed.

De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

De crème voelt stevig en rijk aan. De geur ik ook hier weer intens. Echt, mijn oogjes prikten een traantje weg. Maar goed, ik ben dan ook een gevoelig type!

Het aanbrengen gaat verder prettig, het is goed te verdelen.

De tuinen, holland, barrett, tea, tree, oil, olie, ontsteking, schimmel, etherische, zuiver, review, blog, beauty,

In de loop van tijd droogt het masker op en dat voel je aan je huid, tenminste in mijn geval trok het een beetje. Niet dat ik dat vervelend vond.

Na 20 minuten heb ik het afgespoeld en het voelde goed aan. Mijn huid was niet uitgedroogd, wat ik wel verwacht had. Mijn kin en neus zijn nog wel vet, maar ik denk dat ik daar even een schoonheidsspecialiste naar moet laten kijken, de talg productie is wat overbelast.

Verder een heerlijk, verkoelen en rustgevend (voor mijn huid, want met mijn adhd heb ik nooit rust) masker dat ik ook kan aanbevelen aan jonge dames met een onrustig huidje! Let op, dit mag je maar 1 keer per week gebruiken.

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

De Tea Tree olie is te koop in 3 inhoudsmaten: 10 ml 6,99 | 30 ml 7,99 | 100 ml 34,99

Het Tea Tree masker heeft een inhoud van 75 ml en kost 8,35

Kijk eens online bij Holland & Barrett voor nog meer producten met Tea Trea van De Tuinen/Holland & Barrett, onder andere een Face Wash, voetencrème, dag- & nachtcrème, balsem… etc.

#samenwerking #spon

Dit artikel is gesponsord, het masker heb ik zelf gekocht.

[tx_animate animation=”tada” duration=”5″ delay=”.4″ inline=”no”]Heb jij al ervaring met Tea Tree olie? [/tx_animate]

Like
1
  Yustsome
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Test

  Yustsome
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Test 2

  Joyce Elise
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wauw, wat kun je een hoop met tea tree olie! Zelf gebruik ik het altijd voor mijn puistjes.

Laat een reactie achter!