SIMILASAN, oogdruppels, hooikoorts,computer, jeukende ogen, jeuk, branden, kriebelen, droog, oog, gezwollen, help, hulp, beautysome

Droge, branderige en jeukende ogen | oogdruppels

De tijd van hooikoorts is aangebroken en veel mensen hebben nu extra last van hun ogen! Ik hoor regelmatig klachten over droge, branderige en jeukende ogen! Zelf heb ik recent oogdruppels ontdekt die eindelijk wel wat doen tegen deze kwaaltjes.

Jeukende ogen

De oorzaak van jeukende ogen zijn divers, zo heeft de een het van haar contactlenzen en de ander van hooikoorts, echter ook van cosmetica en computers (lang staren) kan men jeukende ogen krijgen.

Droge ogen ontstaan als je lichaam niet genoeg vocht kan produceren naar de ogen, hierdoor gaan ze jeuken, soms is het erger en kun je een ooglidontsteking hebben, hiervoor moet je altijd contact opnemen met je huisarts. Een ooglidontsteking herken je aan korrelige oogleden, opgezwollen en rood.

Hooikoorts

Bij mijzelf is al heel vroeg hooikoorts geconstateerd, ik was 4 jaar oud. Vaak gecombineerd met allergie voor andere zaken. Sommige mensen ontwikkelen pas op latere leeftijd hooikoorts, hoe dat komt weten artsen nog steeds niet, echter er is voor enkele mensen ook goed nieuws dat je er overheen kunt groeien!

Helaas pindakaas voor mij gaat deze vlieger niet op, in mijn bloed zijn 90% allergenen ontdekt (Radboud Nijmegen) wat betekend dat ik nooit er vanaf kom, zelf meer kan ontwikkelen. Ik prijs mij gelukkig dat het nu nog goed te handelen, alhoewel nu in maart ik liever niet bestond.

Wat helpt?

Het goedkoopste middeltje is spoelen met afgekookt water, let op eerst af laten koelen! Dit is prettig om je ogen te zuiveren.

Daarnaast helpen ook tabletjes al Loratidine, bij Hema, Kruidvat, Etos, Trekpleister te koop… huismerk is voor mij voldoende. Ik kreeg vroeger medicatie van mijn huisarts, op een gegeven moment werkte er niks meer, Loratidine is het enige wat nog iets doet.

SIMILASAN, oogdruppels, hooikoorts,computer, jeukende ogen, jeuk, branden, kriebelen, droog, oog, gezwollen, help, hulp, beautysome

En als laatste, mijn recente ontdekking die ik wil delen zijn oogdruppels van het merk SIMILASAN. Het klinkt in eerste instantie of Tita Tovenaar een spreuk over je loslaat, maar vertrouw mij ik ben niet in een of andere Gnorfel veranderd!

Omdat de seizoenen tegenwoordig van de leg zijn is het niet raar als jij al in december last had van jeukende ogen, ik wel… het lijkt vaak het hele jaar door te kriebelen.

SIMILASAN

Gelukkig is SIMILASAN ook voor mij de reddende engel geweest na mijn PlexR behandeling! Naast de hooikoorts druppels hebben ze ook druppels voor computer ogen, dus brandende ogen die ook weer gaan jeuken.

Ogen die branden na cosmetische PlexR behandeling, SIMILASAN kan verlichting geven!

Ik schreef al dat mijn ogen deden branden, alsof het zo moest zijn bedacht ik mij dat ik nog druppels had. Wat een verlichting en daarbij zeer verkoelend. De jeuk is vreselijk als je door je korstjes niet mag krabben.

SIMILASAN, oogdruppels, hooikoorts,computer, jeukende ogen, jeuk, branden, kriebelen, droog, oog, gezwollen, help, hulp, beautysome

En alsof dat nog niet genoeg was, ging de zon schijnen, werd het droger en hoera voor de pollen die nu vrij spel hadden. Daar gebruikte ik de Hooikoorts variant voor, deze bevat een extra stofje dat halicacabum heet, op zijn Nederlands Blaasjes Wingerd.

Cardiospermum halicacabum heeft een ontstekingsremmende en jeuk- en pijnstillende werking en wordt in de homeopathie in verdunde vorm gebruikt bij de behandeling van allergische reacties als eczeem en zonneblaasjes.

Het gebruik

Ik druppelde per oog telkens 2 druppels, dit herhaalde ik om de 2 uur, daar mijn allergie en de PlexR zorgde voor dubbele irritatie. In de nacht sliep ik met een gekoeld washandje.

SIMILASAN, oogdruppels, hooikoorts,computer, jeukende ogen, jeuk, branden, kriebelen, droog, oog, gezwollen, help, hulp, beautysome

Het brengt super makkelijk aan met het pipet dopje, druppelaar,… nou je weet wat ik bedoel! Ook een prettig idee is dat het Zwitserse kwaliteit is. De oogdruppels, oogsprays en oogdoekjes van Similasan zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Op hun website leggen ze dat ook netjes uit.

Tevens kun je naast informatie over  hooikoorts oogdruppels ook nog een pollenkalender op die pagina raadplegen, wat ik zelf erg prettig vindt om jeukende ogen te voorkomen.

Al met al kan ik zeggen dat SIMILASAN oogdruppels echt doen wat ze doen moeten en scoren hoog in mijn lijstje.

SIMILASAN, oogdruppels, hooikoorts,computer, jeukende ogen, jeuk, branden, kriebelen, droog, oog, gezwollen, help, hulp, beautysome

Houdbaarheid

Omdat je te maken hebt met een natuurlijk product is de houdbaarheid beperkt tot 3 maanden.

Verkrijgbaarheid

De meeste drogisten verkopen SIMILASAN producten, echter wil je zeker ervan zijn dat je het snel hebt dan adviseer ik de eigen SIMILASAN webshop te raadplegen!

Hooikoorts druppels 10,80

SIMILASAN, oogdruppels, hooikoorts,computer, jeukende ogen, jeuk, branden, kriebelen, droog, oog, gezwollen, help, hulp, beautysome

Ik bedank SIMILASAN voor het beschikbaar stellen van 2 review exemplaren.

Similasan

Like
  Diana
  15 Mar 2019
  8:27am

  Wat lijken mij deze fijn. Tja het zit in de familie.

  Bianca
  18 Mar 2019
  10:38am

  Dit ga ik onthouden voor mijn vriend, hij heeft altijd erg last van zijn ogen ivm hooikoorts x

Laat een reactie achter!