Dekt haarverf zonder ammonia grijze haren?

Vanaf je 50e ga je nadenken of je uberhaupt nog je haren wilt blijven verven. Echter ik kan mij voorstellen dat je nog niet helemaal toe bent aan een grijze muts om het zo maar ff te zeggen.
En dan ga je ook kijken welke haarverf nu geschikt is om die grijze haren goed te dekken en welke er Ammonia vriendelijk zijn voor huid en haar.

Haarverf zonder Ammonia

Ammonia, wat is dat nou precies? Want waarom zit het in haarverf? Dat is iets wat we ons best mogen afvragen, want het is niet heel erg gezond voor huid en haar. Kijk maar eens als je iets gaat schoonmaken met Ammoniak, de geur en dampen zijn verstikkend.

Wat is het verschil tussen Ammonia en Ammoniak?

Ammoniak is een nette naam voor plas… het zit in je urine! Het belangrijkste verschil tussen ammoniak en ammonium is dat ammoniak een neutrale verbinding is, terwijl ammonium een kation is. Een kation wil zeggen dat het een hogere PH waarde heeft. Lekker duidelijk toch? Maar waarom stoppen ze dan Ammonia in haarverf? Want in principe is het totaal niet nodig. Ze zeggen wel eens dat je jouw haar voor het verven niet moet wassen, want dat pakt beter. Terwijl Ammoniak een schoonmaakmiddel is, dus erg verwarrend hoor.

En daarbij die geur als je jouw haren verft, dit is echt niet nodig, want er zijn echt alternatieven om je haar te verven.

Dekt het ook grijze haren?

Dat was de vraag waar ik zelf mee zit, want af en toe denk ik wel eens, ben ik niet te jong voor grijs haar? En dan wil ik toch weer naar de haarverf grijpen. De laatste tijd merkte ik dat deze die ik gebruikte er snel weer uit was en dus een soort film laagje om mijn haar legde. Dat wilde ik niet meer en vroeg mij af wat dan het probleem kon zijn.

Dat heeft te maken met je haarschubben. Als deze gesloten zijn dan kan de haarverf niet indringen en krijg je dus te maken met een ‘nep’ kleuring. Wat heb je dan nodig om die schubben te openen? Ammonia… maar daar willen we vanaf dus moet er gezocht worden naar een stofje dat dezelfde eigenschap heeft en dan kom ik uit op mono-ethanolamine. Dit opent ook de haarschubben maar op een veel mildere manier.

Voordeel van haarverf zonder Ammonia?

  • Gezondere hoofdhuid
  • Haar breekt niet meer af
  • Glanzender haar
  • Meer souplesse
  • Geschikt voor mensen met een allergie

Met deze wetenschap hoop ik dat jouw keuze voor haarverf zonder Ammonia versterkt is.

Like

Laat een reactie achter!