Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Fillers | Behandeling tegen wallen en donkere kringen

Jullie weten wellicht dat ik nog niet zo lang geleden een PlexR behandeling ondergaan heb en daar al een groot deel van mijn niet zo perfecte wallen heb aangepakt. Nadat dit genezen was zag ik dat er nog een storende factor was en werd mij geadviseerd om dat op te lossen met Fillers.

Diverse soorten fillers

Je hebt diverse soorten fillers, die ieder ander eigenschappen hebben, hieronder doe ik een kleine opsomming.

 1. Hyaluronzuur: Dit is denk ik 1 van de bekendste fillers die er in omloop is. Diverse namen worden door klinieken gebruikt, dit kan nog wel eens verwarrend zijn, echter ze doen allen (Restylane, Juverderm en Belotero) hetzelfde namelijk opvullen en verstevigen van je huid. Tevens trekt het vocht aan zodat dit weer je gewenste volume terugbrengt.
  Een filler op basis van hyaluronzuur blijft zichtbaar in het opgevulde gebied tot maximaal 12 maanden.
  Deze behandeling is ook nog eens uit te voeren in diverse diktes filler, zodat bijvoorbeeld bij de kraaienpootjes een dunnere gel ingebracht word dan bij de wangen waar meer volume nodig is.
 2. Hydroxylapatiet: Dit klinkt al weer heel anders en veel onbekender bij ons consumenten, echter deze is op basis van een mineraal. Deze stimuleert de aanmaak van collageen, hierdoor kan er een zachtere opvulling worden gegeven en voelt meer aan als een eigen weefsel.
  Deze filler blijft iets langer zichtbaar, 12 maanden tot … je lichaam het afbreekt. Een bekende naam voor deze filler is Radiesse®.
 3. Polymelkzuur: Net als de Hydroxylapatiet heeft deze filler de eigenschap dat het de aanmaak van collageen stimuleert. Ook deze geeft op de duur meer volume, je hebt bij deze behandeling wel een kuur nodig, daar deze uit meerdere sessies bestaat. Ook hier hebben wel te maken met het feit dat ons lichaam het wederom op den duur het afbreekt.

Bezoek aan Medikliniek Amsterdam

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome
Recent besloot ik nogmaals iets aan mijn wallen te laten doen en ik werd geattendeerd door een vriendin op Medikliniek te Amsterdam.
Ik reisde af naar Amsterdam en was ruim op tijd, doordat een event sneller afgelopen was dan ik gepland had. Heel vriendelijk kreeg ik bericht dat ik al welkom was.
Daar aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door dokter Kara en zijn medewerkers.

Medikliniek staat zeer bekend om haar diensten bij haartransplantaties en is ook regelmatig te zien op televisie over dit onderwerp.
De kliniek heeft al heel wat mannen (en vrouwen) behandeld met de 
MediMoter© FUE haartransplantatie methode.

De intake

Eerst kreeg ik een gesprek met dokter Kara, die mij vroeg wat mijn wensen zijn en hij gaf mij aan wat hij kon betekenen hierin.
We kwamen al snel op het gesprek aan over mijn wallen, die wilde ik graag weg hebben. Echter ook werd duidelijk dat mijn PlexR behandeling niet geheel optimaal was uitgevoerd, waardoor ik toch nog huid overschot had.
Dokter Kara ging samen met mij kijken of de fillers genoeg effect zouden hebben en we besloten om er voor te gaan.

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Eerst foto’s maken met hoe ik voor de filler behandeling eruit zie.

De behandeling

Hieronder zie je een video van mijn eerste behandeling, ik denk dat dit een heel mooi inzicht geeft wat je kunt verwachten bij fillers.

Let op, er worden beelden getoond met injecties, dit kan voor sommige mensen beangstigend zijn, vertrouw op mij dat het goed gaat.

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Je kunt kiezen voor een lichte verdoving, dit moet een 30 minuten intrekken. Na mijn pijnlijke ervaring met de PlexR koos ik voor een verdoving.

 

Zoals je in de video kunt zien kan er een reactie optreden na het injecteren. In mijn geval dus best extreem, ik ben ook een heel gevoelig type.

Hieronder zie je enkele foto’s van het proces.

Blauwe plekken en vochtophoping

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Zoals je hierboven ziet is het nogal rood en geïrriteerd. Gelukkig is er bij Medikliniek altijd iemand die jou van een kleine cover-up kan voorzien zodat je niet de deur uit hoeft als een vogelverschrikker.

Goed, dan begint het proces, want door de fillers worden ook je eigen lichaamsstoffen in gang gezet om weer vocht aan te maken, dit is een langzaam proces en heeft tijd nodig, verwacht niet meteen een effect, vooral de traangoot behandeling is iets wat je beter in 2 stappen kunt doen voor het beste resultaat.

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Blauwe plekken komen voor, maar dat ligt natuurlijk ook aan hoe jouw huid reageert op de behandeling. In mijn familie is het heel normaal dat als je je stoot er direct een plek te zien is. Heb jij dat ook, dan kun je er wel vanuit gaan dat dit ook na een filler behandeling kan optreden. Geef het 7 dagen de tijd om te helen, gelukkig is het goed te camoufleren met de juiste concealer.

Controle + nabehandeling

Een week later ging ik weer naar Medikliniek om mijn fillers te laten controleren en te kijken of er resultaat zichtbaar is.

Dokter Kara was zeer te spreken over het resultaat, maar zelf stoorde ik mij aan een bobbeltje. Ik vond het erg lief dat er geluisterd werd naar wat ik wilde en we gingen kijken hoe we dit zouden kunnen oplossen.

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Mijn vriendin was mee, daar was ik er blij mee, want deze keer heb ik gekozen om zonder verdoving de sessie aan te gaan. Dus haar hand heb ik fijn geknepen, of was het andersom?

Ook hier had ik na afloop wederom blauwe plekken en nu werd het zelfs iets erger, omdat je in huid prikt die al een opdonder gehad heeft. Het deed trouwens wel pijn het injecteren, maar niet zo erg als die PlexR behandeling, daarbij was dit Appeltje Eitje.

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Op de 4e foto zie je mij na 1 week, het herstel gaat echt heel snel en is er van de behandeling bijna niks meer te zien.

Het resultaat

In principe had ik nog een controle moeten laten uitvoeren bij Medikliniek, maar dat heb ik niet gedaan. Ik stuurde dokter Kara enkele foto’s en gaf aan met dit resultaat tevreden te zijn.

Waarom ik dit besloot, is dat ik merkte dat ik meer fillers geïnjecteerd  moest krijgen dan ik verwacht had. Mijn traangoot is dus erg diep en mede doordat de huid nog steeds verslapt is, leek het mij een soort van dweilen met open kraan.

Dit is voor beide partijen niet prettig en soms moet je ook tevreden zijn met hetgeen wat er al bereikt is.

Ik moet zeggen dat ik nu een stuk blijer mijn spiegel in kijk en het fenomeen, vermoeid kijken tot het verleden behoort. Ook weet ik dat dit een tijdelijke oplossing is en het met de komende maanden zal gaan oplossen. Maar voor nu geniet ik van wie ik in de spiegel zie.

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Even nog een foto met make-up, zodat je kunt zien hoeveel het scheelt!

Medikliniek, fillers, wallen, donker, kringen, ogen, mooi, worden, ervaring, wat, is, beautysome

Ik wil Medikliniek en in het bijzonder dokter Kara bedanken voor deze behandeling. Het vertrouwen in elkaar en dat er een mooi resultaat geboekt is en hierdoor weer dromen zijn waargemaakt! Eindelijk ben ik tevreden met mijn ogen. Het hoefde niet eruit te zien als een 18-jarige, maar wel meer passend bij mijn leeftijd en gezicht.


Deze blogpost is in samenwerking met Medikliniek tot stand gekomen.

Hülya schreef ook een stuk over haar ervaring met MediKliniek en Botox, wil je daar meer over lezen dan klik op de link die je naar het artikel op Boost Your Health staat!

Wil je meer informatie over prijzen en andere behandelingen? Neem dan contact op met Medikliniek.

 

Like
  Deb
  7 Jul 2019
  6:29pm

  Oh wow, heel mooi resultaat. Maar het effect is tijdelijk? Ik wil me hier ook eens in gaan verdiepen. Fijn om te weten dat je een goede ervaring hebt met deze kliniek. Ben ook wel benieuwd hoeveel zoiets nu kost.

  Joyce
  8 Jul 2019
  6:27am

  Het ziet er goed uit, en heel duidelijk beschreven.

  Natascha - BeautyOpinie
  8 Jul 2019
  9:11am

  Laat ik voorop stellen dat ik je ‘voor’ ook prachtig vond, het resultaat mag er zijn hoor. Heel mooi!

  Natasja
  8 Jul 2019
  12:05pm

  Mooi geworden Son! Kan me goed voorstellen dat je blij bent met het resultaat.

  Daphne - verdraaidmooi
  8 Jul 2019
  12:55pm

  Het resultaat is prachtig! Het lijkt me doodeng om het te ondergaan, maar het verschil is gelukkig duidelijk te zien!

Laat een reactie achter!