Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome

Geen tijd voor de sportschool?

Het lijkt bijna of je een uitzondering bent als je niet naar de sportschool gaat. Echter, ik stel je gerust, dat lijkt maar zo. Veel mensen sporten in de avonduren, de gym is vaak druk en de apparaten bezet. Logisch dat veel mensen dan na een tijdje afhaken. Is er dan geen alternatief? Die zijn er zat, weet jij ook welke?

Vandaag neem ik je virtueel mee naar Sonja’s sportschool! Okay, sportschool, gym, fitness… hoe je het ook noemt, als jij maar weet waar je mee bezig bent.

Thuis heb je vaak weinig ruimte, geen plek om diverse apparaten te stallen. Vooral als je op kamers zit of een appartementje bezit. Sonja weet hier raad mee en last je enkele oefeningen zien die je met behulp van 4 kleine attributen kunt doen.

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome

[tx_heading style=”default” heading_text=”FYSIOSSUPPLIES” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

4 elastieken? Ja,… hiermee kun je dus ook trainen! Ik leg het uit!

De Mini Bands zijn gemakkelijk, snel en op verschillende manieren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld op het veld, thuis en gewoon bij jouw eigen sportschool!

Het is een effectief hulpmiddel voor zowel het onder- als het bovenlichaam. Wanneer de minibands gebruikt worden tijdens een warming-up kan het gebied rondom de schouders of de heupen specifiek worden getriggerd.

Deze minibands zijn 25 cm lang en 5 cm breed en hebben een lange levensduur.

Geel = Light | Groen = Medium | Blauw = Heavy | Zwart = Extra heavy

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome, fysio

 

[tx_heading style=”default” heading_text=”OEFENING 1 | Standing Abductor Lift” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Pak als beginner de gele mini band. We gaan wat bilspieren trainen! Pak een stoel of ga tegenover een muur staan. Ga met beide voeten in de band staan en schuif je band op enkelhoogte.

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome, fysio

Hou je goed vast, in het begin is het vonden van je balans wel eens lastig! Beweeg nu je rechterbeen naar buiten toe en probeer je teen ook naar buiten te richten. Hou spanning op je been en voel je bil. Doe dit 20 keer. Wissel af met je linkerbeen. Het beste resultaat boek je door dit 3x achter elkaar te doen.

[tx_heading style=”default” heading_text=”OEFENING 2 | Standing Kickbacks ” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Ook hier de band om beide benen op enkelhoogte. Pak wederom de stoel vast of vind balans tegen een muur.

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome, fysio

Eigenlijk doe je nu hetzelfde als de zijwaartse beweging. Let op dat je niet voorover gaat hangen om je been zo ver mogelijk naar achteren te krijgen… dan heeft deze bilspier oefening geen nut. Het zo rechtop mogelijk staan, maakt het intenser, waardoor je de bilspier voelt branden! Hou je voet een beetje stijf! (Nu mag je jouw poot stijf houden ?)!

Set x 20 beide benen en dat 3 keer.

[tx_heading style=”default” heading_text=”OEFENING 3 | Bicycles” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

We gaan fietsen! Deze oefening kan op 2 manieren! Per been of om en om… wat jij gemakkelijk vind. Plaats de zwarte mini band (deze is extra heavy, dus let op!) om je voeten.

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome, fysio

Ga op je rug liggen, wellicht kun je gelijk even een yogamatje erbij bestellen! #tip En je benen in de lucht. Maak nu om en om fietbewegingen! Je traint nu niet alleen je buik, maar ook je squats en heupen. Wil je om en om (zie foto) dan leg je 1 been op een stoel. Dit is wellicht in het begin wat makkelijker.

Ben je gevorderd? Probeer dan je elleboog naar je tegenovergestelde knie te brengen! Heftig!

Deze oefening doen we in een kortere set! 8 herhalingen (per been) in 4 sets!

[tx_heading style=”default” heading_text=”OEFENING 4

| Triceps overhead extension” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Deze is pittig! Vooral ook omdat ik het lastig vind met mijn schouder. Dus alleen voor de foto doe ik deze moeilijke pose!

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome, fysio

Bob, van mijn sportschool Nr1. Fitness in Bakel, maakte deze foto! Ik moet eigenlijk mijn arm aan de achterkant anders plaatsen, maar uhm dat lukt mij niet. Mijn tweelingzus heeft die flexibiliteit ingepikt!

Goed, deze oefening het kan ook op mijn manier, je houdt dan de band anders tegen.

Dit filmpje maakt het helemaal duidelijk! Laat die kipfiletjes maar sudderen in je te verbranden vet!

[tx_heading style=”default” heading_text=”OEFENING 5 | Squats” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Nu nog een heerlijke oefening om die billen van ons weer prachtig strak te krijgen! Want tja, de bil is nog steeds in de mode! En aangezien de zwaartekracht overal aan trekt… hangtieten, wallen, kipfilets en flofferbillen… moeten we toch even weer streng zijn en tegengas geven.

Physiosupplies, elastiek, elastisch, band, gym, fitness, sport, training, gezond, welzijn, blog, yustsome, fysio

Ik neem deze keer wel een heavy band, want je wilt wel wat voelen. Ben je beginner? Geen probleem om lekker met een gele band te starten. Zet je benen uitelkaar, voeten recht naar voren en zorg dat je bekken gekanteld zijn. Kijk recht naar voren en zorg dat je bovenlichaam ook mooie recht is. Ga door je knieën alsof je op het toilet gaat zitten. Zak niet te ver door, hou de spanning erop. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en kom weer omhoog. Brand het al? 2 tellen rust en weer door je knieën… 7,8! Dit doe je tot je niet meer kunt. En maximaal 20 keer!

[tx_heading style=”default” heading_text=”MEER OEFENINGEN OM UIT TE PROBEREN” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Deze video heeft echt superveel workouts die je ter inspiratie even moet bekijken! Hier zie je goed wat er allemaal mogelijk is met de minibands van fysiosupplies.nl

Ook ideaal om in de sportschool in groepsverband op een leuk muziekje wat oefeningen te doen! Uhmmmm,… dit zou wel iets voor mij zijn! Dan raad ik deze combo aan! 

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Deze mini bands zijn te koop via Fysiosupplies.nl Wat ik adviseer is om deze set te kopen, met instructies erbij! Ideaal als je nog nooit met fitness in aanraking bent geweest. Zo voorkom je blessures als je meteen de juiste uitleg krijgt! De prijs is vergeleken met een abbo bij de sportschool waar je na 3 maanden wellicht stopt een schijntje! 59,96!!!

En? Zin gekregen om thuis aan je kipfilets te gaan werken? Of die hangbillen weer strak in je jeans?

#samenwerking #gekregen

[tx_animate animation=”fadeIn” duration=”6″ delay=”.4″ inline=”no”]LATEN WE HET GEWOON EENS DOEN![/tx_animate]

Like
  Marije Strobos
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wauw, ideale set voor een thuis training. Tof dat je voorbeelden van oefeningen erbij hebt gedaan

  Annette Guitoneau
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Handig, ik ben enorm gedisciplineerd maar als het op sporten aankomt……pffff verder dan mijn Zumba les kom ik meestal niet 🙂

  Life as Chelsey
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Ik was al opzoek naar zulk soort banden! Ook handig voor thuis.

  Babs Ijkelenstam
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Zeker handig! Je moet echt instructrice worden, de uitleg is leuk en helder!

  JoyceElise
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Erg handig om dit thuis te kunnen doen!

Laat een reactie achter!