Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply

Heerlijk vertoeven onder een 100% Percal dekbedovertrek

Goed slapen is de laatste tijd meer een toeval dan de standaard norm hier in huize van de Sande. Ik slaap echt slecht, mede door de overgang, allerlei gedachtes waar ik mij mee bezig hou en het vallen van de blaadjes… het beïnvloed mijn nachtrust. En dan zwijg ik nog maar over het geronk van mijn partner.

Wist je dat het materiaal waar je onder slaapt je nachtrust kan beïnvloeden?

Vooral nu ik dus in de overgang ben, heb ik last van opvliegers. Het bekende nachtzweten hoort daar ook bij. Nu heb ik diverse dekbedovertrekken en 1 daarvan is een heuse broeikast, Tjeminee wat een zweetding is dat. Okay, kocht het goedkoop bij de welbekende Primark, maar na een tijdje kan ik het dus niet meer echt fris krijgen, terwijl ik het elke week was.

Ik weet dus dat je met katoen dit kunt voorkomen, daarom koos ik deze keer voor 100% Percal Katoen.

Wat is Percal Katoen?

Percal wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Het verschil met het reguliere katoen is het aantal draden (de thread count) dat gebruikt wordt. Katoen Percal heeft een hogere thread count en is geweven in fijnere garen en voelt daardoor zachter, gladder en prettiger aan. Daarom ook kijken naar dit gegeven, want hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de stof zal zijn.

At home with Marieke

Bij At Home with Marieke staat het gevoel van ‘thuis’ zijn centraal. In de ontwerpen van At Home with Marieke wordt nostalgie gecombineerd met een moderne twist. De Hollandse identiteit van het merk ziet u tevens terug in het beddengoed, dat vaak is voorzien van een rode, witte of blauwe kleur. De typische dessins van het merk zorgen ervoor dat elk product van At Home with Marieke bijdraagt aan een stukje thuis.

Model: Glass White

Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsuppl
Hoe gaaf is dit overtrek? Het heeft de uitstraling van glas, beetje je fantasie loslaten, maar denk even aan mooi gegraveerd glas, kristal whiskeyglas… heb je hem?
Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,
Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply

Het materiaal

 • 100% Percal
 • Kreukt minder, strijkt gemakkelijk
 • Wasbaar op 60 graden
 • Kan in de droogtrommel
 • Ademend materiaal

Wat ook erg prettig is dat dit overtrek lekker lang is zodat ook dekbedden tot 220 cm erin passen. Het kussensloop is ook ruim met een maat van 60×70 cm.

Dit overtrek kost bij bedsupply.eu 39,95 in de maat 140 breed. Ook leverbaar in andere maten. 

Natuurlijk werd er gelijk ook een nieuw hoeslaken uitgezocht, net zo prettig om dan alles fris op je bed te hebben. Trouwens bij mijn oude vielen de gaten er al in… hoogste tijd dus!

Een nieuwe ochtendjas

Als we dan toch goed bezig zijn, mag er ook wel eens nieuwe ochtendjas komen! Nu noem ik het een ochtendjas, maar een ander zegt badjas en ik hoor ook wel eens duster… hoe noem jij dit kledingstuk?
Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsuppl

Seahorse | Pure Graphite | 39,95

Ik wilde een mooie donkere kleur, geen zwart! Dus werd het een antraciet grijze kleur, wat ook weer perfect past bij mijn mooie 100% Percal overtrek… een 100% katoenen badjas!

Het Nederlandse Seahorse staat bekend om haar hoogstaande kwaliteit. Met de badjassen van Seahorse heeft u de garantie dat het jaren lang mee gaat en er ook nog prachtig uit blijft zien. Daarnaast zijn ze super comfortabel zijn en sneldrogend.
Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,

Maatje te ruim?

Hahaha goedemorgen Sonja! Ik bestelde een ruime maat, dacht beter te groot dan te klein, echter ze vallen ruim dus de L mag de volgende keer gewoon M zijn. Nu vind ik het niet erg, kan mijn man hem ook eens lenen als hij in het ziekenhuis komt te liggen… het is gelukkig een unisex model.

Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,

Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,

Kijk, ik ben hier echt mevrouw naturel! Geen poespas… want ik kom niet uit mijn nest met gestyled haar, mijn gezicht in de plooi of dat er al een bloemenzee klaar ligt en ballonnen aan mijn spijlen. Denk dat veel mensen soms de influencer plaatjes zien en denken ‘wat doe ik verkeerd?’ Niks dames en heren… we moeten gewoon doen, doen we al lekker gek genoeg!

Ik smeer alvast een rijstwafel met wat smeuïge Philadelphia die overigens Lactose vrij is!

Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,

Tja,… moet je niet je mes vergeten dus daar ging mijn goede voornemen en ik was te lui om weer naar beneden te lopen! Knip, knip, knip… klaar!

Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,

Dekbed, overtrek, 100% Percel, badjas, grijs, glass, at home with Marieke, review, bed, BeautySome, Etrias, bedsupply,

Maar, Uhm… hoe sliep je nu?

Wat een verschil! Ik heb weer een paar keer al goed geslapen, minder gewoeld en mijn haar zat in de ochtend ook minder dramatisch! Nu zijn er altijd factoren die mijn nachtrust verstoren, de laatste paar dagen is er een en ander weer op mijn pad gekomen en ik merk dat ik dan weer ga prakkedenken. Echter,… ik weet nu dat dit niet aan mijn heerlijke overtrek ligt.

#samenwerking

 

 

Like
  Jolanda
  8 Nov 2018
  4:47am

  Heerlijk hoor!! Ik slaap ook echt slecht (het is nu kwart voor 6 en ben alweer wakker). Mooi overtrek en die badjas 😍😍😍

  Marije
  8 Nov 2018
  8:35am

  Ik leef de laatste weken in mijn badjas. Die van jou zit er ook heerlijk comfy uit.

  Mooi overtrek. Niets zo belangrijk als goede materialen om te slapen.

  Evelien
  8 Nov 2018
  6:44pm

  Ugh m’n moeder zegt altijd duster, ik vind dat zo ouderwets! Moet ik altijd denken aan een Dacia Duster 😂 Mooie badjas in ieder geval en ook dat overtrekset is gaaf.

  bychristiana
  9 Nov 2018
  6:55am

  Oh wat een leuke badjas zeg. Ik koop zulke dingen ook vaker liever in een maatje te groot, met een badjas draait het toch vooral om warmte en comfort, vind ik! Ik heb momenteel dekbedovertrekken van Essenza en daar ben ik mega blij mee. Dat is katoensatijn en die kreuken dus ook nauwelijks in de was.

  Nicole
  13 Nov 2018
  12:48pm

  Wat een heerlijk dekbed zeg. Ik hou echt van die super zachte stofjes voor in bed.

Laat een reactie achter!