Carnavalskleding.nl, Halloween, carnaval, feest, verkleden, partij, party, vampier, heks, Dracula, kinderen, heren, dames

Halloween: ga jij als vampier of als heks verkleed?

Het is bijna Halloween en ik vind het superleuk om mij dan te verkleden! Echter is het hier in Nederland niet zo’n groot feest als in America.

Ik heb het een tweetal jaren vermeden, omdat ik van iemand hoorde dat ik dan heel verkeerd bezig was en het niet hoorde. Toen ben ik toch maar in de geschiedenis gedoken en besloten dat ik zelf wel bepaal of iets goed is voor mij of niet.

Halloween

De oorsprong ligt vooral bij de Kelten, die op 1 november eigenlijk starten met hun nieuwe jaar.
De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers.

Halloween, vampier, Dracula, woman

Door de geschiedenis heen hebben natuurlijk andere volkeren er hun eigen visie op los gelaten en kwam het in America terecht door de Ieren die daar neerstreken.
De optocht door de straten waar kinderen bij huizen aanbellen en Trick or Treat roepen is bij ons vooral bekend door de films.


Verkleedpartij voor jong en oud

Steeds vaker duiken ook hier in Nederland de zogeheten Halloween party’s op en ik hoorde van mijn zoon dat hij er ook dit weekend een heeft.
Dus we moeten voor hem nog iets leuks gaan bestellen.

Ik keek ook al wat rond op internet en kwam uit bij Carnavalskleding.nl waar de keuze reuze is!
Nu moet ik nog een keuze maken en dat valt niet mee hoor!
In eerste instantie wilde ik gaan als vampier, de laatste tijd ben ik fervent  Van Helsing kijker op Netflix en ik had al bedacht hoe ik er uit wilde zien.
Maar een heks of ander leuk pakje kon natuurlijk ook.

Vampier

Ik bestelde een aantal pakjes en twijfelde al over de maat… nou laat ik maar een L nemen dan zit ik wel goed. Klopt, normaal wel, maar ik moet dus zeggen dat de kleding klein kan uitvallen! Bij twijfel neem een maatje groter!

Carnavalskleding.nl, Halloween, carnaval, feest, verkleden, partij, party, vampier, heks, Dracula, kinderen, heren, dames

Want helaas moet ik er 3 van de 4 terug sturen! Gelukkig bleef er nog een toffe heks over en alsof het zo moest zijn, kreeg ik gelijk het idee dat ik de Wicked wilde worden!

Wicked Witch

Hahahaha, ik vroeg mijn moeder of ze mij kon fotograferen, want ja in het bos, alleen verkleed… zegt ze tegen mijn pa: ‘zo fotografeer ik haar eindelijk hoe ze echt is’. En bedankt mam!

Dus daar ging ik met heksen gewaad, pruik en bijbehorende schminck naar het bos. Ik had wat spinnenweb gekocht en dat was wel tof om te gebruiken. Ja, ik heb het bos weer netjes achtergelaten!

Het schmincken deed ik met prut spul van de Action, o wat een bagger! Ik had beter deze set kunnen bestellen! Maar goed, met geduld en 20 lagen werd het toch nog iets moois!

 

 

Carnavalskleding.nl, Halloween, carnaval, feest, verkleden, partij, party, vampier, heks, Dracula, kinderen, heren, dames

Carnavalskleding.nl, Halloween, carnaval, feest, verkleden, partij, party, vampier, heks, Dracula, kinderen, heren, dames

De heksen set bestaat uit een blouse met pofmouwen en een lange rok. Daarbij zit ook nog een luxe heksen hoed (puntmuts) met een kanten strik.

De foto’s heb ik wat gedramatiseerd omdat ik ze zo mooier vond om te laten zien! En ik had er een paar naar mijn kennissen gestuurd en werd al gelijk gevraagd of ik mee wilde helpen bij diverse spooktochten! 😂

 

Waar te koop?

Alle kleding, maar ook pruiken, schminck en accessoires zijn voor jong en oud te koop via de site Carnavalskleding.nl
Prijzen liggen heel goed en voor mijn WICKED heksen pakje betaald je 37,95!

Carnavalskleding.nl, Halloween, carnaval, feest, verkleden, partij, party, vampier, heks, Dracula, kinderen, heren, dames

#samenwerking

Ga jij iets doen met Halloween?

Like
2
  pluseenbeetjenl
  16 Oct 2019
  5:51am

  Ik vind Halloween leuk maar zou mijzelf niet zo snel verkleden. Dat laat ik aan anderen over

   YuStSoMe
   22 Oct 2019
   3:40pm

   Ja, het moet je liggen!

  Ann Ages Gracefully
  16 Oct 2019
  9:59am

  Wat een werk is dat geweest Son, maar heel tof, ik heb net het kantoor versierd voor Halloween, zelf doe ik er niets mee 😉

  Daphne - verdraaidmooi
  17 Oct 2019
  5:01am

  Ohhhh wat heb je prachtige foto’s gemaakt! Ik ben zelf niet zo van het verkleden, maar jij heb het fantastisch gedaan! Jammer dat het schminken met spullen van Action niet goed ging, maar daar is niks van terug te zien op de foto’s.

   YuStSoMe
   22 Oct 2019
   3:40pm

   Gelukkig niet, maar ik ga toch eens naar echte producten zoeken.

  Wendy ( @smurfigeknutselfan)
  17 Oct 2019
  6:42am

  Wat een mooie foto’s, ik snap wel dat ze jouw wilde “lenen” voor heksentochten, lijkt me echt iets voor jouw. Ik denk dat jij ze zo de stuipen op het lijf jaagt. Benieuwd of je het gaat doen. Veel pkezier.🕷🕸🧙‍♀️👻

   YuStSoMe
   22 Oct 2019
   3:39pm

   Hihihi echt hè?

  ByChristiana
  19 Oct 2019
  6:16am

  Wat een toffe foto’s zeg, echt heel gaaf en creatief gedaan! Je zou anderen de stuipen op het lijf jagen tijdens een spooktocht, zeker wanneer het donker is en je zo opeens tevoorschijn springt;-)

  debbeautygoddessnl
  27 Oct 2019
  7:51am

  Wat een geweldige foto’s! Echt genieten. Heerlijk om je zo uit te leven. Laat de anderen maar denken. Die zijn jaloers dat ze zich niet zo kunnen/durven laten gaan haha. Volgens mij ben ik de enige in mijn vriendenkring die zo gek is Halloween, haha. Ik ben ook een keer naar de Halloween nights in Toverland geweest en dat vond ik super leuk. Vorig jaar was het dorp ook voor een deel omgetoverd tot een spookstadje. Helaas wordt er dit jaar niks aan gedaan. Maar ik heb wel shoptegoed gewonnen van Carnavalskleding.nl dus als ze een beetje op tijd zijn kan mijn dochter a.s. donderdag in ieder geval verkleed de straat op gaan met haar vriendinnen, geniet ik ook van.

Laat een reactie achter!