Marcel-green-soap-clean-your-home-review-natural-biologish-yustsome-poetsen-schoonmaken-promo

Een fris huis op de ‘groene’ toer!

Ik heb weer een leuke schoonmaak tip voor jou. Zoals jullie weten ben ik mij er van bewust dat in schoonmaakmiddelen behoorlijk veel troep zit. En ik de aarde voor mijn kinderen en kleinkinderen ook nog een beetje leefbaar wil achterlaten.
Daarom poets ik tegenwoordig met middelen die in mijn ogen ‘groen genoeg’ zijn om mijn steentje bij te dragen.
Vandaag in de spotlight? Marcel’s Greensoap!

Marcel-green-soap-clean-your-home-review-natural-biologish-yustsome-poetsen-schoonmaken-1

 

Recent was ik met mijn moeder naar het Linda Festival (in opdracht) en was er binnen een Linda Market. Daar werden allemaal leuke dingetjes verkocht, van sieraden tot beauty producten en van chocolade tot jawel poetsmiddelen!

Een naam die je op elke toilet tegenkwam was die van Marcel’s Greensoap,… hij had er voor gezorgd dat we allemaal onze poezelige handjes konden wassen met zijn natuurlijke handzeep. En die was heerlijk!

Dus toen mijn moeder en ik het standje van Marcel’s Greensoap spotte liepen we er gelijk naar toe om eens de producten van het merk dat steeds meer bekendheid krijgt in Nederland te gaan ontdekken!

De vriendin van Marcel stond ons even te woord en we maakte een babbeltje en daar was opeens de ‘baas’ zelf. Ik vertelde dat ik ook blogger was en dat ik daardoor de naam kende. Ik mocht wel een mail sturen, dan stuurde hij mij producten toe… Nee zei ik, ik koop gewoon wat, want weet je ik weet dat u ook een boterham moet verdienen!
Ik kreeg allemaal lekkere producten te zien met dito geurtjes en ik koost zelf twee allesreinigers uit en mijn moeder een handzeep en allesreiniger. En mama betaalde… hahahaha!

[ezcol_1half]

Allesreiniger Spray Basilicum & Vetiver gras

Het frisse en kruidige van basilicum gecombineerd met de aardse geur van vetiver gras. Volgens de Italianen geeft basilicum je vertrouwen en energie (Aha! Dus daarom houden ze nooit hun mond).

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]


[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Allesreiniger Spray Sandelhout & Kardemom

Sandelhout is een veelgebruikt ingrediënt in parfums, en geliefd bij tree-huggers zoals Marcel. De aardse, houtige noot vormt een goede basis voor inspirerende geurcomposities. Het oriëntaalse zoet-kruidige aroma van kardemom sluit hier mooi bij aan.

[/ezcol_1half_end]


Mocht je die onbedwingbare drang tot poetsen voelen (en de behoefte om de heerlijke geurervaring van Basilicum & Vetiver gras te beleven), maar zit je een beetje krap in je tijd: pak snel de Allesreiniger spray en maak er een lekkere tussendoor schoonmaakbeurt van. Terwijl je dat doet kan je je alvast verheugen op die grote beurt, later in de week.

 

Duurzaam

En zoals alle producten van Marcel’s Green Soap, bevat onze Allesreiniger Spray geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. 100% natuurlijk, 99% biologisch afbreekbaar.

Poets wonderwoman Sonja

Ik moet zeggen dat ik een ruime ervaring met poetsen heb… van iemand die niks kon tot wonderwoman in de vlekken! Ik zeg altijd dat het oog niks ziet als de neus het maar dan ruikt. En dan bedoel ik de man waar je je huis toch ook heerlijk fris voor poetst, nou nooit dat opmerkt en denkt dat je de hele dag op je luie reet gezeten hebt.
Nou met dank aan Marcel kreeg ik van de week zowaar een ‘wat ruikt het lekker’ opmerking! Dat is alvast iets, toch?

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

De badkamer test

Gebruikt: Spray Basilicum & Vetiver gras

Zeepresten, vet en kalkaanslag zijn in de badkamer toch wel de meest voorkomende vervuilers. Ik wil graag dat het er blinkend schoon uitziet. Nu is dat met mannen in huis niet altijd even makkelijk. Echter ik heb het opgelost door ze verplicht met een wisser de muren na elke douchebeurt af te doen.
Ook de vloer moet met een trekker even weer droog gemaakt worden. Zo hou je nog enigszins grip op kalk.

Zeepresten en vet ja dat komt toch ook wel als klevend goedje op je muren te zitten en dat is wel belangrijk om te verwijderen.
Het fijne van de spray flacons is dat je zowel een krachtige straal kunt doseren of, wat ik zelf handig vind, een schuimende substantie. Dit door middel van het kleine klepje aan de voorkant.
Ik laat het schuim dan even intrekken en spoel het af met warm water. Daarna pak ik mijn trekker (of Karcher) en haal het overtollige water weg. Even nadrogen met een droog doekje (her en der toch nodig) en klaar is mijn badkamer muur.

Marcel-green-soap-clean-your-home-review-natural-biologish-yustsome-poetsen-schoonmaken-7a

Meubel test:

Gebruikt: Sandelhout & Kardemom

Om mijn meubels te reinigen gebruikte ik ook een fles allesreiniger met de heerlijke geur die past bij houten meubels. Ik sprayde het op een doek, dus niet direct op mijn meubels en wreef zo het vuil af. Op mijn vensterbank die gemaakt is van kunststof liet het een streep/waas achter en die heb ik toch nog daarna met een nattere doek afgedaan. Ik denk dat het ook in combinatie met water beter werkt dan als een meubelspray. Dus hier even op letten.

Het ruikt daarna heerlijk in huis, niet overdreven, maar precies goed. Zodat het mijn man wel opviel! Hahaha!


Samenvatting: Een hele goede ‘groene’ vervanging van de huidige allesreinigers. Maakt zowel vieze badkamers als je huiskamer in een mum van tijd schoon. Voor de keuken ga ik nog zeker een andere geur aanschaffen, ik zit te denken aan Allesreiniger Spray Patchouli & Cranberry die overigens ook te verkrijgen is in 750 ml flessen a 3,49.


Heb jij al eens GROEN gepoetst?
En nu wil ik ook nog op de groene wasmiddel toer… tips zijn welkom!

Like
  Joyce
  22 Jun 2017
  3:11am

  Klinkt veelbelovend! Kende dit merk eerlijk gezegd nog niet!

  chucky1012
  22 Jun 2017
  5:05am

  Wat fijn dat er zulke goede schoonmaakproducten zijn.
  Hier ben ik niet bekend mee.

  Jolanda
  22 Jun 2017
  5:56am

  Klinkt goed!! Haha mijn man zegt dat ook over mij hoor. Ik ben thuismam en tja…dan wordt er toch best veel van je verwacht. Ik heb nu een bordje in de keuken staan met de tekst: ‘Good moms have sticky floors, dirty ovens & happy kids’ ??

   YuStSoMe
   22 Jun 2017
   6:19am

   Oooh dat is een goede! Ga ook eens opzoek naar een quote!

  Bianca
  23 Jun 2017
  7:36am

  Ik heb echt zo’n hekel aan het huishouden, maar tsja het hoort erbij. Heb al veel goeds gelezen over dit merk, dat ik het toch ook eens zelf ga proberen x

Laat een reactie achter!