Utsukusy, schoonheid, rijst, ritueel, Japans, gezicht, verzorging, verfrissend, scrub, beauty, blog, blogger, yustsome, sample

Een weldaad voor alle huidjes

Een tijd geleden alweer, koos ik met een waardebon die ik won via de Facebook pagina bij Utsukusy Schoonheid, een Japans Rijst Ritueel potje uit. Op de een of andere manier was deze foetsie geraakt en tijdens het opruimen van mijn blogkamer kwam het potje weer tevoorschijn! Ik kon opgelucht adem halen, want ik baalde hier wel van.

Afgelopen weekend was het Carnaval en ik merkte dat mijn huid na 2 schminck beurten even van slag was. Droog, schilferig en voelde niet fijn. Ik liep naar mijn blogkamer en daar greep ik meteen naar dit potje… jij bent aan de beurt voor een grondige test.

Utsukusy, schoonheid, rijst, ritueel, Japans, gezicht, verzorging, verfrissend, scrub, beauty, blog, blogger, yustsome, sample

[tx_heading style=”default” heading_text=”Japans Rijst Ritueel” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Rijstritueel engergizing Hito

Gun jezelf een rijstritueel waarmee de Japanse vrouwen zichzelf ook verwennen. Voor hen staat het voor ‘nieuw begin’ of ‘vruchtbaarheid’.
Neem een mooi schaaltje en vul dat met wat rijst scrub en een beetje lauw water. Breng het liefdevol aan op je gezicht of lichaam en masseer het met ronddraaiende bewegingen. Laat het daarna een beetje opdrogen.

Tip van mijzelf is om een verhouding van 1:1 aan te houden. De eerste keer had ik te veel water. Ook mag het water wat warmer zijn zodat het kan oplossen.

De scrub is ook geschikt voor gevoelige huidjes.

Utsukusy, schoonheid, rijst, ritueel, Japans, gezicht, verzorging, verfrissend, scrub, beauty, blog, blogger, yustsome, sample

Vul een kompres bak met lauwwarm water en eventueel wat Onsen de Dogo of je favoriete hydrolaat en was je gezicht schoon met behulp van een lekker zacht gastendoekje.

Heb je dit niet in huis (zoals mijzelf) is een zacht doekje, zoals die van de Action, super prettig in gebruik. Je verwijderd zo een heleboel vuil van je gezicht en ik verbaasde mij erover dat ik mijn poriën nu echt schoon had, want zag ik daar nog make-up resten? Terwijl ik dacht dat mijn huid zuiver was?

Doordat het product opdroogt, zuigt het als het ware diep in je opperhuid en maakt, mede door de verfijnde scrubdeeltjes, je huid zuiver.

Utsukusy, schoonheid, rijst, ritueel, Japans, gezicht, verzorging, verfrissend, scrub, beauty, blog, blogger, yustsome, sample

Neem een tweede schaaltje en vul dat met een eetlepel basisolie en vier druppels van de essentiële olie die je hebt uitgekozen. Meng het en masseer het rustig en aandachtig op je gezicht of op je lichaam, totdat het ingetrokken is. Geniet van de aanraking en je verwenmoment. De olie kan blijven zitten, want het is tevens je huidverzorging van die dag of nacht.

Dit laatste lijkt mij erg fijn, echter ik had dit niet in huis en heb het serum gebruikt dat ik van Utsukusy heb. LEES HIER >

Utsukusy, schoonheid, rijst, ritueel, Japans, gezicht, verzorging, verfrissend, scrub, beauty, blog, blogger, yustsome, sample

 

[tx_heading style=”default” heading_text=”Mijn mening” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Het product is superhandig in gebruik, ik herkende het wel al van andere soort maskers die ik gebruikt heb in poedervorm. Ik denk dat ik de volgende keer wel een gezichtsolie pak ipv het serum, omdat ik een trekkerig gevoel bleef houden en een branderig gevoel op mijn wangen.

Utsukusy raad dit dan ook aan en dit zou ik dan ook ter harte nemen, zij hebben er verstand van. En niet zoals mijzelf op eigen houtje wat proberen.

Zoals op de foto’s te zien is was mijn huid daarna wel superzacht en voelde als herboren aan. Paul moest verplicht even voelen,… maar ja met die grove handen zou je bijna weer opnieuw moeten beginnen ?

Wat ik betreur is dat dit product niet meer (of je moet nog geluk hebben om de laatste te bemachtigen) aangevuld word op de site. En het een op=op product betreft.

INCI Lijst: Rijstscrub: KAOLIN, CALCIUM CARBONATE, AVENA SATIVA BRAN, BENTONITE,
ACACIA, TALC, ORYZA SATIVA, SILICA, SORBITOL, SODIUM LAURYL SULFATE, TRICLOSAN, AQUA, POLYSORBATE, MAGNESIUM NITRATE, METHYLCHLOROISOTHIAZOLIANONE, MAGNESIUM CHLORIDE, METHYLISOTHIAZOLINONE
Olie: MUSK OLIE
Parfum olie: BLEND VAN ETHERISCHE OLIE

[tx_heading style=”default” heading_text=”Verkoop” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Gelukkig heeft Utsukusy buiten deze Rice Scrub nog andere scrubs in haar assortiment en kun je hier ook terecht voor andere producten als serums, dag- & nachtverzorging of boek eens een heerlijke behandeling.

[otw_shortcode_button href=”https://www.utsukusy-schoonheid.nl/nl/” size=”medium” icon_type=”general foundicon-cart” icon_position=”left” shape=”square” color_class=”otw-red” target=”_blank”]Utsukusy Schoonheid[/otw_shortcode_button]

Like
  chucky1012
  13 Feb 2018
  5:07am

  Dit ken ik niet!
  Jammer dat dit branderig op de huid aanvoelde en niet aangevuld wordt.
  Goede en duidelijke review.

  Xoxo

   YuStSoMe
   13 Feb 2018
   6:34am

   Gelukkig was dat maar tijdelijk. Ik heb dan ook een zeer gevoelige huid.

  nancy-baten
  13 Feb 2018
  7:25am

  Klinkt als een lekker product!

  Wendy
  13 Feb 2018
  5:55pm

  Lijkt me echt een fijn product om jezelf mee te verwennen. In het vervolg wel je houden aan wat ze zeggen, dit zal misschien veel beter zijn en nog fijner voor je huid zijn! 🙂

   YuStSoMe
   14 Feb 2018
   7:35pm

   Ja foei! Ben af en toe, kuch, een eigenwijsje!

  Joyce
  15 Feb 2018
  5:08am

  Klinkt echt super! Zelf heb ik nog nooit een masker in poedervorm gebruikt!

Laat een reactie achter!