Haaruitval, Biotine, zink, haar, vitaal, uitval, vrouw, hulp

Haaruitval bij een vrouw, wat kun je er tegen doen?

Ik denk dat iedereen wel eens een fase heeft waarin haaruitval aan de orde van de dag is of je haar extra lijkt uit te vallen. Diverse oorzaken zorgen ervoor dat je haarzakjes in de stress schieten! Wat heeft mij geholpen bij de haaruitval?

Stress & haaruitval

1 van de meest genoemde oorzaken van haaruitval is stress. Je kent dat plaatje vast wel, met je handen in het haar zitten en niet meer weten wat te doen, dat je bijna dat haar eruit wil trekken.

Door die stress komt ons haar in een extra cyclus terecht, die de telogene fase genoemd word. Omdat je stress hebt, zorg je ervoor dat je nog geen nieuw haar aangemaakt hebt en dus valt alles na 4 maanden tegelijk uit. Je ziet er kaler uit omdat de fase die voor de telogene normaal afgespeeld niet heeft plaatsgevonden.

Hoe ziet die cyclus eruit dan?

De cyclus begint met de anagene groeifase, waarin een haar ongeveer drie tot vijf jaar lang groeit. Kapsters spreken zelfs vaak over 7 jaar. Vervolgens komt die haar in de zogenaamde katogene fase, dit noemen ze een overgangsfase van groei naar rust. Na enkele weken belandt een haar in de telogene fase of rustfase. Na ongeveer vier maanden valt de haar dan uit. Het nieuwe haar is dan weer aangemaakt en de cyclus herhaalt zich. Ongeveer 90 procent van ons hoofdhaar bevindt zich in de anagene groeifase.

Wist je dat je door stress, je nek verkrampt en hierdoor je de bloedtoevoer naar je hoofdhuid verminderd? Gevolg… haaruitval!

Haaruitval, Biotine, zink, haar, vitaal, uitval, vrouw, hulp

Welke vormen van haaruitval zijn er?

 • Erfelijkheid
 • Chemo
 • Alopecia
 • Medicatie
 • Streng gewichtsverlies
 • Ijzer tekort
 • Schildklier
 • Overgang

Wat kun je er aan doen?

Niet altijd is er een passende oplossing. Bij een erfelijke aandoening is het accepteren van dit probleem een eerste stap. Gelukkig kun je tegenwoordig prachtige pruiken of haarstukjes verkrijgen.
Voor Alopecia is er, mits je er op tijd bij bent, nog een oplossing te vinden door het toedienen van hormonen. Dit kan alleen bevestigd worden door een arts. Er zijn diverse vormen van Alopecia en ik ben geen dokter die jou kan zeggen wat de oorzaak is.

Bij Chemo, mijn vriendin ondergaat dit momenteel, gaat door de koude kap op je hoofd de haarzakjes ook in een stress fase. Echter nu alles tegelijk, je zult dan kaal worden. Een haarstuk en hoofddoekjes zullen jou helpen deze fase te doorstaan.

Natuurlijk is het belangrijk om in de gaten te houden hoe lang je al kampt met deze problematiek. Heb je tijdelijke haaruitval, dan kunnen een goede shampoo en het slikken van biotine jou enorm helpen.

Haaruitval, Biotine, zink, haar, vitaal, uitval, vrouw, hulp

Een product waar ik zelf momenteel mee bezig ben zijn deze Haar Vital Komplex capsules die ik bij de DM kocht. Ik heb al eens eerder door stress haaruitval gehad en toen kocht ik ook Biotine. Mij helpt het heel goed.


Mádara Boost Scalp treatment

Geformuleerd met revitaliserende cafeïne en zink, stimuleert de op funghi gebaseerde lotion de hoofdhuid om zo een sterke en gezonde haargroei te bevorderen.

Aminozuren, groeivitamine Niacine (ook bekend als vitamine B3) en verdikkend pantotheenzuur (vitamine B5) afkomstig van cantharelpaddestoelen werken om verdere veroudering van de hoofdhuid, haarverlies en dunner worden te voorkomen en het volume bij de wortels te stimuleren.

De behandeling duurt slechts 3 minuten en heb ik afgelopen maanden dan ook 2 keer per week toegepast.

Mádara, boost, haar, lotion, 3 minuten, treatment

Het resultaat is voor mij verbluffend! Naast het feit dat mijn kalende plekjes weg zijn, groeide mijn haar in korte tijd ook zeer snel!
Ik denk dat dat ook wel is opgevallen!

*Vrij van noten en gluten.

Waar kun je Mádara boost kopen?

Bij de GROENE DROGIST: De prijs ligt rond de 25 euro!

 

 

Like
1
  debbeautygoddessnl
  1 Oct 2019
  11:21am

  Ik heb ook zo’n last van haaruitval (al heel lang) en daardoor dunner wordend haar. Zo ontzettend frusterend! Ik heb de gummies van sweet Bunny hare gebruikt, met een hoog percentage biotine, maar dat hielp niet echt bij mij. Binnenkort toch maar eens langs de huisarts gaan want ik word er gek van. En ik ga zeker kijken voor de Boost Scalp treatment van Mádara. Ik gebruik momenteel vitamines van Holland & Barrett speciaal voor het haar om toch iets te doen, maar weet nog niet of die goed helpen daar gebruik ik het nog te kort voor.

Laat een reactie achter!