Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome

Haren verven DIY | Van bruin naar blond

Haren zelf verven, in Corona tijd zullen er velen dames met het handen in hun haar gezeten hebben en wellicht komt dit artikel dan ook wel wat aan de late kant online.. maar zoals het gezegde zegt, beter laat , dan nooit. En ik laat jullie vandaag mijn stap voor stap DIY Haren verven zien van bruin naar blond haar.

Ik wil mijn haren nu wat lichter, daar ik een zichtbare grijze scheiding aan het krijgen ben en mijn tweelingzus haar haren al helemaal grijs heeft in een natuurlijke kleur. Nu ben ik dus ook erg benieuwd naar mijn grijze mutsje en wilde de stap eens wagen.

Haren verven, eerst ontkleuren!

Als je je haren wilt verven raad ik altijd aan om ze te ontkleuren, indien je reeds geverfd haar hebt en vooral als je van donker naar licht wilt. Hoe sterkt die ontkleuring moet zijn hangt natuurlijk af van je haarkleur. Wil je geen extreme kleur verandering, dan kun je voldoen aan een 6 tintjes opheldering, maar ga je naar meer ontkleuring, dan is het raadzaam om te kijken naar een merk die meer verhelderd naar 9 of 12 stappen.

Op natuurlijk haar is het zo dat je nog nooit geverfd hebt… vaak vergissen mensen zich hierin en zit er al een kleur in en denken dat daarmee de natuurlijke kleur bedoeld wordt!
Ook een kleurshampoo is eigenlijk een verf laagje om je haar heen, dus let daar ook goed mee op, vandaar dat ik altijd zeg… haal eerst alle kleur eruit.

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome

Mijn haarkleur voor, donker bruin gekleurd!

Ontkleuring | L’Oreal Preference

Voor mijn ontkleuring nam ik de L’Oreal Preference die 9 tinten oplicht. Hierin zou een anti geel formule inzitten, maar uit ervaring weet ik dat ik met mijn warmte in het haar altijd eruit kom als een geel blonde dame, dus daar trek ik mij weinig meer van aan. Mensen met een rode gloed in hun haar moeten hier rekening mee houden.

Als eerste trek je de handschoentjes aan!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering

Ik werk het liefste met een bakje en een kwast, die kun je kopen bij de Action of drogist. Daar doe ik het blondeer poeder in.

Je voegt dan de blondeer crème toe…

… en mengt dit zeer zorgvuldig tot het een mooie egale massa is.

Aanbrengen op het haar!

Het is heel belangrijk om je blondering niet meteen aan de haarwortel aan te brengen. Je hoofdhuid is warm en door die warmte versterk je de ontkleuring. Begin dus altijd met de punten en desnoods doe je het in 3 stappen.

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering

Laat het mengsel zeker 25 minuten in je haarpunten zitten. Wees geduldig 🙂

Na die 25 minuten kun je de rest aanbrengen op de haarwortels. Je ziet hier al hoe warm de kleur nog is bij mij bij de punten!

Spoel je haar uit en breng de conditioner aan op het handoekdroge haar.

 

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering

Niet schrikken… ik wist dat dit de uitkomst van mijn blondering zou zijn… het is in ieder geval lichter en nu moet ik bij mijn volgende kleuring daar ook rekening mee houden!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering

Voor een volgende ronde kleuring dien je jouw haar altijd goed droog te föhnen!

Aanbrengen van de definitieve kleur

Voor de definitieve kleur koos ik ook van L’Oreal de nieuwste Exellence Cool Creme kleuring 7.11 uit. Deze heeft ook een anti-geel spoeling en tja ik werd wel erg benieuwd naar die commercial en de uitwerking… ze beloven altijd wel van alles, maar is dat ook zo? Haren verven lijkt dan altijd zo makkelijk en die sterren knoeien ook nooit met het spul!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering, anti, grijs, asblond, astint

Een verpakking vol met tools en tubes… en een kam om je haar kleuring aan te brengen!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering, anti, grijs, asblond, astint

Ook hier mengen we de kleur met een bakje en een kwast, je kunt ook de flacon gebruiken en goed schudden!

Vergeet ook nu weer niet je handschoenen aan te trekken!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering, anti, grijs, asblond, astint

Ik bracht het nu wel eerst aan de haarwortel aan, omdat die nu een stuk lichter is en dus meer tijd nodig heeft om op kleur te komen!

Na een minuut of 20/25 kamde ik alles goed door met een grove kam en bracht nog het restant van de verf aan!

Uitspoelen en anti geel behandeling

Nadat mijn verf ingetrokken was, spoelde ik alles zeer grondig uit en begon aan de bijgeleverde anti-geel behandeling. Dit zou er voor zorgen dat mijn haar die assige tint zou krijgen!

Eerst een shampoo gebruiken bij het uitspoelen! (Dus eerst uitspoelen en dan wassen).

Dit is dan die beruchte anti-geel formule… je hebt maar een heel klein beetje nodig… maar ik pakte voor de zekerheid iets meer!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering, anti, grijs, asblond, astint

Kijk hierop zat ik te wachten, dit ziet er goed uit en dat haren verven lijkt dus echt weer een keer te lukken! Woehooooo!

Haar verven, ontkleuren, diy, thuis, zelf, doen, bruin, blond, grijs, stappen, fotoblog, beautysome, l'oreal, preference, blondering, anti, grijs, asblond, astint

Nadat ik het laten intrekken en ook die paarse emulsie had uitgewassen ging ik snel met de föhn mijn haar drogen, want ik was erg benieuwd!

En hoe is het bevallen?

Omdat ik al jaren ervaring heb, was het haren verven weer kinderspel en piep ik niet zo snel bij een worteloranje hoofd. Echter van mij had de laatste kleuring meer assig blond mogen zijn, ik zie nog te veel geel tint erin, waarschijnlijk zeur ik, maar ik ben eerlijk!
Ik denk dat als ik deze een tweede keer gebruik het resultaat meer naar de verpakking zal neigen!

Goedkoop is het niet, ik had geluk dat er bij de Kruidvat een 1+1 aanbieding was, maar normaal betaal je hier zo rond de 18 euro voor per kleuring.
In Duitsland zijn de haar verven een stuk goedkoper en ondertussen ben ik daar al een keer bij de DM geweest en heb een andere verf meegenomen in een asblonde kleur voor 4,95!

 

Like
1