Dermacol, hydraterende, foundation, minerale, poeder, beauty, makeup, imperial, orchidee, beautysome

Dermacol imperial hydraterende foundation & minerale poeder

Dermacol, ik weet niet of je er ooit over gehoord hebt, maar ik kan je vertellen dat ze beroemd zijn om hun mega dekkende foundation!

Nu was ik niet van plan die te kopen omdat ik bang was dat mijn vochtarme huid er niet geschikt voor zou kunnen zijn.

Wat ik wel vond van Dermacol was een hydraterende foundation. En zonder verder na te denken hup in mijn Notino winkelmandje! Ik zocht nog een poeder om zo af en toe te kunnen gebruiken en zag van hetzelfde merk een minerale variant. Dus we gaan het eens ontdekken!

Waar komt Dermacol vandaan?

Het Tsjechische merk Dermacol ontstond in de Praagse filmstudio‘s toen specialisten op het gebied van de visagie gingen samenwerken met dermatologen van het Instituut voor Medische Cosmetica in Praag. Gezamenlijk creëerden ze make-up Dermacol, niet alleen voor het projectiescherm, maar ook voor dagelijks gebruik om er op je mooist en als een filmster eruit te zien.

Dermacol Make-Up Cover ontstond als een van de eerste make-ups ter wereld en werd al snel een enorme hit die tot in Hollywood doordrong. In de jaren 90 werd het contact met de filmstudio‘s verbroken en ontstond een afzonderlijk en puur Tsjechisch merk dat al generaties lang het schoonheidssymbool is voor vele Tsjechische vrouwen.

Dermacol, hydraterende, foundation, minerale, poeder, beauty, makeup, imperial, orchidee, beautysome

 

Dermacol Imperial | 3,90

De make-up Dermacol Imperial heeft naast het kenmerk dat het jouw huid een egale tint geeft ook nog eens hydraterende eigenschappen. En laat ik daar nou naar op zoek zijn. Vooral nu met het gure weer lijkt het of alles nog ruwer en droger aanvoelt.

Dus toen ik voor de keuze stond om een foundation te zoeken die ook de droge huid er weer mooi glanzend uit kon laten zien en tevens mijn rode adertjes tijdelijk kon wegpoetsen, durfde ik voor de prijs de koop wel aan te gaan.

Kenmerken:

 • hydrateert
 • laat de huid soepel en zacht achter
 • effent de kleurtoon van de huid
 • verheldert de huid

Hoe bracht ik het aan: 
Breng de nude foundation aan op je gezicht met zachte bewegingen. Dep gelijkmatig uit met je makeup spons (vochtig gemaakt) of borstel/brush.

Eindelijk!

Yes! Yes! Yes! Klinkt alsof ik een stukje ‘When Harry met Sally’ doe, maar Uhm… dit is een makeup orgasme!

Dermacol, hydraterende, foundation, minerale, poeder, beauty, makeup, imperial, orchidee, beautysome

In eerste instantie denk je, die is te donker, maar al snel kom je erachter dat het een match made in Heaven is! Engelen zingen in koor, vlinders vladderen om mijn hoofd… kijk die dekking nou!

Dermacol, hydraterende, foundation, minerale, poeder, beauty, makeup, imperial, orchidee, beautysome

Geen photoshop, behalve de collage die ik maakte! Wat een mooie finish, geen plakaat, prachtige glans en ook qua kleur neemt het mijn tint met gemak aan.

Ook mijn pigmentvlekjes zijn foetsie! De dikke blauwe ader is opeens niet meer zo aanwezig! Mag ik hier 10 tubes van? 🙌🏻

Mijn andere favoriet is die van de Makeup Factory, helaas is die bijna op en die bewaar ik tot in de lente! Lees de review hier terug…

Dermacol, hydraterende, foundation, minerale, poeder, beauty, makeup, imperial, orchidee, beautysome

Dermacol Compact Mineral | 5,90

Het minerale poeder van  Dermacol Compact Mineral fixeert perfect de make-up en geeft je huid een fluwelige uitstraling, mocht je toch liever een matterende finish hebben.

Ideaal is het spiegeltje dat aanwezig is en ik moet zeggen dat ik niet weg ben van het sponsje, maar het kan, liever niet. Ik koop binnenkort de dons spons van RT die zag ik recent bij een andere blogster.

Kenmerken:

 • maakt de huid perfect mat
 • bedekt de onvolkomenheden van de huid en effent de tint
 • geeft de illusie van een perfecte huid
 • absorbeert overtollige talg zonder de huid uit te drogen

Hoe te gebruiken:
Breng het poeder aan op die delen waar je het minder mooi vind dat je huid glimt. Dit kan over een foundation, echter ook over een dagcrème. Let op dat het kleurverschil kan geven als je het met een sponsje aanbrengt, beter is een grote poederkwast!

Dermacol, hydraterende, foundation, minerale, poeder, beauty, makeup, imperial, orchidee, beautysome

Ook hier is de kleur goed gekozen! Ik zelf heb liever een poeder niet te donker en tint 02 is meer rozig en geschikt voor mijn kleurtint.

Morgen laat ik de volledige look zien! 

 


Dermacol is ook over de grens succesvol en tegenwoordig vind je het merk terug in meer dan 60 landen ter wereld. De laatste jaren stijgt de populariteit van de verzorgende cosmeticaproducten bij mannen. Voor hen heeft het bedrijf de eerste complete mannenlijn van Dermacol op de markt gebracht.

 

 

Like
  Bianca
  15 Jan 2019
  10:44am

  Dit is zo’n tof merk! Die foundation ga ik op mijn lijstje zetten voor als ik weer een nieuwe bestelling bij Notino ga plaatsen x

  Iris
  15 Jan 2019
  2:34pm

  Mooi resultaat van deze foundation!! Ik heb er veel over gehoord en ben nu ook wel nieuwsgierig geworden. 🙂

  Evelien
  15 Jan 2019
  7:58pm

  Wooow, die foundation is echt supermooi! wat een dekking <3

  bychristiana
  16 Jan 2019
  7:08am

  Ik ben ook altijd bang dat te dekkende foundations geen goede match zijn met mijn vochtarme huid, maar deze hydraterende primer doet blijkbaar wel wat ‘ie belooft. En dan die prijs!

Laat een reactie achter!