Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

#fashionover40 | Mijn eigen lederen tas met bijpassende schoenen en nieuwe phone case

Zo, de titel is een highscore deze keer. Maar ja hoe trek ik jullie lezeres naar mijn blog? Ik probeer er het beste van te maken, zodat toch duidelijk is waarover ik blog.

Vandaag laat ik jullie mijn eerste zelfgemaakte lederen tas zien.

[tx_heading style=”default” heading_text=”KREA DOE” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Recent was ik met mijn moeder bij de Krea Doe. Ik won kaartjes bij MONSIGNEUR MANGO en daar was ik heel blij mee, ik wist meteen wie ik mee zou nemen!

Wij gingen voor de stofjes, lintjes, haken en breien dingen. Het was helaas minder qua naaiwerk… dat mistte ik echt. Lappen stof bekijken of zo… maar gelukkig was er wel genoeg op fournituren gebied en was er een kraam met stukken leer.

Ik kocht 2 mooie wijnrode, bijna vierkante stukken leder voor slechts 8,-. Dit leer is afval, maar daar maal ik niet om.

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Bij een andere stand vond ik het perfecte koord voor bij de tas. Ik heb vaak wel een idee, maar of het te maken is??? Dan neem ik het toch mee en anders komt het terug in een ander project.

 

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

De volgende dag kocht ik online nog wat extra spullen bij fournituren 4 fun. Wat een handige winkel en wat hebben ze veel! Ik dacht dat ik 2 ringetjes bestelde, maar dat werden er 20! Hahaha, voorlopig genoeg dus!

[tx_heading style=”default” heading_text=”AAN DE SLAG” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Ik lijmde de D-ringen aan een leder lusje, zodat ik tijdens het naaien niet op alles tegelijk hoefde te letten. Nadat dit droog was, lijmde ik het weer op een deel van de reeds op maat geknipte tas. Ik lijmde het zo, dat ik eerst nog een stukje normaal kon naaien, weet ik zeker dat het goed vast zit.

Ik lijmde ook de koord stoppers met oogje vast aan mijn koord. Dit deed ik met PATEX, een alleslijm en extra sterk.

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Ik stond gisteren om 7 uur op en om 8 zat ik al achter mijn naaimachine. Ik moest er wel vroeg aan beginnen, want ons huis was echt een puinhoop. Overal lag wat.

Ik maakte eerst een proef stiksel en keek hoe ik mijn machine kon instellen. Een rolvoetje eronder en het speciale garen op de klos en niet te vergeten de extra dikke leder naald erin.

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Het was echt heel spannend om er aan te beginnen, je wilt natuurlijk niet de mist in gaan. Gelukkig ging het na twee haperingen op mijn proefstuk, de rest voorbeeldig en stikte ik de 3 kanten op elkaar. Bij 1 naad schoof het iets, maar mevrouw pietleut vond het deze keer niet zo erg.

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Ik wist niet goed wat ik met de sluiting wilde. Ik dacht nog aan een ‘houtje-touwtje’ sluiting, maar dat zou afbreuk doen aan mijn design.

Ook het dunne koord aan de onderzijde als sierrand werd een no-go! En opeens, tijdens wat frotten, had ik het eureka momentje. Ik maakte een sierlus aan mijn tas en wilde met een magnetische sluiting de tas nog wat extra zekerheid geven.

Een flosje en een ster als accessoires en ik was klaar!

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Nu kan ik mijn tas in gebruik nemen! Genoeg ruimte voor een mobiel, zakdoekjes en ‘zooi’ ?.

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

En wat is leuker als je er bijpassende boots bij hebt!

[tx_heading style=”default” heading_text=”ELLIE GOULDING | STAR COLLECTION” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Klik op de foto hierboven om naar de website te gaan!

Ik kocht deze recent in Eindhoven, na mijn trip naar Amsterdam. Ik liep er zo tegenaan… plat en met ster en in de aanbieding voor 24,95!

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Binnenkort laat ik ze zien in een outfit, want ik vond er nog leuke kleding bij! Maar wil niet alles tegelijk online gooien! ?

[tx_heading style=”default” heading_text=”CASE24.COM” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Recent kreeg ik ook nog een leuk berichtje van Case24.com of ik een telefoonhoesje wilde uitzoeken en ik kreeg een leuk bedrag om te shoppen! Aangezien mijn Samsung haperde, kreeg ik van mijn man zijn iphone SE. Ik hoef niet het allernieuwste, maar uhm… iets groter zou wel fijn zijn! Ai, nu moet ik echt mijn bril op.

Enfin, zijn hoesje vond ik niet mooi, dus je raad het al… ik ontwierp via Case24.com een naar eigen smaak.

Leather, bag, made by me, ellie goulding, van haren, boots, case 24, telefoonhoesje, tas, handgemaakt, fournituren, leer, yustsome, fashion, blog

Geen zwart? Nee! Ik wilde een keer een hoesje dat overal bij past! En ik vond een mooi schilderij van Koi Karpers. Deze valt goed op, ook in een donkere tas, dus ideaal! Ook dat er binnenin wat pasjes kunnen, want bij mijn oude hoesje vielen ze er al uit, zodoende mistte ik recent de bus, omdat ik mijn OV al weer kwijt was.

Je betaald bij Case24.com 24,95 voor een hoesje met eigen ontwerp in deze uitvoering.

Let op! Als je het maakt via je tablet, kantel even naar landscaape, want uhm, anders krijg je de opties niet te zien!


Nog even terug komend op mijn tas. Nu moet je niet denken dat ik een goedkoop tasje heb, ondertussen komt deze tas ook aan de 30,- als je al het materiaal telt wat er nog bij is gekomen. Echter, ik heb een echt lederen tas en een unieke tas! En dat ik deze zelfgemaakt heb, is elke euro waard.


Like
  Yustsome
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Kind, wat heb je dat mooi gemaakt! En zonder mijn hulp!

  Dit plaats ik voor mijn moeder… ?

  Natascha Kooiman (BeautyOpinie)
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat ben je toch crea bea Sonja. Zo tof gedaan! Chapeau 🙂

Laat een reactie achter!