Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome-12

Goede voornemens? Afvallen, stoppen met roken?

Er is weer een nieuw jaar begonnen en de meeste mensen starten dan ook wederom met goede voornemens. Whislisten en andere lijsten om een jaar zinvol in te vullen.

Ooit begon ik ook met een goede voornemen om te stoppen met roken, ik deed dat niet in januari maar ergens in augustus. Tot nu toe rook ik nog steeds niet en dat vind ik super knap.
Ook het afvallen, mijn wens is om dit jaar de 60 kilo aan te tikken, maar of dat haalbaar is?
Ach, weet je, het is een doel en daar gaan we vanaf vandaag mee beginnen!

Een doel, een streven… en ik ben niet die persoon die mijzelf straft als ik het niet gehaald heb. Nee, ik leef ook nog. En in 2016 heb ik het doel van 66 kilo bereikt. Door veel sporten, gezond eten en een Personal Trainer. Nu is niet iedereen zo fanatiek als dat ik ben en wilt men graag hulp bij het afvallen, zonder zich meteen in het zweet te storten.

Wil je weten of jouw gewicht gezond is? Test dan eerst even je BMI.
En ja mijn 66 kilo is inmiddels 68 op de weegschaal, dit heeft te maken dat mijn spiermassa heeft toegenomen. Mijn kleding zit nog hetzelfde, op de gespierde delen als bovenarmen en billen/bovenbenen na, ik heb echt massa! Whoop!

Weight Care

Weight Care is zo’n product wat al jaren op de Nederlandse markt te verkrijgen is. Je kent het blauwe logo wel en laat ik nou een nieuwtje hebben… de nieuwe producten zitten tegenwoordig in een moderner jasje. Ik vind de uitstraling enorm verbeterd. Het spreekt mij als consument beter aan. De verpakking is vrolijker.

Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome-12

Deze lijn is gericht op havermout. Je ziet het vaak in recepten terug om af te vallen, juist omdat havermout veel vezels bevat, wat de stoelgang bevorderd en de spijsvertering stimuleerd. Tevens is het rijk aan eiwitten, wat ik als sporter natuurlijk heel hard nodig heb om spieren op te bouwen en te behouden. Naast de vezels, bevat havermout ook koolhydraten die wel kunnen worden opgenomen. Dit zijn de langzame koolhydraten, waardoor er nauwelijks suikerpieken ontstaan in je lichaam. En wat ik ook heel fijn vind is dat het een lange verzadiging heeft en zo de drang naar sneller weer wat eten afneemt.

Als kind kreeg ik mijn pap niet door mijn keel

Afslankmaaltijd

Elke ochtend kreeg ik vroeger een bordje pap! Als ik er aan moet denken begint het weer te kriebelen. Ik vond het helemaal niet lekker. Gelukkig mocht er van mama een schep suiker in, maar dan nog was dat deel zonder suiker niet te eten. Vaak at ik het ijskoud, omdat ik eerst een tijd gehuild had.

Dus ja, nu komt er voor mij een hele uitdaging om weer eens havermout pap te gaan eten. Nu heet het dan een afslankmaaltijd, maar voor mij blijft het pap!

[ezcol_1half]Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome-12[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome-12[/ezcol_1half_end]

Het doosje bevat 8 sachets waarbij je slechts wat water hoeft toe te voegen. Dat is handig, want zo kun je ook met een baan je sachet meenemen in je tas en op je werk bereiden. Geen geknoei.
Ik zelf hou van warm dus ik kookte wat water in mijn waterkoker.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Even goed roeren (ik doe dat altijd met een vork of mini garde) en je ziet dat het wat begint te binden. Op de verpakking staat een prachtig schaaltje met een pap die wolkig is. De mijne bleef waterig, wellicht was mijn water iets te heet. Dus daar morgen maar weer even rekening mee houden.

Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome

Aangezien ik geen vers fruit kan eten, hou ik het maar op een saai schaaltje. Je zou hier natuurlijk nog wat besjes doorheen kunnen doen of framboos.
De smaak is heel goed, ik moest wel wennen aan de pap substantie en was even bang dat ik spontaan zou gaan huilen. Ik moet zeggen dat ik het allemaal reuze mee vond vallen. Ik heb mijn pap trauma overwonnen en ik kijk zelfs uit naar morgen (nou meer omdat ik nu toch wel een beetje een honger gevoel krijg zo rond 20:00 uur).

Shake it baby | Afslankshake

En dan nu de shake. Ik shake nu al elke dag voordat ik ga sporten. Een eiwitrijke maaltijd om zo het vet te verbranden wat ik die dag ervoor genuttigd heb. Alleen tja, vandaag was de sportschool dicht en daar zit je dan met je goede voornemens. Morgen ga ik in ieder geval weer, die oliebollen van oudjaar lijken wel eraan te hangen!

Wat mij opviel aan de shake is de vermelding van rood zeewier. Aha… hongerstillend. Doe mij daar maar een kilo verpakking van, want ik heb altijd honger. Ik weet niet wat dat is, maar ook tijdens mijn Personal Trainer rondje bleek ik altijd honger te hebben, ik moest meer gaan eten, maar dat hielp ook niet. Oplossing? Thee, liters thee.

Ik vermoed dat het rode zeewier hier het type DULSE is, dit staat bekend om zijn hoge eiwitten, heeft het hoogste ijzergehalte van alle voedingsbronnen, bevat alle aminozuren, jodium, calcium, fosfor, kalium, magnesium, mangaan en vitaminen A, C, D en B complex. Dulse wordt wel gebruikt als kruidenremedie ( schildklier, virale infecties, zeeziekte, en van oudsher bij scheurbuik (ernstige vitamine C tekort), hydrotherapie (als poeder toegevoegd aan huidverzorgingsproducten en diervoeding. (Bron: stichting zeewier)

[ezcol_1half]Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome-4[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Ook deze bereiding is super makkelijk en dit kun je doen met een shaker of mini garde (te koop bij blokker). De shaker die ik gebruik is van Bodylab24.nl echter Weight Care heeft er zelf ook een in het assortiment.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Weight-care-drogistenplein-sample-reiew-afvallen-goede-voornemens-slank-fit-gewicht-beheersen-yustsome-12[/ezcol_1half_end]

Je ruikt de appel kaneel, heerlijk en het overheerst niet. Ik meng het met sojamelk, echter gewone magere melk is ook te doen. Let wel dat soja melk soms een andere substantie is en de poeder dan niet fijn te shaken is. Dit komt bij mijn eiwitshakes regelmatig voor. De shake smaakt ook goed, is mooi stevig en je krijgt meteen een vol gevoel. Dat is erg fijn, want tenslotte moet het een honger stillen.

Wil jij ook aan de slag met jouw gewicht? Neem eens een kijkje op DROGISTPLEIN.NL waar momenteel onder andere de Weight Care in de aanbieding is! En zoals je ziet is de afslankshake verkrijgbaar in 3 smaken. Voor iedereen genoeg keuze.


Tip van Sonja

Om toch een beetje aan de juiste kcal te komen is het belangrijk om in de avond (als je in de avond met je gezin warm eet) een maaltijd te nemen die niet te calorie-rijk is.
Ik denk bijvoorbeeld aan een salade met kipfilet of koolvis. Neem een beetje pasta of rijst, echter niet meer dan 60 gram. Ik laat meestal de pasta/rijst of aardappel achterwege, neem liever dan een ander tijdstip dat ik honger heb nog iets als een rijstwafel met pindakaas (ja je hebt wel goede vetten nodig).Heb je nog honger, neem dan een stukje fruit, doe dit wel in de ochtend, want dan kun je de suikers nog verbranden. In de avond is een bakje kwark een betere optie.

Tussendoor kun je natuurlijk altijd nog een reepje van Weight Care nemen en dan kom je per dag op zo’n 1000-1400 kcal.


Niet alleen ga ik deze week met Weight Care aan de slag. In januari ga ik ook met een nieuwe manier van trainen en eten aan de slag. Dit zal ook nog een keer uitgebreid op de website komen. Ik hoop in 2017 het lichaam te maken wat ik in gedachte heb. Noem het een vorm van kunst. Niet iedereen zal het mooi vinden. En wie weet word ik dan een hele fitte en strakke oma!

Ik zal op mijn Instagram volgende week natuurlijk bekendmaken hoeveel kilo ik ben afgevallen!!! Hou mijn post in de gaten!
Sonja yustsome blog hobby beauty make-up
Dit artikel is in samenwerking met DrogistPlein tot stand gekomen. De artikelen heb ik ter review aangeboden. Dit product is door mij persoonlijk getest.
Like
  Babs
  3 Jan 2017
  6:53am

  Ik ben benieuwd. Jouw kennende haal je makkelijk die 60 kilo.
  Ik ben dol op havermoutpap! Ik eet het nu bijna iedere ochtend, goed begin van de dag, want dan zit ik altijd goed vol.

  Kim
  3 Jan 2017
  7:36am

  Ik kan een bakje havermout wel waarderen eens in de zoveel tijd. Wel lukt het met zo’n zakjes mij ook nooit om het dikker te laten worden. Ik denk dat jij je doel wel weet te bereiken! Je bent zo goed bezig!

  Lonneke
  3 Jan 2017
  8:20am

  Wat goed van je zeg, ik heb de volle vertrouwen dat jij dit doel gaat halen. Ik daarin tegen heb als goede voornemen juist om aan te komen. Ik weeg 52 kilo en mijn streef- gewicht is 58 kilo. Heel veel succes lieverd!

   YuStSoMe
   3 Jan 2017
   9:23am

   Aankomen is soms ook best moeilijk. Dan krijg je ook rare opmerkingen van mensen. Ik zeg maar zo, het is jouw lijf, jouw tempel! Succes Lonneke ?

  Karen
  3 Jan 2017
  8:27am

  Gelukkig nieuw jaar Sonja! En jij hoeft toch heel niet meer af te vallen!

   YuStSoMe
   3 Jan 2017
   9:26am

   Dank je Karen. Een kilo of 8. Ik wil naar de 60. Echter besef ook dat spiermassa zwaar is en dus denk ik dat mijn doel moet bijstellen naar 65. Anders word ik een skelet, dat is ook niet mooi.

  Annette
  3 Jan 2017
  3:26pm

  Omdat ik lactose gevoelig ben zijn shakes en dit soort dingen voor mij vaak niet te doen. Ik heb wel eens amandelmelk geprobeerd en ook soja maar ook daar doet mijn buik heel raar van (denkt waarschijnlijk toch WTF is dit melk????) 🙂 Ik ben nu aan de Detox thee (niet laxerend) ik vertel je er binnenkort meer over. Succes in elk geval met jouw strijd!

  jeapiebel
  3 Jan 2017
  4:42pm

  Als al de gewichten door spieren komt zal ik prima vinden. Motivatie en vol houden is af en toe ver te zoeken bij afvallen. Je gaat er nu echt voor zo te zien. Dat is altijd een goed teken. Ik ben benieuwd naar wat Weight Care je zover helpt. Ik heb wel gerekend hoeveel ik per dag moet nemen, maar ik houd mij er nooit aan. Ik doe maar wat wel redelijk consequent. Nu vind ik het te koud om fanatiek met sixpack bezig te zijn..hihi als de zon schijnt ga ik weer fanatiek met je mee doen. 😉

  Cindy
  3 Jan 2017
  4:51pm

  Goede voornemens komen bij mij niet per 1 januari. Jij bent wel heel goed en gezond bezig. Respect!

  Natasja
  5 Jan 2017
  9:30am

  Je bent zo goed bezig, echt heel knap!
  Wist niet dat jij aan de weightcare en shakes zat? Fijne tips! Enne jullie ook een heel gelukkig en gezond 2017! Dat al je wensen en dromen mogen uitkomen XX

Laat een reactie achter!