Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review

Dr. Massing wimperserum, voor lange wimpers

Dr. Massing wimperserum? Oh, … dus jij gebruikt nog een wimperserum? Na alle negatieve shizzle de laatste tijd in het nieuws?

Wellicht niet de meest ideale tijd om hier nu over te bloggen, maar je moet beseffen dat niet elk product hetzelfde is en ik ben dus op onderzoek gegaan.

Is Dr. Massing wimperserum ook gevaarlijk?

Ik ga er niet omheen draaien en val gelijk met de deur in huis. Ik vind het wel nodig na alle negatieve journalistiek over het wimperserum dat bij het Kruidvat verkocht werd.

Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review 1


Het populaire Superlash Wimperserum van Kruidvat bevat een stof die kan zorgen voor verkleuring van de ogen. Dat bevestigt oogarts Richard Zegers van het Diakonessenhuis in EditieNL.

Het wimperverlengende middel bevat bimatoprost, een bestanddeel dat onder andere wordt gebruikt voor de behandeling van de oogziekte glaucoom. Zegers laat aan NU.nl weten dat jaren geleden is ontdekt dat langere wimpers een bijwerking zijn van bimatoprost. Om die reden wordt het tegenwoordig toegevoegd aan sommige wimperserums.

Bruinere ogen na gebruik van het serum

Volgens Zegers is een andere bijwerking van bimatoprost echter het veranderen van de oogkleur. De stof stimuleert namelijk de aanmaak van bruin pigment. Omdat wimperserums worden gebruikt op de wimperrand, kan het product makkelijk in de ogen komen. Wanneer bimatoprost door het oog wordt opgenomen, bestaat de mogelijkheid dat de iris verkleurt.

Bron: Radar artikel


Er zit dus in het wimperserum van Dr. Massing GEEN bimatoprost. Het serum heeft andere toevoegingen waardoor de wimpers dus groeien en voller worden. Wat het is? Een haargroeimiddel.

Het serum is gebaseerd op natuurlijke verbindingen (Biochanin-A en acetyl tetrapeptide-3) die helpen om het bestaande haar stevig aan de follikels te verankeren en hergroei te stimuleren.

Ik ben nogmaals geen natuurkundige en weet echt niks van al die moeilijke woorden. Maar een verstandig mens leest de bijsluiter toch? En als de ingrediënten jou angst aanjagen, dan is er nog altijd Google om te checken.

Ik heb zelf een paar ingrediënten door de zoekmachine gegooid en kon niks verontrustends vinden, althans niet in mijn bevindingen. Als jij iets vind wat toch aangekaart moet worden, dan hoor ik het graag.

Wat ik wel vond is een hulpmiddel tegen droge ogen. Het zelfde wat is toegevoegd in oogdruppels. Echter zag ik bij Dextran dat het een medicatie is, wat eigenlijk alleen op recept verkrijgbaar is. Hierbij moet ik als kanttekening zetten dat je niet weet hoeveel er in zit en dus daarom wellicht vrij verkocht mag worden.

Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review

Wat schrijft Dr. Massing?

Slechts eenmaal daags, bij voorkeur ‘s avonds, brengt u de vloeistof aan op de wimperrand en/of de wenkbrauwen aan. De hoeveelheid vloeistof op het kwastje is voldoende voor beide wimperranden. U hoeft het kwastje niet nogmaals te bevochtigen. Wacht totdat de vloeistof volledig is opgenomen/droog is. Niet in de ogen wrijven. Voor gebruik de ogen reinigen met een milde zeep. DR.MASSING LongLashes alleen op droge huid aanbrengen.

Meer informatie… lees verder!

Houdt u er rekening mee dat resultaten per persoon kunnen verschillen.

[tx_heading style=”default” heading_text=”REVIEW DR. MASSING WIMPERSERUM” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Mijn eigen ervaring!

Mijn wimpers mochten wel wat voller worden, aangezien ik niet tegen wimperlijm kan is dit een uitkomst. Dus kreeg ik dit serum toegestuurd na een reactie van mij en de vraag of ik het dan ook wilde testen. Natuurlijk geen probleem. Echter eerst op vakantie!

Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review 2

Na de vakantie vergat ik het bijna… hahaha, maar gelukkig moest ik weer eens nodig opruimen en zag ik het doosje liggen… ‘oh jaaah’! Typische Sonja actie, dus mocht je het ooit afvragen!

Ruim een maand geleden ben ik begonnen en ik begon na 2 weken toch al verschil te zien. Mijn wimpers werden in ieder geval wel dikker. Langer nog niet, maar mijn wachten werd goed beloond!

Het aanbrengen

Het wimperserum van Dr. Massing is super easy aan te brengen. Met het puntje, dat lijkt op een eyeliner, zet je een streep bovenop je ooglid aan de wimperrand. Dus niet er onder, want dan heb je een probleem. Je kunt ook de onderste wimperhaartjes aanstrepen, maar dat heb ik niet gedaan.

Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review 5

Trouwens, als je gaten in je wenkbrauwen hebt, dus stagnerende haargroei, dan kun je op is plek ook wat serum aanbrengen, ik zou niet de hele wenkbrauw doen, want je wilt er ook niet zo bij gaan lopen!

Just Kidding… 😂

 

Het resultaat

Tadaaaah… Na 5/6 weken is dit het resultaat. En kijk, mijn ogen zijn nog steeds mooi blauw! En ik heb geen last gehad van irritaties. Ook niet als ik makeup droeg. Dus mijn ervaring is alleen maar positief.

Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review 6

Het verschil is voor mij echt groot. De wimpers zijn voller, langer en het lijkt wel iets donkerder, maar daar durf ik niet mij 100% voor te geven. Kan ook nog een residu aan mascara opzitten (ondanks het reinigen).

Het beste effect heb ik toch wel als ik mascara opgedaan heb en een ooglook! Wauw! Zijn dat mijn wimpers?

Wimper, groeien, serum, lange, mooie, veilig, schadelijk, Dr. Massing, gerenomeerd, beauty, product, beautysome.nl, blog, review 7

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Dr. Massing wimperserum is te koop bij diverse online winkels zoals John Beerens waar het te koop is voor rond de 45/49 euro.

Het serum is 24 maanden houdbaar! En de inhoud voldoende om 3 maanden te gebruiken.

Like
  Sonja van de Sande
  12 Sep 2018
  5:11pm

  Test

  Midly
  1 Feb 2020
  10:55am

  Mag je dit ook gebruiken als je zwanger bent?

Laat een reactie achter!