Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-Intro-promo-review

Dr. PawPaw Original balm | review

Ik had er nog nooit van gehoord, dr. PawPaw. En toen ik het tijdens mijn online shoppen tegenkwam bij de Douglas, werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Een balm die voor diverse doelen inzetbaar is? Dat wil ik testen en zo besloot ik deze met mijn waardebonnen aan te schaffen.

In 2011 starten Johnny & Pauline Paterson met het idee om de eerste UK’s PawPaw balm te lanceren. In 2013 is het dan eindelijk zover en komt de eerste Dr. PawPaw op de consumentenmarkt.
In 2014 brengen ze nog twee andere varianten uit: de tinted Peach pink en Ultimate Red, deze hebben een tintje in de balm.In 2015 ontvangen ze een award bij de beauty awards als Highly Commended.

Columbus | Larry Hamill Photography

Columbus | Larry Hamill Photography

Wat is PawPaw?

Pawpaw is ook bekend als prairiebanaan, poor man’s banana en Indiana banana. De naam is waarschijnlijk afkomstig van het Spaanse “papaya” (papaja).
De vrucht heeft een rijke voedingswaarde met een hoog gehalte aan antioxidanten, vitamine A en C en verschillende essentiële mineralen.
In de kruidengeneeskunde wordt “triloba” (andere naam voor PawPaw) gebruikt als een remedie tegen rode huiduitslag.

Dr. PawPaw original balm

Ik koos zelf de original balm uit, omdat ik geen zin had in een tintje in de crème, leuk voor de lippen, maar ik zag mijzelf niet een rood waasje aanbrengen op mijn ellebogen of puntjes van mijn haar. Als je dat liever hebt kun je dus kiezen uit de andere varianten.

Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-Intro

Met natuurlijk gefermenteerde PawPaw! Ik moest nu dan ook wel even opzoeken wat fermenteren is, ik ken het woord wel en ook het proces, maar wist even niet hoe ik dit in mijn eigen woorden moest uitleggen en heb de hulp ingeschakeld met Google en kwam op de site van Jesse van der Velden.

Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, worden gebruikt om een voedingsmiddel te maken. Door warmte en vocht gaan de micro-organismen groeien, waarbij ze enzymen aanmaken die bepaalde voedingsstoffen (zoals koolhydraten en eiwitten) afbreken en de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product veranderen. Bij sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld Franse kaas, vindt fermentatie spontaan plaats, maar bij andere producten, zoals yoghurt, zuurkool en kefir, worden de micro-organismen bewust toegevoegd zodat fermentatie plaats gaat vinden. Eigenlijk kun je vrijwel alle soorten voeding fermenteren, maar tot de bekendste behoren zuivel, bonen, granen en groenten.

Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-1

Het is een handzame tube die altijd wel in je handtas past. Want dit wil je vanaf nu gewoon niet meer missen. Het is zo multi-functioneel in gebruik. Voor droge puntjes in je haren tot het even verzorgen van die droge plekken op je lichaam. En als lipbalm echt een aanwinst, omdat het niet plakt, bijna niet glimt en heel natuurlijk overkomt. Pluspunt, je hebt er echt heel weinig van nodig.

[ezcol_1half]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-3[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-4[/ezcol_1half_end]

Ik ben erg tevreden over de balm. Het is niet vettig en toch ook weer voedend. Bij mij trekt het goed in. Het heeft iets weg van vaseline (Petrolatum), maar veel minder ‘vettig’.
Erg blij ben ik te lezen dat het geen parfum bevat en niet getest is op dieren!
Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-2

Omdat ik een fruit allergie heb, was ik even bang dat ik hier toch een reactie op zou geven. Echter dat bleef weg. Pfiew! Mijn allergie gaat vooral om ‘vers’ fruit en dit is verwerkt dus dan is het stofje waarop ik reageer weg door verhitting.

Mijn huid is er blij mee. Mijn lippen zijn getest, mijn voetzolen en mijn nagelriemen hebben een Dr. PawPaw treatment ondergaan.

[ezcol_1half]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-5[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Dokter-Paw-Paw-original-balm-yustsome-6[/ezcol_1half_end]

Bij mijn voeten, merkte ik hoe droog mijn huid daar is, de crème werd goed opgenomen en trok mega snel in. Het is wel zo dat dit niet na 1 keer een magisch resultaat geeft, hier zul je toch nog wat keertjes voor moeten smeren. Ook mijn nagelriemen werden zachter. Dit is vooral aan te raden om voor het slapen gaan te gebruiken. Als ik het overdag gebruik, merk ik dat ik vaak al weer mijn handen was en dat is toch zonde.


Dr. PawPaw original Balm is te koop bij Douglas (online only) en kost 8,95.


Ben jij al bekend met Dr. PawPaw?

Handtekening

Like
  Jolanda
  22 Jul 2016
  6:36am

  Leuke tube! Ik kende het merk nog niet. Hij lijkt wel erg vet op de foto, maar des te fijner dat het toch goed intrekt.

  Annette
  22 Jul 2016
  7:23am

  Dit tubetje wil ik ook zeker nog eens gaan proberen. Lijkt me fijn.

  Babs
  22 Jul 2016
  8:36am

  Handig, zo een alleskunner! Ik ken dit merk ook niet…;)

  Yvonne
  22 Jul 2016
  9:02am

  Klinkt bijna als een wondermiddel. ik ga zeker eens kijken bedankt voor de tip.

  Astrid
  22 Jul 2016
  9:33am

  Dit product kende ik nog niet! Lijkt me fijn voor je lippen.

  Esmeralda
  22 Jul 2016
  11:46am

  Ik denk dat ik deze binnenkort ook maar ga kopen. Mijn handen kunnen dat wel gebruiken.

  Wendy
  22 Jul 2016
  3:17pm

  Klinkt goed Sonja..en mega functioneel! Daar hou ik van!

  Hilde
  22 Jul 2016
  3:45pm

  Ken het niet! Als mijn lemony flutter op is, ga ik het ook eens testen.

  chucky1012
  24 Jul 2016
  9:06am

  Klinkt geweldig!
  Ik ga eens een kijkje nemen waar het verkocht wordt…..

  Roxanne
  24 Jul 2016
  1:51pm

  Scheelt weer plek in je handtas, zo’n multifunctioneel product!

Laat een reactie achter!