Frantoio Muraglia,olive, oil, olijf, olie, smaak, uniek, handbeschilderde, fles, octopus, design, pop-art, lifestyle, beautysome, relatiegeschenken, Charles.nl

Frantoio Muraglia | Luxe olijfolie in handbeschilderde fles

Soms kom je dingen tegen die je wel met je lezers moet delen, tenslotte hebben we naast een liefde voor beauty, fashion en al dat meer ook wellicht een oor naar leuke en smakelijke tips. Recent kwam ik dus Frantoio Muraglia olijfolie tegen, alleen al voor de fles wil je het al kopen, maar smaak is ook belangrijk.

Frantoio Muraglia

Ik denk dat jij ook nog nooit hiervan gehoord hebt… de naam klonk mij ook totaal onbekend in de oren.

Frantoio Muraglia,olive, oil, olijf, olie, smaak, uniek, handbeschilderde, fles, octopus, design, pop-art, lifestyle, beautysome

Frantoio Muraglia is een unieke olijfolie die vijf generaties geleden is vernoemd naar zijn ontwikkelaar in Puglia. De kneepjes van het vak werden van vader op zoon doorgegeven. Enkel de beste olijfsoorten Coratina en Peranzana worden gebruikt. Van de pluk tot en met de botteling wordt steeds gewerkt met de hoogste kwaliteitseisen. Het resultaat is een kleur, smaak en aroma van de bovenste plank. Hierdoor heeft Frantoio Muraglia al vele jaren veel internationale awards gewonnen!


Pop Art Octopus

Deze fles sprak mij het meeste aan van de diverse designs die er te koop zijn… een Octopus. De PopArt Pulpo is een van de meest recente designs uit de Frantoio Muraglia collectie.

Het mooie is dat de flessen met de hand vervaardigd worden. Het keramiek is van die kwaliteit dat het de olijfolie in optima forma weet te behouden en hierdoor niks verloren gaat aan de smaak en aroma’s.

Frantoio Muraglia,olive, oil, olijf, olie, smaak, uniek, handbeschilderde, fles, octopus, design, pop-art, lifestyle, beautysome

Hoe smaakt het?

De olijfolie is niet iets waar je 123 aan denkt als lekker hapje, echter als je olijfolie hebt die uit de streek komt, vervaardigd word met liefde en zorg, dan is een stukje brood dippen in olie een ware traktatie.

Frantoio Muraglia,olive, oil, olijf, olie, smaak, uniek, handbeschilderde, fles, octopus, design, pop-art, lifestyle, beautysome

Olijfolie met een fruitige smaak, is niet wat je denkt, het fruitige zit hem vooral in de eerste kennismaking met je tong. Op het puntje van je tong zitten ook de smaakpapillen die gefocust zijn op zoet. Hoe meer je het over je tong laat gaan, des te bitterder zal de smaak worden.

Daarom is een maaltijd salade heel goed op smaak te brengen met deze olie.

Recept

Maaltijdsalade met vis

Maaltijd, salade, vis, olijfolie, pasta, recept, pompoen

Deze salade is vooral op warme dagen ideaal om in de vroege ochtend te maken, zodat de smaken goed tot hun recht komen.

Kook een hoeveelheid pasta en giet deze af nadat het gekookt is. Besprenkel deze direct met de olijfolie. Dit voorkomt ook dat de pasta gaat plakken en laat deze afkoelen. Strooi nu er Oregano overheen.

Bak de Pangasiusfilet en voeg een klein beetje zout toe. Ik pakte 3 stuks voor 2 personen. En snijd deze na het bakken in kleine stukjes. Laat ook afkoelen.

Maaltijd, salade, vis, olijfolie, pasta, recept, pompoen

Ik gebruikte diepvries pompoen, nam ongeveer 1/4 zak en kookte deze eerst om te ontdooien, daarna heb ik er nog wat Broccoli bij gedaan zodat deze ook gaar werden. Giet af en roerbak het even lichtjes aan. Doe dan een handje vol zaden erbij en roerbak die mee.

Laat ook dit afkoelen.

Snijd de ijsbergsla in stukjes, hoe grof of fijn ligt aan jou. Hussel nu alle afgekoelde ingrediënten doorelkaar en sprenkel nog een beetje olijfolie over je salade. En klaar ben jij om te gaan genieten van dit lekkers.

Mijn man is tegen alles wat onbekend is, maar deze salade at hij tot de laatste kruimel op.

Eet smakelijk!

Maaltijd, salade, vis, olijfolie, pasta, recept, pompoen

Waar zijn die mooie flessen te koop?

Via Charles.nl kun jij deze en andere designs kopen. Maar natuurlijk is er meer dan alleen Olijfolie te koop. Bij Charles.nl heb je ook keuze uit diverse wijnen die je kunt geven als relatie geschenk of cadeau doen aan die kennis waar je graag een wijntje mee drinkt.

Je keukenprinses is jarig? Trakteer haar dan eens op dit geweldige Ravioli pakket…

Maaltijd, salade, vis, olijfolie, pasta, recept, pompoen, Charles.nl, relatiegeschenken

 

Like
    Daphne - verdraaidmooi
    31 Jul 2019
    5:04pm

    Ik kan zelf helaas niet tegen olijfolie, maar die fles ziet er heel leuk uit! Ook inderdaad om cadeau te geven!

Laat een reactie achter!