Waxmelts-soja-soy-soya-wax-ecowas-was-ecowax-secrets-by-nature-yustsome-review-1

Heerlijke geuren voor in huis met Aroma wax

Wellicht zullen velen nu denken dat ik een review van de welbekende YC ga geven, echter dit keer laat ik mijn nieuwste ontdekking zien op het gebied van Wax Melts en nog twee die ik cadeau kreeg.

Waxmelts-soja-soy-soya-wax-ecowas-was-ecowax-secrets-by-nature-yustsome-review-2

Omdat ik dus van Yankee Candle altijd hoofdpijn krijg en last van mijn longen vroeg ik tijdens de kerst swap aan Hilde of ze soy wax op de lijst kon zetten. En wat leuk dat er dus twee heerlijke waxjes in mijn pakketje zaten.

De andere vier bestelde ik via mijn webwinkel voor natuurlijke verzorging Secrets by Nature. Ik zag dat er nieuwe werden toegevoegd en dan ben ik altijd de eerste die ze wilt kopen… ik moest even geduld hebben.

Aroma Wax Melts

Waxmelts zijn sfeermakers in huis. Het roept herinneringen op, geeft een frisse geur en vooral omdat het lekker is. De waxmelts van One with Nature en Aroma Wax Melts (valt ook onder O.W.N) zijn vegan en echte aanraders voor mensen die niet tegen andere waxmelts kunnen.

De wax melts van Aroma Wax Melts zijn met de hand gemaakt in Slovenïe. De wax melts bestaan voor 100% uit plantaardige was, bevatten eco verf, en de geuren zijn vervaardigd in Zwitserland.

De waxmelts bevatten geen paraffine, ftalaten (phthalates), parabenen, lood & zink. Het product en de ingrediënten zijn dierproefvrij.

Geurtijd: circa 8 uur

Pure Soap

Onze cupjes en tabletten worden gemaakt van 100% Eco Sojawas wat milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is. Ze geven geen roetaanslag en branden langer dan paraffine varianten. En zijn verkrijgbaar in veel verschillende heerlijke geuren! Het voordeel tegenover olie in water verdampen is dat de geurwas weer gewoon hard wordt bij het uitdoen van het waxinelichtje.

Geurtijd: circa 8 uur

LET OP! Laat niet je aromabrander zonder toezicht branden. Plaats je aromabrander op een stevige ondergrond en zorg dat deze vrij staat.

Wij gebruiken eco soya uit Noord-Amerika. Het regenwoud hoeft hier niet voor te wijken en niemand hoeft er zijn eigen aanbouw voor op te offeren. Het wordt verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. Het is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar en absoluut niet giftig. –> WEBSITE

Waxmelts-soja-soy-soya-wax-ecowas-was-ecowax-secrets-by-nature-yustsome-review-3

 

Echt een groot verschil kan ik zo 123 niet ontdekken aan de buitenkant. Echter de structuur is wel anders. De Pure Soap wax lijken romiger en de Aroma Wax melts wat brokkeliger.

Sommige branders zijn klein en kunnen een cupje niet in 1 keer aan, let op! Anders verpest je zo je meubels!

Waxmelts-soja-soy-soya-wax-ecowas-was-ecowax-secrets-by-nature-yustsome-review-4

 

Tijdens het snijden van de melts valt op dat ze beide uiteenvallen en ik raad aan om dit met een goed scherp mes te doen. Nu is het op zich geen ramp want ook kruimels smelten! ?

 

Omdat ik erg nieuwsgierig ben aangelegd pakte ik als eerste de geur Camfire Marshmellow… die ruikt in het cupje al hemels en geeft een geur af waar je u tegen zegt. Ik sneed voor mijn brander een stukje af, omdat dit zuiniger is en je zo langer plezier hebt. Mijn man kwam binnen en zei gelijk dat het lekker rook, hij vond het wel aangenaam.

Op de foto hierboven sneed ik een dag later de Vanilla Pudding aan en brandde deze, nadat ik de oude wax verwijderd had. Deze geur is minder heftig aanwezig en we roken een beetje vanille, maar vanille pudding konden we er niet echt uithalen.

Na 8 uur is de wax ook echt op… bij beide geuren merkten wij dat het begon te irriteren, niet aan mijn lijf of zo, maar de geur waren we zat. Het word dan muffig… je kunt dan een stukje erbij doen, maar ik hou liever van vers.

Van de Pure Soap site kreeg ik ook nog Christmas Eve. Mijn man rook en zei, dit is wc eend! ? Het heeft er wel iets van weg zo direct uit het cupje. Ik ben er nog niet aan toegekomen deze te branden.

Hetzelfde geld voor Fresh linen (ruikt naar verse witte katoen was) en Thai Orchid (ruikt fris en bloemig) deze hebben nog niet gebrand. De vintage perfume brand nu ik dit artikel schrijf en is heel aangenaam, warm en toch met een vleugje ouderwetse oma parfum.

In ieder geval heb ik bij beide melts geen last gehad van mijn luchtwegen of hoofdpijn. En geur is een beleving, dus niet alles zal in iedereen zijn neusje lekker ruiken!

Waar te koop?

De waxmelts van Pure Soap kosten per cupje 20 gram 1,00 euro en per tablet 3,50

De waxmelts van Aroma Wax Melts zijn te koop via Secret by Nature en kosten per cupje 22 gram 1,75

Welke Wax Melts gebruik jij? En ben jij al bekend met Soy wax of Eco wax?
Like
  jeapiebel
  31 Jan 2017
  7:56am

  Muffe geur daar hou ik ook niet van, wie wil nou niet lekker vers. Ik had wat Eco wax in huis liggen misschien moet ik maar eens aansteken.

  Jolanda
  31 Jan 2017
  12:46pm

  Ik houd ik ook altijd van en ben erg benieuwd naar de cupjes! Ga ze hier binnenkort ook branden ❤❤

  Sabine
  31 Jan 2017
  6:55pm

  Hmm die ga ik even onthouden! Als Yankee hoarder moet ik eerst wel even heel wat opbranden haha ^^

  Agnetha
  1 Feb 2017
  4:01am

  Ik kan je vertellen dat Fresh Lijnen erg sterk ruikt. Tenminste hier wel, alsof je teveel waspoeder bij je was hebt gedaan ?. Iets waar ik minder van hou hahahahahah.

  Bertine
  1 Feb 2017
  10:41am

  ik heb daar ook wel eens wat van getest, die ruiken lekker! de geuren die jij hebt lijken me geweldig!

  Yvonne
  3 Feb 2017
  11:32am

  Ik ken deze niet, heb er een paar van Yankee Candle. Jammer dat je daar niet tegen kan ik heb dat ook bij bepaalde merken.

Laat een reactie achter!