Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Foto afdrukken op textiel, mooi om cadeau te geven

Soms heb je een mooie foto, maar wil je het niet als een canvas aan de muur… gelukkig kun je een foto afdrukken op diverse materialen en manieren.
Vandaag laat ik je zien welke foto ik koos om aan mijn wand te hangen.

Foto afdrukken op schoolplaat

Een foto op schoolplaat (textiel) is dé trend op het gebied van muurdecoratie. Een schoolplaat foto zal je waarschijnlijk denken aan de kaarten die vroeger vaak op scholen aan de muur hingen. Op mijn school meen ik mij nog te herinneren was dat een met dieren uit de sloot.

Via Google kon ik de schoolplaten nog vinden en is er zelfs een boek van gemaakt… echte jeugdsentiment dus.

Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Het leuke is dat ik nu zelf een vijver heb en daardoor al vaak weet wat ik in mijn vijver zie zwemmen. Gisteren haalde ik er nog een salamander uit (ook weer terug gezet, want ik was alg aan het weghalen).

Welke kies je uit?

Als je dan zelf een foto op schoolplaat gaat afdrukken is het vaak al zo dat je een idee hebt wie, wat en waar. Ik mocht dus voor mijn blog er 1 afdrukken en ik wist meteen welke foto, echter of ik hem mocht ophangen?

Ik koos voor de foto waar ik het meest trots op ben. Mijn boeddha pose tijdens de foto sessie die ik op mijn 50e verjaardag deed.

Bestelproces

Het bestellen gaat vrij eenvoudig via de site van fotocadeau.nl en je kiest dan voor FOTO OP SCHOOLPLAAT!
Dan upload je een foto en kies je het formaat.

Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Een foto op schoolplaat is verkrijgbaar in verschillende formaten van 30x30cm tot 150x150cm.

TIP: Laat je foto voor 2,49 controleren! Ik heb in mijn voorbeeld een hele oude foto gepakt, ik weet al dat deze qua kwaliteit niks zal worden, door mijn ervaring bij het werken in een drukkerij. Niet iedereen is daar zo zeker van en om teleurstelling tegen te gaan is voorkomen beter dan klagen, want een drukker kan geen poster maken van formaat postzegel!

Levering

Het werd zeer goed ingepakt geleverd… nou eigenlijk te goed, want ik kreeg het met geen mogelijkheid open. Ik pakte een schaar en moest door al het plastic heen worstelen… met als gevolg dat ik bijna in mijn doek geknipt had. Dus dit is even een tip voor fotocadeau.nl rol het op een karton, maar niet daartussen nog bubbeltjesplastic meerollen 🙂
Maaaaaaar,… het kwam wel zonder gebreken aan.

Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Het doek werd met de ronde houtjes (eigen keuze) geleverd, alleen het touwtje moest ik nog knopen, ook hier heb ik even staan vloeken… mevrouw ongeduld.

Eindelijk kon ik hem ophangen aan de muur… maar welke muur? Mijn man wilde dit dus niet in de woonkamer, hoe leuk hij ook boeddha’s vind, deze was niet geschikt voor de huiskamer. Niet dat hij mij nou zo lelijk vind, nee hij wilt niet dat iedere man zin vrouw zo bekijkt en ik heb respect voor zijn keuze.
Tja, nu komt het online denk je dan… hahaha ja dat is ook zo, echter mijn bezoekers zijn grotendeels vrouw, dus dat mocht.

Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Kwaliteit

Wat schrijft fotocadeau.nl over dit product?
Omdat de schoolplaat eigen foto zo populair en hip is, zijn de schoolplaten te koop op steeds meer plekken. Wat onze schoolkaarten echter zo uniek maakt, is het feit dat de prints niet afgedrukt worden op textiel, maar op canvas. Hierdoor krijg je een stevige foto op linnen stof. Iets anders wat bijzonder is aan onze wandkaarten, is het feit dat wij een speciaal ophangsysteem bij kunnen leveren, zodat je je poster strak en recht aan de wand kunt hangen. Het ophangsysteem bestaat uit houten latten, die je in de tunnels boven en onder kunt steken. Een tweede ophangsysteem is een afwerking van jouw textielposter met platte latten, dat voor een luxe uitstraling zorgt. Met een touwtje als bevestiging kun je hem makkelijk aan de muur hangen.

Wat vind ik zelf van het product?
De kwaliteit is uitmuntend qua afdruk en het zwart is ook prachtig zwart. De poriën zijn op mijn gezicht te zien en ook het contrast is heel goed.

Mede doordat het een stevige kwaliteit is hangt deze schoolplaat ook strak aan de muur.

Nadeel: Ik moet toch een minpunt vermelden en dat is het ophangen via de ronde laatjes. Dit word gemonteerd met dubbelzijdig plakband en die zat goed, maar na 3 weken rolde alles naar beneden toe. En waren beide latten losgelaten van de poster.
Ik snap dat ze liever niet met een draad stikken, want dan zie je dat door het beeld, echter ik ga dit wel zo oplossen, want het blijft constant losraken.

Schoolplaten, boek, foto, afdrukken, fotocadeau.nl, cadeau, geven, vaderdag, verjaardag, moeder, feest, foto, afdrukken, beautysome

Op deze foto heb ik mijn canvas al een keer moeten herstellen en je ziet dan dat het niet netjes meer hangt.
Mijn advies om bij zwaardere stukken het andere ophangsysteem te kiezen of met de naaimachine een tunneltje maken.

Bestellen

Je kunt nu voor VADERDAG met 40% korting een schoolplaat bestellen!
Echter wil je liever toch een foto op een ander soort materiaal? Ook daar draaien ze bij fotocadeau.nl de hand niet voor om!

Tip: Hoe leuk is dit fotocadeau? Een sleutelhanger met een foto? Ook heel eenvoudig te bestellen en zeker weten dat jij er iemand mee kunt verrassen!

Like
  Nancy
  17 May 2019
  7:08am

  Die schoenen!!!!…….ja sorry hoor! Schoenenfreak!

  Roos
  18 May 2019
  12:01pm

  Mooi!

  Bianca
  18 May 2019
  12:53pm

  Wauw wat gaaf! Heel origineel ook om iemand cadeau te doen x

  Daphne - verdraaidmooi
  28 May 2019
  1:27pm

  Wat een onwijs gave foto! De woonkamer was toch ook wel een mooi plekje geweest hoor 😉 Fijn dat de kwaliteit ook goed is!

  Lottie London Shimmer Squad Highlighting Palette Review
  24 Apr 2021
  6:03pm

  […] Shine like a diamond, wat mooi zeg! Sonja onlangs geplaatst…Foto afdrukken op textiel, mooi om cadeau te geven […]

Laat een reactie achter!