GEEF JE LIJF EEN BICARBONATISCHE BOOST | Alka Vitea

INTENSIEF SPORTEN ZONDER TE VERZUREN?

GEEF JE LIJF EEN BICARBONATISCHE BOOST

 AlkaVitea-Ontzuren-yustsome-Zuur-Intro

Sporten is gezond. Hardlopen, zwemmen, fietsen – waar je ook voor kiest, een goede workout maakt je fit en energiek. Behalve dan natuurlijk als je het in al je enthousiasme iets te bont maakt. Je spieren verzuren en dat doet pijn. Voor topsporters is verzuring bijna niet te voorkomen, maar iedereen die actief bezig is kan ermee te maken krijgen. De oorzaak ligt in het verbrandingsproces van je spieren. Hoe zwaarder je traint, hoe meer melkzuur er daarbij vrijkomt. Ons lichaam gebruikt natriumbicarbonaat om dat zuur te verwerken, maar bij overbelasting is dat niet bij te benen. De zuurbalans raakt uit evenwicht, met pijnlijke spieren tot gevolg. De oplossing? Je lijf een bicarbonatische boost geven! Door het drinken van basisch water – water met een hoge pH-waarde – of het slikken van Alka® Tabs, verhoog je weer het gehalte aan  natriumbicarbonaat in je lichaam. Het resultaat? Geen zuurresten, geen pijn. Voor de topsporter én voor jou.

Weer in balans

Ben je iets te fanatiek geweest in de sportschool en kun je door de spierpijn bijna je bed niet uitkomen? Dan zijn je spieren flink verzuurd. In principe is ons lichaam goed in staat zuren te neutraliseren, maar bij overbelasting kunnen er zuurresten achterblijven. Topsporters kennen dit proces als geen ander. Na verloop van tijd ontstaat door de continue overbelasting een tekort aan zuurstof om energie voor de spieren te kunnen produceren. Dan gaan je cellen suikers (glucose) gebruiken voor de energieproductie. Daarbij komt melkzuur vrij, soms zoveel dat het lichaam het niet meer af kan voeren. Professionele sporters krijgen na een topprestatie daarom soms zuurstof toegediend om de gezonde verbranding weer op gang te brengen, maar ook voor wie thuis geen zuurstoffles heeft staan is er een oplossing. Je kan je lichaam helpen met het verhogen van de basische buffer – ofwel de hoeveelheid bicarbonaten in je bloed – waardoor overtollige melkzuren worden geneutraliseerd en afgevoerd.

[ezcol_1half]AlkaVitea-Ontzuren-yustsome-Zuur-druppels1[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]AlkaVitea-Ontzuren-yustsome-Zuur-pillen1[/ezcol_1half_end]
Pak zuren aan

Het draait dus om het bufferen van zuren. Ons lichaam pakt zuren aan met basische stoffen, waarbij natriumbicarbonaat de belangrijkste is: het vormt een buffer in ons bloed die ervoor zorgt dat zure afvalstoffen worden geneutraliseerd. Door het drinken van basisch water – water met een hoge pH-waarde – produceert de maag natriumbicarbonaat dat via de maagcelwanden direct in het bloed wordt opgenomen. Water is eenvoudig basisch te maken door drie Alka® Druppels aan een glas toe te voegen. Ook Alka® Tabs bieden uitkomst. Deze tabletten lossen door de unieke coating pas in de darmen geleidelijk op, waar natriumbicarbonaat aan het bloed wordt afgegeven. Met een goede basische basis herstel je veel sneller en kun je langer en beter presteren.


REVIEW

Ik heb nu een tijd deze supplementen in gebruik.
En tijdens deze testperiode begon ik ook met een nieuw trainingsschema. Mensen die aan krachtsport doen weten dat dit de nodige spierpijn kan opwekken. Je spieren moeten weer wennen aan de nieuwe beweging, de gewichten en groeien, dat brengt vaak ‘spierpijn’ met zich mee.

De druppels zijn geen probleem om in te nemen, er zit geen nare smaak aan en aangezien ik toch veel moet drinken, was dit een extra stimulans.
Echter 5 keer op een zo leeg mogelijke maag met 6 voedingsmomenten vind ik een beetje een rare tekst, maar goed, dat terzijde!

AlkaVitea-Ontzuren-yustsome-Zuur-druppels2

Omdat het een zuur is, kan het natuurlijk bijten, vandaar de waarschuwing. Ik ben eerlijk dat ik dit niet uitgeprobeerd heb. Was er wat huiverig voor om op mijn huid te testen.

AlkaVitea-Ontzuren-yustsome-Zuur-pillen2

De pillen nam ik gelijk ik met de druppels en mijn eigen ochtend ritueel.
Dit is elke dag een flinke dosis aan vitamines en mineralen.
Ik heb in mijn testperiode ook een paar dagen geen Alka ingenomen en ik merkte wel degelijk verschil. Ik had veel meer last van spierpijn en verkrampingen.

Ik kan dus door deze test stellen dat ze zeer goed werken voor de intensieve sporter.
Ook als je aan krachttraining doet, net als mijzelf, en dat 4 dagen per week full power.
Sport je zo nu en dan, dan vind ik de supplementen niet nodig. Het is best een investering.


Prijs & verkrijgbaarheid

Alka® Druppels en Alka® Tabs zijn verkrijgbaar bij ruim 600 vakdrogisten en gezondheidswinkels of online te bestellen in de Alka-webshop.

De druppels kosten €29,95 voor 37ml en de tabs zijn verkrijgbaar voor €24,95 voor 90 tabletten. Alka® heeft ook tabs met extra calcium en met extra magnesium, beide voor €24,95 voor 90 stuks.


Over AlkaVitae®

AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit zes producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Bad, Alka® Druppels, Alka® Tabs, Tabs Calcium en Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka®  Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach.

Zie voor meer info over AlkaVitae, de producten en de Alka Coach www.alkavitae.com.

Like
  Lonneke
  6 May 2016
  5:19am

  Dat dit bestaat wist ik niet zeg klinkt wel interessant. Ik heb ook echt eens zoveel spierpijn gehad dat ik echt dagen flinke pijn had en nauwelijks kon lopen haha.

  Yvonne
  6 May 2016
  7:57am

  Gelukkig heb ik bijna nooit spierpijn, opwarming en cooling down zijn ook belangrijk in dit proces. Maar ik ken het gevoel van verzuren in mijn benen en dat is niet prettig!

  Babs
  6 May 2016
  8:08am

  Dit is zeker handig als je gaat sporten. Vaak kijk je niet bepaald uit naar de volgende dag of de dag daarna. Want als je flink spierpijn hebt, is de zin om weer te gaan sporten een stuk minder.
  Slim en logisch product!

  Annette
  6 May 2016
  4:14pm

  Ik wist niet dat dit bestond handig zeg.

  Karen
  11 May 2016
  6:32am

  Ik wist het ook niet (dat het bestond). Ben er nu wel benieuwd naar!

  chucky1012
  15 May 2016
  3:19pm

  Zo nooit geweten dat dit te koop is!
  Goede en zeer duidelijke review!

  Pippi
  20 May 2016
  6:38pm

  Ik doe niet aan sport, maar ik zal dit onthouden voor Mika!

Laat een reactie achter!