Tuinposter-maken-tips-tuinposteropmaat-review-yustsome-help-goedkoop-aanbieding-cadeau-tuin-4

Een tuinposter op maat

Soms heb je je tuin helemaal op orde en dan bemerk je dat je nog iets mist of dat er een plek in je tuin niet zo fraai is. Een oplossing die wij daarvoor bedacht hebben is een tuinposter op maat te laten maken. Zo is onze muur een beetje omgetoverd naar Toscane.

Tuinposter kiezen

Het besluit om dan te kiezen voor een tuinposter is al stap 1, maar welke foto ga je daar dan voor uitzoeken?
Dat is vaak nog een hele klus, want je wilt het liefst alles laten afdrukken. Echter ik heb hier wel een paar tips voor jou.

  • Kies voor een foto zonder mensen
  • Zorg ervoor dat je foto een hoge resolutie heeft en niet het formaat postzegel
  • Meet vooraf welke maat er nodig is
  • Kijk of de foto ook in je tuin past

Meten is weten

Zoals ik al in mijn tip aangaf is meten weten en dat is belangrijk voor hoe je jouw poster op wilt hangen. Je kunt kiezen om je poster op een schutting te nieten, maar mooier en beter i.v.m. met weersomstandigheden is te kiezen voor ringen.

Wil je de tuinposter laten lopen van muur tot muur of kies je liever voor een optisch ruimere look door nog wat ruimte aan de zijkanten over te laten. Persoonlijk vindt ik dat mooier.

Hoe weet je of jouw formaat foto geschikt is?

Nog belangrijker is de resolutie, zoals ze dat in druk termen noemen, het aantal pixels dat jouw foto heeft.
Een foto genomen met een mobiele telefoon, zeker nu we steeds betere kwaliteit kunnen maken met deze vernuftige mini fototoestellen, kan uitstekend zijn. Echter, dan moet je wel de instellingen goed hebben staan.

Juiste instellingen

Als ik op vakantie ga zet ik mijn instellingen zo dat ik zeker weet dat elke foto van een goede kwaliteit is. De meeste telefoons geven dat al zelf aan, maar ik benoem het toch maar even dat je daar bewust van bent als je vakantie kiekjes maakt.

Hieronder laat ik jou de verschillen zien in 4 opname methodes.
Heb je zelf geen Photoshop, dan kun je vaak met de rechtermuisknop op je laptop veel informatie halen met EIGENSCHAPPEN!

Tuinposter, maken, tips, tuinposteropmaat, review, yustsome, help, goedkoop, aanbieding, cadeau, tuin, 3

Uit bovenstaande meting weet ik nu dat stand 1 en 4 voor mij de grootste aantal pixels oplevert. Dit is voor een tuinposter zeer belangrijk, want je gaat de foto opblazen!
Hoe lager het aantal pixels, des te meer RUIS je krijgt op je tuinposter. De scherpte gaat er als je dan dichtbij staat helemaal vanaf.

Gelukkig had mijn man zijn telefoon op de hoogst mogelijke resolutie staan en konden wij gebruik maken van een foto die hij genomen had van het Toscaanse landschap.

Informatie bij foto 1
Informatie bij foto 2
Informatie bij foto 3
Informatie bij foto 4

Het bestelproces

Als je eenmaal zeker bent van je zaak en weet dat je foto de juiste pixels/resolutie heeft dan kan het bestellen beginnen. Onze keus is dan ook wederom gevallen op tuinposteropmaat.nl waar ik al eens eerder voor mijn oude tuin een poster besteld had.

Er zijn diverse standaard maten, echter wij wilden graag een eigen maat en gingen kijken wat er mogelijk was.

Hiervoor klik je onderaan op KIES EEN EIGEN FORMAAT. Helaas zijn er wel beperkingen, niet alles is mogelijk, maar we kwamen echter heel dicht in de buurt van onze wens.

TIP

Kijk ook even of er een actie is en vergeet niet die code bij het afrekenen in te vullen!!!
Tuinposter, maken, tips, tuinposteropmaat, review, yustsome, help, goedkoop, aanbieding, cadeau, tuin, 3
De foto is geupload en nu kijken of hij ook past in onze gewenste maat!

Hoe kun je jouw tuinposter ophangen? Daar zijn diverse mogelijkheden voor:

  • Los doek
  • Tunnel
  • Ringen
  • Houten frame

Uit deze 4 mogelijkheden kun je kiezen. Het houten frame leek ons ook erg mooi, echter mijn man koos liever voor ringen, dus klikten wij dat aan.

Een andere TIP die ik nog kan meegeven is om je canvas voor de zekerheid door het productieteam na te laten kijken… klik dit ook echt even aan!


Het resultaat

Dan is het even geduldig wachten op de dag tot je tuinposter binnenkomt. En kan het uitpakken beginnen.
Oh, ik kreeg tussendoor nog een mail van de productie afdeling dat onze tuinposter goedgekeurd was, dus dat gaf bij het uitpakken als een stuk minder stress!

De kwaliteit is superieur… het doek van stevig, plastic materiaal en met 4 ringen.
Nu waren wij vergeten om er speciale schroeven voor te kopen, maar gelukkig zijn we creatief en vonden we een oplossing door zelf ringen te maken, zodat de schroef stevig vastzat en niet door het gat piept!

En zo werd onze saaie muur onder de veranda opeens een vakantie waardig plaatje.
Deze foto is genomen in Toscane, om de hoek waar mijn nichtje haar Bed & Breakfast had. Daar is ze mee gestopt en nu werkt ze als Makelaar in Siena Italiƫ.

Tuinposter, maken, tips, tuinposteropmaat, review, yustsome, help, goedkoop, aanbieding, cadeau, tuin, 3
Tuinposter, maken, tips, tuinposteropmaat, review, yustsome, help, goedkoop, aanbieding, cadeau, tuin, 4

Deze tuinposter is gesponsord!

Like

Laat een reactie achter!