Got Bag, gerecycled, plastic, oceaan, vervuiling, milieu, tassen, rugzak, op pad, yustsome, 5

GOT BAG | tassen van oceaan plastic

De oceanen stromen vol met gebruikt plastic. Plastic dat afkomstig is van jou en mij. En daar moet verandering in komen. Gelukkig zijn er bedrijven die zich daar voor inzetten en ons consumenten stof tot nadenken geven. Zoals GOT BAG, die maken van gerecycled plastic, stoffen om bijvoorbeeld rugzakken van te maken.

De vissers in Java halen het plastic uit de oceaan!

Wat doet GOT BAG?

In 2016 zijn ze begonnen met het inzamelen van plastic uit de oceaan om het te recyclen en verwerken tot rugzakken.

De hoeveelheid plastic die als bijvangst uit de oceaan wordt opgehaald door een netwerk van meer dan 2.000 vissers en vissers aan de noordkust van Java is gestaag toegenomen sinds ze in 2016 begonnen met opruimen.

Om deze holistische benadering verder te brengen, reinigen en verwerken ze ook het PET-gedeelte van het ingezamelde plastic dat nodig is voor de GOT BAG’s grondig. Voor de andere ingezamelde soorten plastic voeren ze deze af in de juiste recyclingoplossingen.

Het materiaal dat ze verzamelen heet Ocean Impact Plastic. Samen met de GOT BAG gemeenschap heeft dit een grote impact. Het samengesteld plastic dat ze actief inzamelen uit de oceaan en de directe omgeving van de diverse inzamelpunten – uit mangrovegebieden, rivieren of zelfs direct na gebruik. Voorkomt dat plastic in de oceaan terechtkomt door een gebrek aan infrastructuur voor afvalbeheer.

Na het inzamelen van dit plastic worden er kleine korrels van gemaakt die naar een fabriek in China gaan waar ze van die korrels een garen maken. Dat garen gebruikt met om de stoffen te weven voor de tassen. Met een waterdichte coating aan de binnenkant en een waterafstotende laag aan de buitenkant worden de tassen daarna over de hele wereld verkocht.

Het kan zo eenvoudig zijn

Steeds meer worden wij consumenten bewust van wat wij kopen en ook weer weggooien. Hier in huis scheiden wij natuurlijk al ons afval. Het is ook niet zo heel moeilijk. Maar wat maakt het dan wel moeilijk? Alles wat we kopen in voorverpakt plastic. En daar schrik ik zelf echt wel van. Nu zul je wel denken, dan ga je toch niet meer naar de supermarkt en koop je vlees bij de slager, groente bij de groenteboer etc etc. Alleen dat moet je dan wel kunnen betalen! En daar zit het grootste smetplekje… de supermarkt! Ik wil weer terug naar de slagersafdeling waar je nog gewoon per onsje je vlees kocht en de bakkersafdeling waar het brood op de plank lag. Het hoeft niet in plastic verpakt te worden! Als je zelf bijvoorbeeld een vaste tas aanschaft voor je brood. En zelf een schaal of bakje meeneemt voor je vlees, dan zouden wij al heel wat plastic kunnen vermijden! Maar nee, het moet allemaal vlug, snel… en af fabriek!

Got Bag, gerecycled, plastic, oceaan, vervuiling, milieu, tassen, rugzak, op pad, yustsome, 5
Got Bag, gerecycled, plastic, oceaan, vervuiling, milieu, tassen, rugzak, op pad, yustsome, 5
Hoe mooi is deze tas, die vervaardigd is met liefde voor een mooiere wereld?

De GOT BAG allrounder voor avonturiers en vrijheidsliefhebbers. Verstelbaar in grootte – geweldig om mee te nemen op elke spontane reis! Voor elke ROLLTOP recyclen ze 3,5 kg oceaanplastic.
Got Bag, gerecycled, plastic, oceaan, vervuiling, milieu, tassen, rugzak, op pad, yustsome, 5

Wil jij ook meehelpen aan een betere wereld?

Naast deze mooie grote rugzak heeft Got Bag natuurlijk ook aan de kleintjes gedacht, onze toekomst, en prachtige rugzakjes gemaakt. En heb je nog een kleinere tas nodig of een laptop Sleeve? Je kunt bij Got Bag het zo gek nog niet bedenken of ze hebben er een oplossing voor!

#Create An Impact

Waar te koop?

Wil je meer informatie over Got Bag in het Nederlands? Dan verwijs ik je graag naar deze website>> GOTBAG.com

De mooie rugtas die ik gekregen heb tijdens mijn Blogboot tochtje is ook te koop voor 149,95

  • Kleur: ZWART
  • Stof gemaakt van 100% oceaanplastic
  • Riem & klemmen gemaakt van gerecycled PET
  • Waterafstotend bio PU-Coating
  • Geschikt voor elke 15-inch laptop: 41 cm x 33cm (hoogte x breedte)
  • 25 – 30 Liter aanpasbare inhoud
  • Afmetingen: 42 cm (aanpasbaar tot 66 cm) x 33 cm x 16 cm (hoogte x breedte x diepte)
  • Gewicht: 1000 g
Like
1

Laat een reactie achter!