Grove poriën, een dilemma of is er een oplossing?

Helaas ben ik heden ten dagen niet meer gezegend met een mooie gladde huid. Dit komt natuurlijk door mijn jeugdpuistjes, maar ook door de jaren heen… ouderdom gooit ook roet in mijn gezicht!
Nu liep ik jarenlang te zoeken naar producten die mijn grove poriën konden verminderen of verfijnen, maar helaas hielp niet alles. Wat kun je dan tegen dit probleem doen?

Grove poriën

Hoe ontstaan ze en wat kun je er tegen doen?

Wanneer de huid veel talg afscheidt (vette huid) staan de poriën wijd open en kunnen deze snel verstopt raken met talg. De oorzaak op latere leeftijd van grove poriën is te wijten aan het feit dat naarmate je ouder wordt de hoeveelheid collageen in de huid afneemt, waardoor de stevigheid van de poriewandjes vermindert. Ook in de overgang, kan door toedoen van onze hormonen, de poriën vergroten, of heb je een erfelijke aanleg daarvoor.
Op jonge leeftijd weten wij dat natuurlijk de bekende jeugdpuistjes een boosdoener kunnen zijn van grove poriën.
Nyx, pore, poriën, filler, onzichtbaar, make-up, primer, stick, tube, cream, douglas, yuststome, 8

Hoe kun je ze laten verdwijnen?

Helemaal zullen ze nooit verdwijnen, omdat ieder mens in de huid poriën heeft. Je kunt ze wel verkleinen en dat is door heel simpel je huid goed te reinigen. Hierdoor haal je het vuil uit de poriën en daarmee verklein je de ophoping.

Een mooi ritueel is om het exfoliëren in je beautyroutine op te nemen. Doe dit eens per week, te veel kan weer de talgproductie aanwakkeren. Exfoliëren doe je het beste met een product dat Salicylzuur bevat. Dit week je dode huidcellen los en dringt diep in de poriën binnen en maakt grondig schoon, waardoor de porie weer haar oude vorm terug kan krijgen.

Een peeling gedaan door een vakkundige schoonheidsspecialist zal je huid ook een boost geven, er zijn diverse soorten en daarom is het overleggen wat voor jou het beste is mijn advies.

Is er ook een snelle oplossing?

Een snelle oplossing is er niet, nou ik zeg niet, omdat het iets is wat niet blijvend is. Echter je kunt met beautyproducten wel een mooie gladde huid creëren door de zogenaamde porefillers te gebruiken.

Een die ik zelf kan aanbevelen is die van NYX cosmetics en ik laat je vandaag een resultaat daarvan zien.

Nyx, pore, poriën, filler, onzichtbaar, make-up, primer, stick, tube, cream, douglas, yuststome, 8

NYX | Pore Filler

De Pore Filler van NYX Professional Makeup is op twee manieren te gebruiken. Hij is zowel met als zonder make-up te gebruiken. In combinatie met een make-up werkt de Pore Filler als een primer en vormt de basis voor de foundation, highlighter en andere make-up. Maar ook zonder verdere make-up is de Pore Filler te gebruiken. Grove poriën worden minder zichtbaar en oneffenheden worden gecamoufleerd, waardoor de huid egaal oogt.
Nyx, pore, poriën, filler, onzichtbaar, make-up, primer, stick, tube, cream, douglas, yuststome, 8
Nyx, pore, poriën, filler, onzichtbaar, make-up, primer, stick, tube, cream, douglas, yuststome, 8
De Pore Filler is een volle substantie, waardoor de hoeveelheid van een speldenknop al voldoende voor de plekjes waar de poriën vergroot zijn. De NYX Professional Makeup Pore Filler is verrijkt met vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die de huid verzorgt en beschermt tegen invloeden van buitenaf.
De Pore Filler van NYX Professional Makeup heeft een Vegan Formule, wat wil zeggen dat het geen ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong bevat.
Nyx, pore, poriën, filler, onzichtbaar, make-up, primer, stick, tube, cream, douglas, yuststome, 8

In het omcirkelde deel is te zien waar de stick is aangebracht.


Het resultaat

Wat ik erg fijn vindt aan de producten is dat ze onzichtbaar zijn als ze eenmaal zijn aangebracht, waardoor je deze dus ook zonder make-up kunt dragen. Daarbij is de stick ideaal in het aanbrengen, omdat je geen vingers nodig hebt. Bij de tubes ontdekte ik dat de grote tube iets moeilijker aan te brengen was en een beetje deed brokkelen.
Echter eenmaal uitgesmeerd op de huid was het geen probleem meer.
Ook onder een make-up is deze Pore Filler een hele prima basis en heeft geen invloed op mijn dagelijkse foundation. Ik heb er ondertussen 3 getest en bij alle drie was dit geen probleem, zowel bij de stick als de tubes.

Nyx, pore, porien, filler, onzichtbaar, make-up, primer, stick, tube, cream, douglas, yuststome, 1

Hier heb ik de Pore Filler aangebracht als basis voor mijn foundation.

 

Mijn neus, voorzien van de Pore Filler, Foundation en een matte poeder.

Natuurlijk blijf je wat van je poriën zien, vooral als ze zo grof zijn als die van mijzelf. Echter ze zijn een stuk verfijnder en vallen veel minder op. Ik ben erg blij met deze ontdekking en kan deze echt aanraden!

Let op! Reinig je gezicht na het gebruik van een Pore Filler extra goed! Je brengt namelijk een substantie aan in je poriën en dit vraagt om puistjes als je hier niet goed mee omgaat!

 


Waar te koop?

De producten van NYX zijn onder andere te koop bij Douglas.nl

Like

Laat een reactie achter!