Huawei, freebuds, earbuds, free, Bluetooth, music, muziek, luisteren, sporten, draadloos, getest, review, beautysomenl, lifestyle, Brabant

Freebuds van Huawei getest

Freebuds, klinkt als iets ranzigs, maar het zijn dus draadloze oortjes, die je voorzien van muziek en vooral vrijheid.

Van bedraad met je koptelefoon, naar miniscule dopjes in je oren zonder dat er nog een kabel aan te pas komt, erg innovatief, maar werkt het ook? Is het fijn, hoe is het geluid? De Bas ook nog een beetje lekker? Ik ging voor jou aan de test.

Freebuds | Huawei

Ik kocht een tijd geleden een nieuwe telefoon, de Huawei P20 Pro. Bewust koos ik de P20 Pro, omdat de camera naar mijn idee het meest te bieden had. Ik wil niet altijd met een tas vol apparatuur naar events.

Bij de aanschaf van deze telefoon was er een tijdelijke actie, gratis Huawei Freebuds. Nou daar had ik wel oren naar. Want ze leken mij wel erg fijn met sporten.

Even geduld AUB

Het heeft toch wel een paar maanden geduurd eer ik ze binnen had, maar ach, ondertussen had ik al het genot van draadloze muziek met een gewonnen koptelefoon.

En dan een mail, ze waren onderweg…

Huawei, earbuds, free, Bluetooth, music, muziek, luisteren, sporten, draadloos, getest, review, beautysomenl, lifestyle, Brabant

Wat schrijft de fabrikant?

Compleet draadloos met intuïtieve bediening

Huawei heeft deze oordopjes ontworpen zonder enige kabel. De twee losse oordopjes verbind je via bluetooth met je telefoon om volledig draadloos van goede audio te kunnen genieten. Het gebrek aan een kabel betekent niet dat je bediening opgeeft. Door op het rechter oordopje de dubbeltikken kun je je muziek afspelen of pauzeren.

Goede accuduur

Beide oordopjes hebben een compacte ingebouwde accu die voor drie uur luisterplezier zorgen. De case waar je je de Huawei FreeBuds in bewaard dient ook als oplader en voegt zo’n 10 uur aan extra luistertijd toe.

Rijk geluid

Met de Huawei FreeBuds kun je optimaal genieten van al je muziek, games en video’s. De oordopjes leveren een zeer rijk geluid met een diepe bass zodat je echt op kunt gaan in al je media!

Huawei, freebuds, earbuds, free, Bluetooth, music, muziek, luisteren, sporten, draadloos, getest, review, beautysomenl, lifestyle, Brabant

[tx_heading style=”default” heading_text=”Freebuds? 149,- waard…” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Mijn review

Jullie weten dat ik eerlijk ben en wellicht via een omweg tot het uiteindelijke resultaat kom, dus zeg ik het nu ook, na mijn pleidooi!

Ik moet natuurlijk eerst de Freebuds opladen en dat gaat erg makkelijk. Plug & Play zeg maar. Het is ook hier dat Huawei koos voor een nieuwe USB lader, de C kabel.

Huawei, freebuds, earbuds, free, Bluetooth, music, muziek, luisteren, sporten, draadloos, getest, review, beautysomenl, lifestyle, Brabant

Er zit een klein doosje bij waar de Freebuds eigenlijk in slapen en opladen. Nu weet ik zelf niet precies of je ze elke keer er persee terug in moet doen. Dus dat moest ik even uitpluizen…

Het opladen gebeurt via het ‘doosje’. Eenmaal opgeladen kunnen ze 3 uur muziek doorspelen. Daarna leg je ze weer in het doosje om op te laden, dit kan voor 10 uur extra tijd zorgen. Daarna moet het doosje aan het lichtnet!

Ze worden geleverd met een infraroodsensor die detecteert wanneer ze zich in of uit het oor bevinden en die jouw muziek pauzeert of afspeelt. Logisch, gemakkelijk en het werkte elke keer. Ze hebben ook slechts één commando om te onthouden – een dubbele tik op de rechterbud. Dubbeltik op de rechterbud om ook de muziek te pauzeren, met de linkerbud doe je hetzelfde om de virtuele assistent van je telefoon op te roepen. Even in lekentaal, de telefoon beantwoorden dus!

Huawei, freebuds, earbuds, free, Bluetooth, music, muziek, luisteren, sporten, draadloos, getest, review, beautysomenl, lifestyle, Brabant

Gelukig zit er een boekje bij met deze beknopte omschrijving!

Maaaaaaaar… is al dat ‘toffe’ ‘kekke’ ‘moderne’ gedoe wel zo handig dames (& heren)? Nee! Ik persoonlijk ergerde mij aan het feit dat ik bij een praatje, mijn net zo fijn zittende Freebuds weer moest uitdoen. Dan deed ik ze weer in en stond ik mij suf te tikken, kuch aan de verkeerde rechts dus! Eenmaal door, werkt het wel… tot je jouw Freebuds even beter wil aandrukken, je loopt de kans ze weer te pauzeren. Balen zeg!

Wat ik bij de Sudio ook merkte was dat mijn oren niet diep zijn en ik snel met druk alles eruit ploep. Nu gaat het bij deze een stuk beter, echter als ze wat los gaan zitten verlies je weer aan Bas vermogen.

Minpunten

 • Hoe het nu zit met opladen
 • Batterijduur
 • Draagcomfort
 • Het tikken kan irritant werken
 • Prijs

Pluspunten

 • Het verbinden (mits je door hebt hoe dat dan weer werkt)
 • Goed geluid
 • In zwart verkrijgbaar
 • Vormgeving

Zou ik ze voor 149,- kopen? Nee! Ik vind ze veel te duur voor wat je er voor krijgt. Ik heb ze nu gratis gekregen, gelukkig maar!

Wellicht luisteren ze goed naar de consument en passen ze de minpunten aan, want ik zou ze voor de helft van de prijs nog wel willen aanschaffen.

Hoe luister jij naar muziek?

Like
  bychristiana
  14 Sep 2018
  6:25am

  Pfoeh wat een bedrag. Nee, dat zou ik er ook niet voor over hebben, ik ben alles behalve een gadget freak;-)

  Marije
  14 Sep 2018
  7:49am

  Zonde zeg dat ze tegenvallen. Ik heb altijd problemen met oordopjes.

  Joyce Elise
  18 Sep 2018
  1:15am

  Jammer dat ze tegenvallen zeg! Ik vind draadloze oortjes een super uitvinding! Mensen moeten er nog wel erg aan wennen als je ermee op straat loopt….🤪🤣
  Heb laatst de Apple AirPods voor €140 (aanbieding)kunnen kopen en heb er geen spijt van. Geen gedoe meer met die snoertjes die constant in de knoop zitten!

Laat een reactie achter!