Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

Fashion over 50 | Ode aan Marlene Dietrich

Marlene Dietrich, een van de iconische sterren uit de Gouden Eeuw van Hollywood, verblindde zich met glamour. Ze belichaamde het soort groter-dan-leven-beroemdheid die het zilveren scherm aanbad. Haar beeld resoneerde, omdat Dietrich zelf opmerkte: “glamour is niet alleen schoonheid, het ziet er opwindend, interessant uit”.

Mijn intro is een stuk wat het Smithsonian over haar schreef. Ik vond het een mooi stuk om mee te beginnen. Ze is een van de filmsterren waar ik al vanaf dat ik een jong meisje was tegenop keek.

Niet alleen keek ik de vele films die ze gemaakt had, maar ik was ook fan van Marlene Dietrich haar Androgyne verschijning. Ze was wie ik wilde zijn, stoer, mannelijk met een vrouwelijke touch.

Marlene Dietrich staat in het modebeeld vooral hierom bekend: haar pantalon met wijde pijpen, werd haar handelsmerk. Nog steeds word het de Dietrich broek genoemd. Zij was de eerste vrouwelijke filmster die op het witte doek in een broek verscheen. Dat zorgde in de jaren 30 nogal voor wat opschudding, maar niet lang daarna volgde ook Audrey Hepburn.

Marlene broek

De Marlene broeken zijn perfect voor elke vrouw. Het kledingstuk is een modeklassieker en hoort in iedere kledingkast thuis. De broeken zitten hoog op de taille en de pijpen lopen recht of wijd uit tot op de grond. Dit geeft je niet alleen een heel mooi figuur, maar het zit ook nog eens heel gemakkelijk.

Doordat de pijpen zo lang zijn draag je het met een goede, hoge hak, dit geeft ook de wat kleinere vrouw lengte.

Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

Zelf droeg ik in de jaren 80 een hele mooie zwarte van een perfecte schnit. Deze pantalon had naast de mooie wijde pijpen ook een hoge taille met brede riemlussen. Ik baal dat ik deze niet bewaard heb.

Nieuwe broek

Ik moest dus op zoek naar een andere broek en ik moet zeggen dat er velen ook weer retour zijn gegaan. De laatste die ik bestelde wilde ik ook terug sturen, omdat die niet lekker in mijn taille zat. Echter ik moest weer 6,95 betalen om het terug te sturen en daar had ik geen zin meer in.

De laatste kocht ik bij Top Vintage online en ik had nog zo goed mijn maten opgemeten, maar de XL… tjee de XL was voor mij in de taille echt krap! Ik alles nog eens meten,… en naar mijn mening klopt het niet! De taille, ik ben nogal rechthoekig, die heb ik niet, hahaha! Voor de rest zat het top!

Goed, gelukkig ben ik handig met de naaimachine, nou ja mijn moeder… want ik zocht het eerlijk niet om mijn naaimachine uit de kast te trekken! Dus Maaaaaaam, kun je mij ff helpen?

Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

Hierboven zie je dat wij samen bedachten om aan de achterzijde een elastisch stuk in te zetten. Eigenlijk zouden alle kledingstukken dit moeten hebben, het maakt dat je broek of rok een stuk lekkerder zit. Je wilt tenslotte ook nog kunnen bewegen.

Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

Ik draag er een simpel zwart shirt op met een sjaaltje dat ik gestrikt heb om mijn nek. Een witte blouse met stropdas zou hier ook lekker kek bij staan, zo creëer je de Androgyn look.

Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

Mijn FlueVog laarsjes passen er perfect bij! En het jasje van Zara maakt de look af, ik kan zo de filmset op.

Ode, Marlene, dietrich, fashion, mode, pantalon, flared, androgyn, woman, beautysome, pantalon

 

Zou jij ook deze Marlene broek dragen?

Je koopt mooie Vintage kleding (nou ja in de stijl van) bij Top Vintage. 

 

 

Like
  Marije
  24 Jan 2019
  6:57am

  Ik hou van deze stijl en love de broek. Staat je super ♡

  Nancy
  24 Jan 2019
  9:55am

  Zo hey! Wat een ontzettend gave look! Staat je werkelijk geweldig. Ik wou dat ik het zo mooi kon dragen.

  bychristiana
  24 Jan 2019
  1:00pm

  Ah , ik zag de foto eerder vandaag op Instagram voorbijkomen. Helemaal geweldig, echt helemaal Sonja! Dat sjaaltje maakt het ook af;-)

Laat een reactie achter!