Konijn, hond, poes, gallagher, bescherming, dieren, omheining, advertorial, hekwerk, afweer, ontsnappen, koeien, paard, schaap

Een hond, poes of konijn?

Ik ben gek op dieren, alleen het vervelende is dat ik geen honden of katten in huis kan nemen. Nu had ik recent een logeerhond en ondanks dat ik de nodige niesbuien had, had ik zoveel plezier hierin dat ik steeds vaker denk aan een maatje om te knuffelen.

Maar Sonja je hebt Eddy toch? Ja…. dat klopt! Hij is ook heel knuffelbaar, maar overdag werken.

Home Alone

Ik zit overdag vaak alleen thuis, nou ja alleen… er woont hier nog 1 (bonus)zoon in huis en mijn eigen zoon is heel vaak ook hier op bezoek. Maar ja dat zijn jongens he? Die zitten veel op hun kamer te gamen. Nu komt mijn zoon gelukkig af en toe naar beneden voor een kopje koffie en gaan we samen boodschappen doen. Op zich moet ik niet zo zeuren… 🙂

Konijn

De laatste tijd denk ik aan een konijn, gezellig huppend achterom in de tuin. Maar ja we hebben geen gras, gelukkig wel een tuin die bijna hermetisch is afgesloten.
En toen vroeg ik mij af of je nu ook je eigen tuin kunt beveiligen tegen het ontsnappen van je knuffelbare familie?
Er ging een hele wereld voor mij open… de Gallagher wereld wel te verstaan.

hond, veilig, tuin, omheining, gallagher, advertorial, poes, konijn, lama, koeien, varken, schaap, beesten, huisdieren
Photo by Justin Veenema on Unsplash


Veiligheid in je tuin

Ik wilde vooral eens kijken naar wat kun je zelf aan veiligheid in je tuin kunt bieden voor je huisdier.
Een poort, een hek… allemaal heel goed te realiseren (als je man thuis is van zijn werk of in het weekend) met een paar klushanden.
Wellicht ben je al heel tevreden over je tuin, maar mis je net dat beetje extra. Er zijn dus diverse kits te koop die je huisdier niet laten ontsnappen zoals een honden omheining.

Ongewenste huisdieren

Die heb je er natuurlijk ook bij. Zo merken wij de laatste tijd dat de Steenmarter weer aan het huishouden is en er heeft al 1 buurman de kabels van zijn auto moeten vervangen!
Steenmarters kruipen graag onder je dak… Steenmarters verjagen is dan de beste oplossing. Want voor je het weet hebben ze alles kapot geknaagd.

Naast Steenmarters hoor ik vaak van mensen dat ze ook last hebben van de kat van de buren of het onderpoepen van de schutting in je tuin door duiven.
Ik moet zeggen dat ik daar wat minder ‘last’ van heb maar kan het mij wel voorstellen.
Ik zelf ben meer het type dat brood strooit voor de vogels en als er een egel in de tuin is die ook ga verwennen met wat lekkers op een schoteltje.

Lees hier het artikel

Komt dat konijntje er nu?

Doordat ik mij nu even ingelezen heb over de veiligheid van je tuin en huisdieren (trouwens als je een wei hebt met Alpaca’s nodig mij dan even uit, die zijn ook zo cute) heb ik besloten om Eddy een keer heel lief aan te kijken en of er een Fluffy konijn mag komen hupsen in onze tuin. Tot die tijd ga ik mij ook even verdiepen in een goudvis!

Like
1

Laat een reactie achter!